Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκύθα: Δημιουργήστε μία νόστιμη και απολαυστική κολοκυθόσουπα για όλη την οικογένεια!


Αξιοποιήστε στο έπακρο την εποχή της κολοκύθας στις αρχές του φθινοπώρου με αυτήν την υγιεινή vegan κολοκυθόσουπα. Ψήστε τους σπόρους κολοκύθας και χρησιμοποιήστε τους ως γαρνιτούρα για να προσθέσετε υφή.

Vegan κολοκυθόσουπα

Συστατικά:

  • 1 μέτρια κολοκύθα ή μεγάλη κολοκύθα (περίπου 1½ κιλό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1-1,2 λίτρα ζωμός vegan
  • 1 κουταλιά της σούπας vegan white miso
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας ή γιαούρτι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
  • 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμό

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια 3 εκ. (κρατάμε τους σπόρους για την απόλαυση). Απλώνουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό λάδι, σκορπίζουμε το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, φρυγανίζουμε τις νιφάδες καρύδας για τη γεύση σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τους σπόρους κολοκύθας, το τσίλι, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λάιμ.

ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό και το miso. Βάζουμε την ψητή κολοκύθα στο τηγάνι και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν προτιμάτε πιο αραιή σούπα, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό. Επιστρέφουμε τη σούπα σε ένα απαλό βράσιμο, στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το χυμό λάιμ. Τη βάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με μια στροβιλιζόμενη κρέμα σόγιας και πασπαλίζουμε με τη νοστιμιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Τραγανά κολοκυθάκια με φρυγανιά και παρμεζάνα

Σουφλέ με κολοκυθάκια στο φούρνο

5 Tips για να είσαι υγιής όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon