Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,
Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, και σίγουρα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Με μια νότα κανέλας και κρέμας, η πίτα κολοκύθας θα γίνει το αγαπημένο σας γλυκό για κάθε περίσταση!
Υλικά:
- 1 έτοιμη βάση πίτας (ή 250 γρ. μπισκότα τριμμένα για βάση)
- 2 κούπες πουρέ κολοκύθας (φρέσκια ή κονσέρβα)
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Οδηγίες:
- Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Προετοιμασία Βάσης: Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βάση, τοποθετήστε την σε ταψί. Αν φτιάξετε βάση με μπισκότα, αναμείξτε τα τριμμένα μπισκότα με 100 γρ. λιωμένο βούτυρο και πιέστε τα στον πάτο του ταψιού.
- Ετοιμασία Γέμισης: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας με τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη βάση της πίτας και ψήστε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία στους 175°C και συνεχίστε το ψήσιμο για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να σφίξει η γέμιση.
- Αφήστε να Κρυώσει: Αφήστε την πίτα να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.
Σερβίρετε την πίτα κολοκύθας με χτυπημένη κρέμα ή παγωτό βανίλια. Καλή απόλαυση!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube