Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκορας στιφάδο: Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα στιφάδο;

Κόκορας στιφάδο: Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα στιφάδο;

Κόκορας στιφάδο: Η παρασκευή στιφάδο κόκορα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το άπαχο και γευστικό πουλί, που συχνά θεωρείται πιο σκληρό από το κοτόπουλο λόγω της ηλικίας του και της μυϊκής του ανάπτυξης.


Η παρασκευή στιφάδο κόκορα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το άπαχο και γευστικό πουλί, που συχνά θεωρείται πιο σκληρό από το κοτόπουλο λόγω της ηλικίας του και της μυϊκής του ανάπτυξης. Το αργό μαγείρεμα είναι το κλειδί για να μαλακώσει το κρέας και να αναδείξει πλούσιες γεύσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

Συστατικά:

  • 1 κόκορας καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε φέτες
  • 3-4 πατάτες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτί (14,5 oz) ντομάτες σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προετοιμάστε τον κόκορα: Καθαρίστε και κόψτε τον κόκορα σε εύχρηστα κομμάτια. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.

Ροδίζουμε τον κόκορα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια του κόκορα και ροδίστε από όλες τις πλευρές. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της γεύσης. Βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα λαχανικά: Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

Ξεφλουδίστε την κατσαρόλα: Ρίξτε το κόκκινο κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και τρίψτε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας. Αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά να μειωθεί ελαφρώς.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: Επιστρέψτε τον κόκορα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις πατάτες, τα μανιτάρια, τις ντομάτες σε κύβους, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σιγοβράστε: Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτοντας κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε: Μόλις το στιφάδο είναι έτοιμο, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. Ρίξτε το στιφάδο σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρετε με ψωμί κρούστας για ένα πλούσιο γεύμα.

Αυτό το στιφάδο κόκορα είναι τέλειο για ένα ζεστό γεύμα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό από τρυφερό κρέας και πλούσια, αλμυρά λαχανικά. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα νοστιμότατο στιφάδο;

Ratatouille: Ένα πεντανόστιμο στιφάδο λαχανικών

Vegan στιφάδο με κάστανα και μανιτάρια

Μοσχάρι Kondre: Μια εξωτική συνταγή από το Καμερούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon