Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κλέφτικο μοσχάρι: Μια παραδοσιακή συνταγή με ζουμερό κρέας και λαχανικά

Κλέφτικο μοσχάρι: Μια παραδοσιακή συνταγή με ζουμερό κρέας και λαχανικά

Κλέφτικο μοσχάρι: Το κλέφτικο είναι μια αυθεντική παλιά συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι ένα πολύ χορταστικό και εορταστικό πιάτο με μοσχάρι, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, χωρίς καμία αμφιβολία.


Το κλέφτικο είναι μια αυθεντική παλιά συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά! Είναι ένα πολύ χορταστικό και εορταστικό πιάτο με μοσχάρι, που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας, χωρίς καμία αμφιβολία. Ανάμεσα στο φύλλο, στο κρέας, στα λαχανικά και στα τυριά, αυτή η πανδαισία γεύσεων θα ξεχωρίσει με τα αρώματα και τα υπέροχα χρώματά της! Τέλος, είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το φτιάξετε είτε σε μικρές ατομικές μερίδες, είτε σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι, που αργότερα, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε.

Ας δούμε όμως τα υλικά της συνταγής, ένα ένα:

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 125 γρ. Βούτυρο
  • 300 γρ. λαχανικά (καρότο, σέλινο, κρεμμύδια, πιπεριές, αρακά)
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 100 ml. κρασί
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζεστό νερό
  • 350 γρ. τυριά της αρεσκείας σας
  • 1 πακέτο σφολιάτας των 2 φύλλων

Οδηγίες παρασκευής:

  • Κόβουμε το μοσχάρι, τα λαχανικά και τα τυριά σε πολύ μικρά κομματάκια
  • Σοτάρουμε το μοσχαράκι με το βούτυρο
  • Μόλις πάρει λίγο το κρέας, ρίχνουμε και τα λαχανικά στο σκεύος
  • Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το κρασί, το νερό και τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί το κρέας.
  • Όταν ψηθεί το κρέας και τραβήξει σχεδόν όλη τη σάλτσα (θέλουμε να είναι σχετικά στεγνό, γιατί θα μπει σε σφολιάτα), ρίχνουμε τα τυριά και δυο σκελίδες σκόρδο λιωμένες. Ανακατεύουμε καλά να μαλακώσουν τα τυριά και να πάει παντού το σκόρδο.
  • Αφήνουμε το φαγητό στην άκρη, μέχρι να κρυώσει αρκετά.
  • Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτα, το κόβουμε στα τέσσερα και βάζουμε σε κάθε κομμάτι στη μέση του το κρέας, αφήνοντας τις άκρες του ελεύθερες, έτσι ώστε να κλείσουν μετά.
  • Κλείνουμε την σφολιάτα σαν πουγκί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί καλά το φύλλο.
  • Έτοιμη είναι η συνταγή μας. Θα το απολαύσετε το κλέφτικο και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να φάτε μόνο ένα! Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ρόλο κιμά με μοσχαρίσιο κρέας

Μπεκρή μεζέ: Μια λιχουδιά με μοσχάρι που θα λατρέψει όλη η παρέα

Νόστιμη κρεατόπιτα με μοσχάρι και λαχανικά

Ξεκινάμε την εβδομάδα με μοσχάρι στιφάδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon