Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Κόκκινο ρύζι με γαρίδες και κάσιους

Θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες.


Το κόκκινο ρύζι καλλιεργείται κυρίως στην Ασία και φαίνεται ότι προέκυψε από την αυθόρμητη διασταύρωση άλλων ποικιλιών καστανού ρυζιού. Και είναι αλήθεια ότι θέλει λίγο χρόνο για να μαγειρευτεί και λίγη υπομονή, αλλά φαίνεται να μας ανταμείβει με τις αμέτρητες θρεπτικές του ιδιότητες. Να θυμάστε επίσης ότι μπορείτε πάντα να φτιάξετε λίγο ακόμα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο για λίγες μέρες. Όντας ολικής αλέσεως, αυτό το ρύζι παραμένει πάντα al dente και μας αρέσει να το τρώμε συνοδευόμενο από τραγανά υλικά.

 

Υλικά

280 γρ. κόκκινο ρύζι.

300 γρ. γαρίδες

γαρίδες

200 γρ. κολοκυθάκια

100 γρ. κάσιους

3 κλωναράκια θυμάρι

Σχοινόπρασο

4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

3 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα σριρατσα (Sriracha)

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Για το ρύζι

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τα κολοκυθάκια

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τα κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού και μετά τα κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το σκόρδο και το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά, όσο χρόνο χρειάζεται για να ροδίσουν, ενώ παραμένουν τραγανά. Αφαιρούμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

Για τις γαρίδες

Καθαρίζουμε τις γαρίδες: αφαιρούμε απαλά τα πόδια και το κεφάλι. Αφαιρούμε επίσης το κέλυφος, την ουρά και το έντερο από τη γαρίδα. Σε ένα μεγάλο, καυτό τηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και το θυμάρι και σοτάρουμε τις γαρίδες για περίπου ένα λεπτό από κάθε πλευρά.

 

Δημιουργούμε το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τα κολοκυθάκια, τις γαρίδες και τα ελαφρώς ψιλοκομμένα κάσιους. Ανακατεύουμε τη σάλτσα σριρατσα με τη σάλτσα σόγιας και προσθέτουμε το μίγμα στο ρύζι, μαζί με μερικά κοτσάνια σχοινόπρασο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές φαγητό στο Μισισιπή;

Έρευνα εξετάζει 700 τροφές φυτικής προέλευσης για να δει πόσο υγιεινές είναι πραγματικά

Μαγειρεύοντας με μπίρα

Το πιο νόστιμο ελληνικό φαγητό με βασικό συστατικό την κολοκύθα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon