Συστατικά:
- 1 προπαρασκευασμένη κρούστα πίτας (αγορασμένη από το κατάστημα ή σπιτική)
- 6 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι τριμμένο ελβετικό τυρί
- 1 φλιτζάνι μπέικον μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C).
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ανακατέψτε το τριμμένο ελβετικό τυρί, το ψιλοκομμένο μπέικον, το ψιλοκομμένο σπανάκι και το κρεμμύδι σε κύβους μέχρι να κατανεμηθούν όλα ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα.
- Ανοίγουμε την προπαρασκευασμένη κρούστα πίτας και την πιέζουμε σε ένα ταψί για πίτα 9 ιντσών. Κόψτε την περίσσεια κρούστας που κρέμεται στις άκρες.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κρούστα της πίτας, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η γέμιση.
- Τοποθετούμε την κις στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και να σφίξει η γέμιση.
- Βγάζουμε το κις από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.
- Απολαύστε το λαχταριστό Quiche Lorraine με σπανάκι είτε ζεστό είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αυτό το Quiche Lorraine με σπανάκι είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορείτε να το απολαύσετε για οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. Ο συνδυασμός κρεμωδών αυγών, καπνιστού μπέικον και γήινου σπανακιού δημιουργεί ένα γευστικό και χορταστικό πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει και τους πιο επιλεκτικούς . Σερβίρεται με μια συνοδευτική σαλάτα ή φρέσκα φρούτα για ένα πλήρες γεύμα που είναι και νόστιμο και θρεπτικό. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους σας με τις μαγειρικές σας δεξιότητες!