Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκορας στιφάδο: Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα στιφάδο;

Κόκορας στιφάδο: Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα στιφάδο;

Κόκορας στιφάδο: Η παρασκευή στιφάδο κόκορα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το άπαχο και γευστικό πουλί, που συχνά θεωρείται πιο σκληρό από το κοτόπουλο λόγω της ηλικίας του και της μυϊκής του ανάπτυξης.



Η παρασκευή στιφάδο κόκορα είναι ένας νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε αυτό το άπαχο και γευστικό πουλί, που συχνά θεωρείται πιο σκληρό από το κοτόπουλο λόγω της ηλικίας του και της μυϊκής του ανάπτυξης. Το αργό μαγείρεμα είναι το κλειδί για να μαλακώσει το κρέας και να αναδείξει πλούσιες γεύσεις. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.


Συστατικά:

  • 1 κόκορας καθαρισμένος και κομμένος σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε φέτες
  • 3-4 πατάτες σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουτί (14,5 oz) ντομάτες σε κύβους
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο αποξηραμένο
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Προετοιμάστε τον κόκορα: Καθαρίστε και κόψτε τον κόκορα σε εύχρηστα κομμάτια. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.

Ροδίζουμε τον κόκορα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ολλανδικό φούρνο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κομμάτια του κόκορα και ροδίστε από όλες τις πλευρές. Αυτό βοηθά στην ανάπτυξη της γεύσης. Βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και τον αφήνουμε στην άκρη.

Σοτάρουμε τα λαχανικά: Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το σέλινο. Σοτάρουμε για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα.

Ξεφλουδίστε την κατσαρόλα: Ρίξτε το κόκκινο κρασί (αν χρησιμοποιείτε) και τρίψτε τυχόν ροδισμένα κομμάτια από τον πάτο της κατσαρόλας. Αφήστε το να σιγοβράσει για λίγα λεπτά να μειωθεί ελαφρώς.

Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά: Επιστρέψτε τον κόκορα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις πατάτες, τα μανιτάρια, τις ντομάτες σε κύβους, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σιγοβράστε: Βράστε το μείγμα και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και να ενωθούν καλά οι γεύσεις. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτοντας κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε: Μόλις το στιφάδο είναι έτοιμο, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης. Ρίξτε το στιφάδο σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό. Σερβίρετε με ψωμί κρούστας για ένα πλούσιο γεύμα.

Αυτό το στιφάδο κόκορα είναι τέλειο για ένα ζεστό γεύμα, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό από τρυφερό κρέας και πλούσια, αλμυρά λαχανικά. Απολαμβάνω!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε ένα νοστιμότατο στιφάδο;

Ratatouille: Ένα πεντανόστιμο στιφάδο λαχανικών

Vegan στιφάδο με κάστανα και μανιτάρια

Μοσχάρι Kondre: Μια εξωτική συνταγή από το Καμερούν

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon