Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοκκινιστό: Η πιο εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο κοκκινιστό

Κοκκινιστό: Η πιο εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο κοκκινιστό

Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εικόνες από  οικογενειακά τραπέζια.


Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εικόνες από  οικογενειακά τραπέζια. Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη για να μπορείς να το απολαύσεις όποτε το κάνεις κέφι.  Κοκκινιστό! Αγαπημένο φαγητό με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε.  Αργομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσας φρέσκιας ντομάτας, αρωματισμένη διακριτικά με μαντζουράνα, μπαχάρι και κανέλα.  Μπορεί να σερβιριστεί με σπαγγετίνι γιατί απλά ο συνδυασμός είναι θεϊκός! Αυτό το πιάτο βέβαια είναι υπέροχο και με άλλα πολλά, όπως ένας καλός πουρές ένα πιλάφι, κριθαράκι και φυσικά οι πάντα αγαπημένες πατάτες τηγανιτές! Το μυστικό στην επιτυχία είναι το αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.

 

 

      Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε 6 μικρότεα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τέλος
  • 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
  • 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή έτοιμες)
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 300 ml βραστός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

      Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε.
  • Τοποθετούμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το οποίο ιδανικά θέλουμε να καλύψει ίσα-ίσα τον πάτο της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε το κρέας, το οποίο θέλουμε να πάρει χρώμα εξωτερικά, και από τις δύο πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη δάφνη, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε και τον πελτέ, τον οποίον ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, ώστε να καλυφθούν από αυτόν. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει η σάλτσα, επιστρέφουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τον ζωμό μέσα και μόλις δούμε να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου. Ενδιάμεσα το τσεκάρουμε.
  • Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε το καπάκι. Η σάλτσα μας πρέπει να έχει δέσει. Δοκιμάζουμε αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε. Σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 15-20 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά με τριμμένο ξηρό ανθότυρο ή άλλο τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπρόκολο: Ένας υγιεινός θησαυρός στον κόσμο της διατροφής

Πόσο συχνά μπορείτε να τρώτε κρέας;

Ριζότο με αρακά: Πολύχρωμο πιάτο με γεύσεις που ξεχειλίζουν φρεσκάδα

Ποια οφέλη απορρέουν από το φαγητό στο σπίτι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon