Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κιμάς στο τηγάνι: Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή

Κιμάς στο τηγάνι: Μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή

Κιμάς στο τηγάνι: Απολαύστε αυτό το χορταστικό και γευστικό πιάτο με κιμά, που είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή ένα ανακουφιστικό οικογενειακό γεύμα.


Αν ψάχνετε για ένα ευέλικτο και νόστιμο γεύμα που μπορεί να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά, αυτό το αλμυρό πιάτο με κιμά στο τηγάνι είναι ιδανικό για εσάς. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του κιμά με ένα μείγμα λαχανικών και μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα πιάτο που σίγουρα θα ευχαριστήσει όλους στο τραπέζι. Ας δούμε περισσότερα γι’ αυτή την απλή αλλά ικανοποιητική συνταγή.

Συστατικά

  • 500 γρ κιμά (μοσχάρι, χοιρινό ή ανάμικτο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ντομάτες σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
  • Μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά (για σερβίρισμα)

 

Οδηγίες

  • Ετοιμάστε τα υλικά: Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, ψιλοκόβοντας το σκόρδο, ψιλοκόβοντας την πιπεριά και τρίβοντας το καρότο. Εάν έχετε προετοιμάσει τα πάντα εκ των προτέρων, η διαδικασία μαγειρέματος θα είναι πιο ομαλή.
  • Μαγειρέψτε τον κιμά: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε, σπάζοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 5-7 λεπτά. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη, αφήνοντας λίγο από το λιωμένο λίπος στο τηγάνι.
  • Σοτάρουμε τα λαχανικά: Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, προσέχοντας να μην καεί. Στη συνέχεια, προσθέστε την πιπεριά κομμένη σε κύβους και το τριμμένο καρότο, βράζοντας για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε: Επιστρέψτε το ροδισμένο κρέας στο τηγάνι. Προσθέστε τις κονσέρβες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το κύμινο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν.
  • Σερβίρουμε και γαρνίρουμε: Μόλις πήξει το μείγμα και ενωθούν οι γεύσεις, το αλμυρό τηγάνι με κιμά σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για έντονο χρώμα και φρεσκάδα. Σερβίρετε πάνω από μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα.

Απολαύστε αυτό το χορταστικό και γευστικό πιάτο με κιμά, που είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ της εβδομάδας ή ένα ανακουφιστικό οικογενειακό γεύμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαβράκι τηγανητό με Mango Salsa

Λαχταριστή συνταγή με ταχίνι για extra γεύση στα ψητά λαχανικά

Calamari Fritti: Μια απολαυστική τραγανή συνταγή για το καλοκαίρι

Γαρίδες με βούτυρο σκόρδου: Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι πρέπει να προσέξουν οι αρχάριοι στη διαλειμματική νηστεία

Η διαχείριση της πείνας και η επιλογή υγιεινών τροφών κατά τις περιόδους κατανάλωσης είναι κρίσιμη. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά και πηγές πρωτεΐνης.

Πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί - Απλή και πεντανόστιμη  συνταγή

Η συνταγή για πατάτες με μελιτζάνες γιαχνί είναι μια απλή και πεντανόστιμη επιλογή που μπορεί να απολαύσει κανείς ως κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας και είναι ιδανικό για τις οικογενειακές σας συγκεντρώσεις.

Το καθημερινό γάλα ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του εντέρου 

Η καλή υγεία της εντερικής χλωρίδας συνδέεται με την καλύτερη πέψη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι προβιοτικές τροφές, όπως το γιαούρτι και το γάλα, μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης φλεγμονών στο έντερο, οι οποίες είναι παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνο.

Πώς να κόψεις το σκόρδο για περισσότερη γεύση και υγεία 

Το ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να έχει καλύτερες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ειδικότερα, η αλικίνη έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πίεσης του αίματος και στη βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας.

6+1 Είδη τσαγιού για την καταπολέμηση του πρηξίματος

Φούσκωμα τσάι: Το φούσκωμα είναι ένα συχνό πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και μπορεί να προκαλεί δυσφορία στην καθημερινότητα. Η κατανάλωση ορισμένων βοτάνων και τσαγιών μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το φούσκωμα

Είναι πράγματι οι σαλάτες πάντα τόσο υγιεινές;

Σαλάτες: Οι σαλάτες συχνά θεωρούνται ένα υγιεινό γεύμα, καθώς περιλαμβάνουν λαχανικά, φρούτα, και άλλες θρεπτικές τροφές. Ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο υγιεινές όσο φαίνονται, καθώς διάφοροι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την θρεπτική τους αξία.

Υπέροχες συνταγές με cottage cheese για γλυκές απολαύσεις

Cottage cheese: Ένα εξαιρετικό συστατικό για την παρασκευή νόστιμων και υγιεινών γλυκών. Από απλές συνταγές με μέλι και ξηρούς καρπούς, μέχρι πιο σύνθετα επιδόρπια όπως μους και κέικ σοκολάτας, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Close Icon