Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κλέφτικο μοσχάρι: Μια παραδοσιακή συνταγή με ζουμερό κρέας και λαχανικά

Κλέφτικο μοσχάρι: Μια παραδοσιακή συνταγή με ζουμερό κρέας και λαχανικά

Κλέφτικο μοσχάρι: Το κλέφτικο είναι μια αυθεντική παλιά συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι ένα πολύ χορταστικό και εορταστικό πιάτο με μοσχάρι, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, χωρίς καμία αμφιβολία.


Το κλέφτικο είναι μια αυθεντική παλιά συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι ένα πολύ χορταστικό και εορταστικό πιάτο με μοσχάρι, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, χωρίς καμία αμφιβολία. Ανάμεσα στο φύλλο, στο κρέας, στα λαχανικά και στα τυριά, αυτή η πανδαισία γεύσεων θα ξεχωρίσει με τα αρώματα και τα υπέροχα χρώματά της! Τέλος, είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε μικρές ατομικές μερίδες, είτε σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι, που αργότερα, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε.

Ας δούμε όμως τα υλικά της συνταγής, ένα ένα:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 125 γρ. Βούτυρο
  • 300 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδια, πιπεριές, αρακά)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 100 ml. κρασί
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζεστό νερό
  • 350 γρ. τυριά της αρεσκείας σας
  • 1 πακέτο σφολιάτας των 2 φύλλων

Οδηγίες παρασκευής:

  • Κόβουμε το μοσχάρι, τα λαχανικά και τα τυριά σε πολύ μικρά κομματάκια
  • Σοτάρουμε το μοσχαράκι με το βούτυρο
  • Μόλις πάρει λίγο το κρέας, ρίχνουμε και τα λαχανικά στο σκεύος
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κρασί, το νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
  • Όταν ψηθεί το κρέας και τραβήξει σχεδόν όλη τη σάλτσα (θέλουμε να είναι σχετικά στεγνό, γιατί θα μπει σε σφολιάτα), ρίχνουμε τα τυριά και δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες. Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσουν τα τυριά και να πάει παντού το σκόρδο.
  • Αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, μέχρι να κρυώσει αρκετά.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτα, το κόβουμε στα τέσσερα και βάζουμε σε κάθε κομμάτι στη μέση του το κρέας, αφήνοντας τις άκρες του ελεύθερες, έτσι ώστε να κλείσουν μετά.
  • Κλείνουμε την σφολιάτα σαν πουγκί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.
  • Έτοιμη είναι η συνταγή μας. Θα το απολαύσετε το κλέφτικο και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να φάτε μόνο ένα! Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon