Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κομπλότ ροδάκινo: Γλυκό επιδόρπιο για κάθε περίσταση με ροδάκινο

Κομπλότ ροδάκινo: Γλυκό επιδόρπιο για κάθε περίσταση με ροδάκινο

Κομπλότ ροδάκινo: Η συνταγή για το κομπλότ της ροδάκινης είναι ένα γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή κρέμα παγωτού. Είναι αγαπητό για την εύκολη προετοιμασία του και την απολαυστική γεύση του


Η συνταγή για το κομπλότ της ροδάκινης είναι ένα γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή κρέμα παγωτού. Είναι αγαπητό για την εύκολη προετοιμασία του και την απολαυστική γεύση του.

Υλικά:

  • 6-8 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τα ροδάκινα με το ένα ημικύκλιο της ζάχαρης και την κανέλα και απλώστε τα ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Απλώστε τη ζύμη πάνω από τα ροδάκινα στο ταψί.
  5. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να χρυσώσει και να φουσκώσει.
  6. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κομπλότ να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε το κομπλότ της ροδάκινης ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο με παγωτό ή κρέμα παγωτού αν επιθυμείτε.

Αυτή η απλή συνταγή θα σας προσφέρει ένα γλυκό και γευστικό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ροδάκινα είναι φίλοι του δέρματος και των μαλλιών σας

Ροδάκινα ομορφιά: Ενυδάτωση, αντιγήρανση και πολλά άλλα

Ροδάκινα: Πώς βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιλογές θαλασσινών που βοηθούν την καρδιά – και τον πλανήτη μας 

Τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία συμβάλλουν στην υγιή λειτουργία της καρδιάς. Ταυτόχρονα, επιλέγοντας βιώσιμες πηγές θαλασσινών, μπορούμε να μειώσουμε την περιβαλλοντική μας επίπτωση.

Πώς να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα

Αβοκάντο: Τα αβοκάντο ωριμάζουν γρήγορα και μπορεί να χαλάσουν αν δεν αποθηκευτούν σωστά. Ακολουθούν οι καλύτεροι τρόποι για να τα διατηρήσετε φρέσκα

Γιατί να καταναλώνετε σταφίδες πριν τον ύπνο;

Σταφίδες: Η κατανάλωση σταφίδας πριν τον ύπνο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη, όπως η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, η ενίσχυση της μελατονίνης, η μείωση του οξειδωτικού στρες και η υποστήριξη της πέψης.

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Close Icon