Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες.


Το κόκκινο ρύζι καλλιεργείται κυρίως στην Ασία και φαίνεται ότι προέκυψε από την αυθόρμητη διασταύρωση άλλων ποικιλιών καστανού ρυζιού. Και είναι αλήθεια ότι θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες. Να θυμάστε επίσης ότι μπορείτε πάντα να φτιάξετε λίγο ακόμα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες. Όντας ολικής αλέσεως, αυτό το ρύζι παραμένει πάντα al dente και μας αρέσει να το τρώμε συνοδευόμενο από τραγανά υλικά.

 

Υλικά

280 γρ. κόκκινο ρύζι.

300 γρ. γαρίδες

γαρίδες

200 γρ. κολοκυθάκια

100 γρ. κάσιους

3 κλωναράκια θυμάρι

Σχοινόπρασο

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα σριρατσα (Sriracha)

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κολοκυθάκια

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού και μετά τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το σκόρδο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για να ροδίσουν, ενώ παραμένουν τραγανά. Αφαιρούμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

Για τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες: αφαιρούμε απαλά τα πόδια και το κεφάλι. Αφαιρούμε επίσης το κέλυφος, την ουρά και το έντερο από τη γαρίδα. Σε ένα μεγάλο, καυτό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και το θυμάρι και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

 

Δημιουργούμε το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες και τα ελαφρώς ψιλοκομμένα κάσιους. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σριρατσα με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το μίγμα στο ρύζι, μαζί με μερικά κοτσάνια σχοινόπρασο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στο Μισισιπή;

Έρευνα εξετάζει 700 τροφές φυτικής προέλευσης για να δει πόσο υγιεινές είναι πραγματικά

Μαγειρεύοντας με μπίρα

Το πιο νόστιμο ελληνικό φαγητό με βασικό συστατικό την κολοκύθα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon