Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κομπλότ ροδάκινo: Γλυκό επιδόρπιο για κάθε περίσταση με ροδάκινο

Κομπλότ ροδάκινo: Γλυκό επιδόρπιο για κάθε περίσταση με ροδάκινο

Κομπλότ ροδάκινo: Η συνταγή για το κομπλότ της ροδάκινης είναι ένα γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή κρέμα παγωτού. Είναι αγαπητό για την εύκολη προετοιμασία του και την απολαυστική γεύση του


Η συνταγή για το κομπλότ της ροδάκινης είναι ένα γλυκό και νόστιμο επιδόρπιο που συνήθως σερβίρεται ζεστό με παγωτό ή κρέμα παγωτού. Είναι αγαπητό για την εύκολη προετοιμασία του και την απολαυστική γεύση του.

Υλικά:

  • 6-8 ροδάκινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • Πρέζα αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Ανακατέψτε τα ροδάκινα με το ένα ημικύκλιο της ζάχαρης και την κανέλα και απλώστε τα ομοιόμορφα σε ένα λαδωμένο ταψί.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το γάλα, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Απλώστε τη ζύμη πάνω από τα ροδάκινα στο ταψί.
  5. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι η ζύμη να χρυσώσει και να φουσκώσει.
  6. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κομπλότ να κρυώσει για λίγο πριν σερβίρετε.
  7. Σερβίρετε το κομπλότ της ροδάκινης ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, συνοδευόμενο με παγωτό ή κρέμα παγωτού αν επιθυμείτε.

Αυτή η απλή συνταγή θα σας προσφέρει ένα γλυκό και γευστικό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει τους φίλους και την οικογένειά σας!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τα ροδάκινα είναι φίλοι του δέρματος και των μαλλιών σας

Ροδάκινα ομορφιά: Ενυδάτωση, αντιγήρανση και πολλά άλλα

Ροδάκινα: Πώς βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon