Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κοκκινιστό: Η πιο εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο κοκκινιστό

Κοκκινιστό: Η πιο εύκολη συνταγή για μαμαδίστικο κοκκινιστό

Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εικόνες από  οικογενειακά τραπέζια.


Εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας, το κοκκινιστό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με εικόνες από  οικογενειακά τραπέζια. Η συνταγή που ακολουθεί είναι εύκολη για να μπορείς να το απολαύσεις όποτε το κάνεις κέφι.  Κοκκινιστό! Αγαπημένο φαγητό με το οποίο όλοι μεγαλώσαμε.  Αργομαγειρεμένο μοσχαράκι σε σάλτσας φρέσκιας ντομάτας, αρωματισμένη διακριτικά με μαντζουράνα, μπαχάρι και κανέλα.  Μπορεί να σερβιριστεί με σπαγγετίνι γιατί απλά ο συνδυασμός είναι θεϊκός! Αυτό το πιάτο βέβαια είναι υπέροχο και με άλλα πολλά, όπως ένας καλός πουρές ένα πιλάφι, κριθαράκι και φυσικά οι πάντα αγαπημένες πατάτες τηγανιτές! Το μυστικό στην επιτυχία είναι το αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.

 

 

      Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε 6 μικρότεα κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το τέλος
  • 1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
  • 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (ή έτοιμες)
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 300 ml βραστός ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

      Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας. Αλατίζουμε.
  • Τοποθετούμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το οποίο ιδανικά θέλουμε να καλύψει ίσα-ίσα τον πάτο της κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε το κρέας, το οποίο θέλουμε να πάρει χρώμα εξωτερικά, και από τις δύο πλευρές. Θα χρειαστούν περίπου 2 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τη δάφνη, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και το σκόρδο. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά και προσθέτουμε και τον πελτέ, τον οποίον ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα, ώστε να καλυφθούν από αυτόν. Προσθέτουμε μέσα τις ντομάτες, τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις αρχίσει να σιγοβράζει η σάλτσα, επιστρέφουμε το κρέας μέσα στην κατσαρόλα, το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο. Προσθέτουμε τον ζωμό μέσα και μόλις δούμε να σιγοβράζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ ώρα περίπου. Ενδιάμεσα το τσεκάρουμε.
  • Όταν περάσει η ώρα ανοίγουμε το καπάκι. Η σάλτσα μας πρέπει να έχει δέσει. Δοκιμάζουμε αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε. Σιγομαγειρεύουμε για ακόμα 15-20 λεπτά, με ανοιχτό καπάκι.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε πάνω από ζυμαρικά με τριμμένο ξηρό ανθότυρο ή άλλο τυρί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μπρόκολο: Ένας υγιεινός θησαυρός στον κόσμο της διατροφής

Πόσο συχνά μπορείτε να τρώτε κρέας;

Ριζότο με αρακά: Πολύχρωμο πιάτο με γεύσεις που ξεχειλίζουν φρεσκάδα

Ποια οφέλη απορρέουν από το φαγητό στο σπίτι;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon