Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κολοκυθόσουπα: Μια διαφορετική συνταγή

Κολοκυθόσουπα: Μια διαφορετική συνταγή

Κολοκυθόσουπα: Η κολοκυθόσουπα είναι ένα κλασικό φθινοπωρινό πιάτο, αλλά με μερικές προσθήκες μπορείτε να της δώσετε μια νέα διάσταση. Ακολουθεί μια συνταγή για κολοκυθόσουπα



Η κολοκυθόσουπα είναι ένα κλασικό φθινοπωρινό πιάτο, αλλά με μερικές προσθήκες μπορείτε να της δώσετε μια νέα διάσταση. Ακολουθεί μια συνταγή για κολοκυθόσουπα με μια ενδιαφέρουσα «στροφή».

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 200 ml γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Σπόροι κολοκύθας για το σερβίρισμα
  • Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέστε το καρότο και την κολοκύθα. Σοτάρετε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και αφήστε το μείγμα να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
  4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το γάλα καρύδας και το τριμμένο τζίντζερ. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αν δεν έχετε μπλέντερ χειρός, μπορείτε να την πολτοποιήσετε σε δόσεις σε κανονικό μπλέντερ.
  5. Δοκιμάστε τη σούπα και προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  6. Σερβίρετε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με σπόρους κολοκύθας και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Αυτή η κολοκυθόσουπα με γάλα καρύδας και τζίντζερ είναι ιδανική για τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου, προσφέροντας μια ζεστή και αναζωογονητική γεύση!


 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να απολαύσετε την φθινοπωρινή εποχή;

Μια υπέροχη συνταγή για το Halloween

Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκυθόσουπα: Η σούπα με την πλούσια, κρεμώδη γεύση που θα σας ξετρελάνει

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon