Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κολοκυθόσουπα: Μια υπέροχη συνταγή για το Halloween

Κολοκυθόσουπα: Μια υπέροχη συνταγή για το Halloween

Κολοκυθόσουπα: Απολαύστε μια συνταγή σούπας με κολοκύθα για να μπείτε στο κλίμα του Halloween!


Όποια και αν είναι η εποχή του χρόνου – η κολοκύθα που έχει απομείνει δεν χρειάζεται να πάει χαμένη. Αυτή η κολοκυθόσουπα είναι μόνο ένας τρόπος για να τη χρησιμοποιήσετε. Το υπέροχο με κάθε κολοκύθα είναι ότι, μόλις ψηθεί γίνεται απαλή, γλυκιά και πλούσια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα πιάτα από σαλάτες μέχρι μαγειρευτά και, φυσικά, σε μια χορταστική κολοκυθόσουπα.

Δοκιμάστε, για παράδειγμα, να ρίξετε κατσικίσιο τυρί, ρόκα, φρυγανισμένο κουκουνάρι και ψητή κολοκύθα σε κύβους μέσα από ζυμαρικά al dente με ελαιόλαδο – ίσως δεν πιστεύατε ότι ο συνδυασμός ζυμαρικών και κολοκύθας θα λειτουργούσε, αλλά ταιριάζει απόλυτα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να φτιάξετε ένα χορτοφαγικό τσίλι ή στιφάδο – απλά ψήστε σε κομμάτια και ανακατέψτε πριν το σερβίρετε.

 Συνταγή σούπας ψητής κολοκύθας

  •    1,5 κιλό βρώσιμη κολοκύθα
  •    Ελαιόλαδο
  •   1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τσίλι
  •   1 κουταλιά της σούπας σπόρους κόλιανδρου
  •   1 μεγάλο κρεμμύδι
  •   3 σκελίδες σκόρδο
  •   1 καρότο
  •   1 μπαστουνάκι σέλινο
  •   1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών

        Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
  • Η μισή κολοκύθα και αφαιρέστε τους σπόρους (μπορείτε να τους κρατήσετε για ψήσιμο) και μετά κόψτε σε φέτες.
  • Τοποθετούμε την κολοκύθα σε δύο μεγάλα ταψιά και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε γουδοχέρι και γουδί, αλέθουμε το τσίλι και τους σπόρους κόλιανδρου με μια πρέζα αλάτι μέχρι να αλεσθούν.
  • Πασπαλίστε τα μπαχαρικά πάνω από την κολοκύθα με λίγο μαύρο πιπέρι.
    Ψήνετε την κολοκύθα για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει και να καραμελώσει ελαφρώς στις άκρες.
  • Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο.
    Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκάνουν αλλά να μην έχουν χρώμα.
  • Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη την προσθέτουμε στο τηγάνι με τον ζεστό ζωμό. Ανακατεύουμε με ένα μπλέντερ με ραβδιά, προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό αν σας αρέσει πιο αραιή σύσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκυθόσουπα: Η σούπα με την πλούσια, κρεμώδη γεύση που θα σας ξετρελάνει

Εβδομαδιαίο διαιτολόγιο σούπας για απώλεια βάρους και αποτοξίνωση

Μυστικά διατροφής για αψεγάδιαστη σιλουέτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon