Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοκτέιλ χειμώνας: Ποια κοκτέιλ αναδεικνύουν τα χειμερινά αρώματα;

Κοκτέιλ χειμώνας: Ποια κοκτέιλ αναδεικνύουν τα χειμερινά αρώματα;

Κοκτέιλ χειμώνας: Οι χειμερινοί μήνες είναι ιδανικοί για να απολαύσετε ζεστά και αρωματικά κοκτέιλ, τα οποία προσφέρουν ζεστασιά και γεύση. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για κοκτέιλ


Οι χειμερινοί μήνες είναι ιδανικοί για να απολαύσετε ζεστά και αρωματικά κοκτέιλ, τα οποία προσφέρουν ζεστασιά και γεύση. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για κοκτέιλ που μπορείτε να δοκιμάσετε το χειμώνα.

1. Ζεστό Κοκτέιλ Μηλόξυδου

Ανακατέψτε 60 ml μηλόξυδο με 30 ml bourbon και 15 ml μέλι. Ζεστάνετε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε κανέλα και γαρίφαλο για γεύση. Σερβίρετε σε κούπα με μια φέτα μήλου.

2. Μπαχαρικό Ρούμι

Σε ένα σέικερ, αναμείξτε 50 ml ρούμι, 20 ml χυμό λεμονιού και 20 ml σιρόπι σφενδάμου. Προσθέστε μπαχαρικά όπως τζίντζερ και κανέλα. Σερβίρετε σε ποτήρι με πάγο και γαρνίρετε με μια φέτα λεμονιού.

3. Ζεστή Σοκολάτα με Λικέρ

Φτιάξτε ζεστή σοκολάτα χρησιμοποιώντας 200 ml γάλα και 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα. Αφού λιώσει, προσθέστε 30 ml λικέρ φουντουκιού ή ρούμι. Σερβίρετε σε κούπα και γαρνίρετε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

4. Σπιτική Σαγκρία

Σε μια καράφα, αναμείξτε 750 ml κόκκινο κρασί, 100 ml πορτοκαλί λικέρ, 100 ml χυμό πορτοκαλιού και φέτες μήλου και πορτοκαλιού. Αφήστε το στο ψυγείο για λίγες ώρες. Σερβίρετε κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.

5. Cranberry Mule

Συνδυάστε 50 ml βότκα, 100 ml χυμό κράνμπερι και 50 ml σόδα τζίντζερ. Σερβίρετε σε ποτήρι με πάγο και γαρνίρετε με φρέσκα κράνμπερι και φέτες λάιμ.

Αυτά τα κοκτέιλ είναι ιδανικά για τις κρύες μέρες του χειμώνα και θα προσφέρουν ζεστασιά και γεύση σε κάθε γιορτή ή οικογενειακή συνάντηση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αλκοόλ νοθεία: Εφιάλτης η χοροεσπερίδα σε κλαμπ στη Βουλιαγμένης - Ποια ποτά νοθεύονται πιο εύκολα;

Αναζωογονητικές συνταγές κοκτέιλ για όσους δεν αποχωρίζονται το Καλοκαίρι

Χυμός κράνμπερι: Ποιες είναι οι θρεπτικές του ιδιότητες;

Autumn Spice Cocktail: Η ιδανική απόλαυση για το φθινόπωρο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Πώς να σταματήσετε να τρώτε ασυνείδητα;

Η υπερφαγία χωρίς συνείδηση (mindless eating) αναφέρεται στην τάση να τρώμε χωρίς να δίνουμε προσοχή στο τι και πόσο καταναλώνουμε, συχνά λόγω συνήθειας, άγχους ή πλήξης.

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Close Icon