Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κολοκύθια ρεβίθια: Νόστιμη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια με ρεβίθια

Κολοκύθια ρεβίθια: Νόστιμη συνταγή για ψητά κολοκυθάκια με ρεβίθια

Κολοκύθια ρεβίθια: Τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και είναι τέλειο για ένα γρήγορο  γεύμα.


Τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο που φτιάχνεται εύκολα και είναι τέλειο για ένα γρήγορο  γεύμα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις γήινες γεύσεις από ψητά κολοκυθάκια με τη γεύση ξηρών καρπών των ρεβιθιών, δημιουργώντας ένα χορταστικό και γευστικό πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Για να φτιάξετε ψητά κολοκυθάκια και ρεβίθια, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτί ρεβίθια, στραγγισμένο και ξεπλυμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα κομμένα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια με το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να επικαλυφθούν όλα ομοιόμορφα.

Απλώνουμε τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια σε ομοιόμορφη στρώση στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι τα κολοκυθάκια να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Φροντίστε να ανακατεύετε το μείγμα μέχρι τη μέση του μαγειρέματος για να βεβαιωθείτε ότι όλα μαγειρεύονται ομοιόμορφα.

Μόλις ψηθούν τα κολοκυθάκια και τα ρεβίθια, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε. Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το πιάτο μόνο του ως ελαφρύ γεύμα ή να το σερβίρετε ως συνοδευτικό για να συνοδεύσετε την αγαπημένη σας πρωτεΐνη.

Τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά είναι επίσης γεμάτα με θρεπτικά συστατικά. Τα κολοκυθάκια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες C και K, ενώ τα ρεβίθια είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και φυτικών ινών. Αυτό το πιάτο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενσωματώσετε περισσότερα λαχανικά και φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή σας.

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτή τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας προσθέτοντας τα αγαπημένα σας μυρωδικά και μπαχαρικά ή σερβίροντάς τη με μια καλή δόση ελληνικό γιαούρτι ή ένα πασπαλισμένο τυρί φέτα. Όπως κι αν επιλέξετε να το απολαύσετε, τα ψητά κολοκυθάκια και τα ρεβίθια είναι βέβαιο ότι θα γίνουν τα νέα αγαπημένα στην εναλλαγή των γευμάτων σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε γεμιστά καλοκυθάκια στην κατσαρόλα;

Γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο στην κατσαρόλα

Ποια τα οφέλη του κολοκυθιού για την υγεία μας;

Κολοκυθάκια: Ένας θησαυρός για την υγεία των ματιών σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon