Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κίνδυνοι Υγεία: Λάθη στον τρόπο αποθήκευσης των τροφών

Κίνδυνοι Υγεία: Λάθη στον τρόπο αποθήκευσης των τροφών

Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικό να αποθηκεύονται μέσα σε γυάλινα δοχεία τα οποία κλείνουν αεροστεγώς. Αν αφήσετε τις ξηρές τροφές μέσα στην συσκευασία που τις αγοράσατε, μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα και να αναπτυχθούν διάφοροι μικροοργανισμοί.


Κίνδυνοι Υγεία: Η σωστή συντήρηση των τροφίμων δεν αρχίζει και τελειώνει στην τοποθέτηση των συσκευασμένων στο ντουλάπι και των νωπών και ευαλλοίωτων στο ψυγείο. Πολλοί κάνουν βασικά λάθη στον τρόπο που αποθηκεύουν τις τροφές με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγεία, όσο και εκείνη των υπολοίπων μελών της οικογένειάς τους.

Αποθηκεύετε μαζί πατάτες και ξερά κρεμμύδια: Έρευνα από το κρατικό πανεπιστήμιο Penn στις ΗΠΑ, έδειξε ότι τα κρεμμύδια και οι πατάτες απελευθερώνουν υγρασία και αέρια τα οποία προκαλούν τη μεταξύ τους αλλοίωση. Αποθηκεύετέ τα σε διαφορετικά σημεία, αλλιώς καλό είναι να τα καταναλώνετε πολύ γρήγορα.

Βάζετε τα μούρα στο ψυγείο χωρίς να τα έχετε πλύνει: Αν τα μούρα δεν συντηρηθούν σωστά, είναι πολύ πιθανό να αναπτύξουν βακτήρια και να χαλάσουν μέσα σε μία μέρα. Προτού τα βάλετε στο ψυγείο, πρέπει πρώτα να τα πλύνετε με ένα διάλυμα νερού/ξυδιού σε αναλογία 3/1, στη συνέχεια να τα στεγνώσετε καλά και μετά να τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα δοχείο το οποίο να έχει τρύπες για να «αναπνέουν».

Βάζετε τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά σε πλαστικές σακούλες: Οι πλαστικές σακούλες δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορήσει στο εσωτερικό τους, ακόμα και αν δεν τις κλείσετε ερμητικά. Όταν βάζετε πράσινα φυλλώδη λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι κλπ.) μέσα σε πλαστικές σακούλες, θα σαπίσουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει πρώτα να τα πλύνετε, στη συνέχεια να τα στεγνώσετε και να τα έχετε σε δοχείο/χώρο που να «αναπνέει» μέσα στο ψυγείο.

Δεν πετάτε τις χτυπημένες κονσέρβες: Αποφεύγετε τις κονσέρβες που είναι χτυπημένες, καθώς στα σημεία που έχουν λακκούβες στο εξωτερικό τους, δημιουργούνται μικροσκοπικές ρωγμές που επιτρέπουν στην τροφή στο εσωτερικό της κονσέρβας να αλλοιωθεί. Αν την καταναλώσετε μπορεί να πάθετε αλλαντίαση.

Διατηρείτε τις ξηρές τροφές στην αρχική τους συσκευασία: Οι ξηροί καρποί είναι ιδανικό να αποθηκεύονται μέσα σε γυάλινα δοχεία τα οποία κλείνουν αεροστεγώς. Αν αφήσετε τις ξηρές τροφές μέσα στην συσκευασία που τις αγοράσατε, μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα και να αναπτυχθούν διάφοροι μικροοργανισμοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τι κάνετε με τα τρόφιμα στο ψυγείο όταν έχει διακοπή ρεύματος

Έτσι να συντηρείτε τα τρόφιμα το καλοκαίρι

Συμβουλές σωστής αποθήκευσης τροφίμων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon