Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκύθα: Vegan κολοκυθόσουπα για τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου!

Κολοκύθα: Δημιουργήστε μία νόστιμη και απολαυστική κολοκυθόσουπα για όλη την οικογένεια!



Αξιοποιήστε στο έπακρο την εποχή της κολοκύθας στις αρχές του φθινοπώρου με αυτήν την υγιεινή vegan κολοκυθόσουπα. Ψήστε τους σπόρους κολοκύθας και χρησιμοποιήστε τους ως γαρνιτούρα για να προσθέσετε υφή.


Vegan κολοκυθόσουπα

Συστατικά:

  • 1 μέτρια κολοκύθα ή μεγάλη κολοκύθα (περίπου 1½ κιλό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1-1,2 λίτρα ζωμός vegan
  • 1 κουταλιά της σούπας vegan white miso
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα σόγιας ή γιαούρτι καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας νιφάδες καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
  • 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • ½ μικρό μάτσο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ, ξύσμα και χυμό

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1: Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια 3 εκ. (κρατάμε τους σπόρους για την απόλαυση). Απλώνουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί, περιχύνουμε με το μισό λάδι, σκορπίζουμε το μπαχάρι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ, φρυγανίζουμε τις νιφάδες καρύδας για τη γεύση σε ένα στεγνό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε τους σπόρους κολοκύθας, το τσίλι, τον κόλιανδρο και το ξύσμα λάιμ.

ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τηγανίζουμε για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό και το miso. Βάζουμε την ψητή κολοκύθα στο τηγάνι και μετά αφήνουμε να σιγοβράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν προτιμάτε πιο αραιή σούπα, προσθέστε τον υπόλοιπο ζωμό. Επιστρέφουμε τη σούπα σε ένα απαλό βράσιμο, στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε με το χυμό λάιμ. Τη βάζουμε σε μπολ και σερβίρουμε με μια στροβιλιζόμενη κρέμα σόγιας και πασπαλίζουμε με τη νοστιμιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

10 Λόγοι που η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι απαραίτητη

Τραγανά κολοκυθάκια με φρυγανιά και παρμεζάνα

Σουφλέ με κολοκυθάκια στο φούρνο

5 Tips για να είσαι υγιής όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon