Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κόκκινο Κρέας: Μελέτες δείχνουν μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσής του και ορισμένων προβλημάτων υγείας

Κόκκινο Κρέας: Μελέτες δείχνουν μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσής του και ορισμένων προβλημάτων υγείας

Τόσο οι διαιτολόγοι όσο και οι γιατροί συμφωνούν ότι η υψηλή ποσότητα αλατιού και κορεσμένων λιπαρών το καθιστούν έναν από τους χειρότερους τύπους που μπορείτε να καταναλώσετε. Το αλάτι και τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Κόκκινο Κρέας: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κρέας είναι καλή πηγή πολλών και διαφορετικών θρεπτικών ουσιών, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.

Το βοδινό κρέας, το χοιρινό και το αρνί, περιέχουν βιταμίνες Α, Β, D και K, καθώς και χαλκό, χρώμιο, φολικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Αυτός ο μακρύς κατάλογος θρεπτικών ουσιών έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία.

Δείτε ποια είναι τα οφέλη και οι κίνδυνοι από την κατανάλωσή του:

Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, που είναι σημαντική για τον μεταβολισμό, την καρδιά και την υγεία των μυών.

Περιέχει επίσης σίδηρο, που είναι καθοριστικός για τον μεταβολισμό και την υγεία της καρδιάς.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν επίσης ότι υπάρχουν και άλλα ευεργετικά για τον οργανισμό οφέλη από διατροφές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες που περιλαμβάνουν κρέας, όπως η βελτίωση του μεταβολισμού, τα δυνατά οστά και η διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Μελέτες δείχνουν μία συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης κρέατος και ορισμένων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις, ο καρκίνος και η παχυσαρκία.

Οι κύριοι λόγοι για το φαινόμενο αυτό φαίνεται να είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερόλη και καρκινογόνες ενώσεις που δημιουργούνται όταν ψήνεται σε υψηλές θερμοκρασίες.

Το επεξεργασμένο κόκκινο κρέας (όπως για παράδειγμα το μπέικον και τα λουκάνικα) υποβάλλεται σε διαδικασίες που βελτιώνουν τη γεύση και αυξάνουν τον χρόνο διατήρησης.

Τόσο οι διαιτολόγοι όσο και οι γιατροί συμφωνούν ότι η υψηλή ποσότητα αλατιού και κορεσμένων λιπαρών το καθιστούν έναν από τους χειρότερους τύπους που μπορείτε να καταναλώσετε. Το αλάτι και τα κορεσμένα λίπη αυξάνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το 2015, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ταξινόμησε τα επεξεργασμένα κρέατα ως καρκινογόνους παράγοντες της ομάδας 1. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που συνδέουν το επεξεργασμένο κρέας με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου

Τροφές που επιδεινώνουν τον ουρικό οξύ

Ο αρνητικός ρόλος τροφίμων στην αρτηριακή λειτουργία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς επηρεάζουν οι ώρες των γευμάτων την ικανότητα του σώματος να χάσει βάρος;

Απώλεια βάρους: Ακολουθώντας μια διατροφική στρατηγική που περιλαμβάνει πρώιμα γεύματα, τακτική συχνότητα και αποφεύγοντας τα νυχτερινά τάισμα, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας να διαχειριστεί καλύτερα την ενέργεια και να βελτιώσει τις πιθανότητές μας να χάσουμε βάρος.

Μπισκότα κανέλας: Το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας

Μπισκότα κανέλας: Τα μπισκότα κανέλας είναι μια κλασική λιχουδιά που φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια και τις οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η γλυκιά και αρωματική κανέλα, σε συνδυασμό με την απαλή υφή των μπισκότων,

Τα οφέλη του χυμού καρότου για τα νεφρά με άδειο στομάχι

Χυμός καρότου: Ένας απλός και φυσικός τρόπος για να υποστηρίξετε την καλή λειτουργία των νεφρών. Τα αντιοξειδωτικά, η βήτα-καροτίνη και το κάλιο που περιέχει συμβάλλουν στην αποτοξίνωση, την προστασία από το οξειδωτικό στρες και τη διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

Το ελαιόλαδο και η επίδρασή του στη μακροζωία

Ελαιόλαδο :Όχι μόνο είναι ένα νόστιμο συστατικό της μεσογειακής διατροφής, αλλά προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Οι αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοπροστατευτικές του ιδιότητες το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο για μακροζωία.

Σκόνες πρωτεΐνης: Είναι ασφαλείς για την υγεία των γυναικών;

Σκόνες πρωτεΐνης: Οι σκόνες πρωτεΐνης είναι δημοφιλείς μεταξύ των γυναικών που επιθυμούν να ενισχύσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης τους, είτε για να υποστηρίξουν τη μυϊκή ανάπτυξη, είτε για να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους.

Ποια είναι η αλήθεια για τον εθισμό στο γρήγορο φαγητό;

Fast Food: Ο εθισμός στο γρήγορο φαγητό είναι πραγματικός και εξαρτάται από χημικές αντιδράσεις και ψυχολογικούς παράγοντες. Η επίγνωση των κινδύνων και η λήψη υγιεινών επιλογών είναι τα πρώτα βήματα για να σπάσετε αυτόν τον επιβλαβή κύκλο και να διατηρήσετε μια πιο ισορροπημένη και υγιή ζωή.

Είναι η vegan διατροφή αποτελεσματική στην απώλεια κιλών;

Χορτοφαγία απώλεια κιλών: Η vegan διατροφή μπορεί να είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, αλλά η επιτυχία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μια vegan διατροφή περιλαμβάνει αποκλειστικά φυτικά τρόφιμα

Close Icon