Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κι όμως το ωμό κακάο είναι υπερτροφή!

Κι όμως το ωμό κακάο είναι υπερτροφή!


Πρόκειται για τον καρπό από τον οποίο φτιάχνεται η σοκολάτα, υπάρχει στο εμπόριο σε μορφή σκόνης και μπορεί να καταναλωθεί σε ροφήματα με γάλα ή φρούτα αλλά και σε γιαούρτι ή δημητριακά πρωινού.


Τα οφέλη του στην υγεία μας

Το κακάο αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ενός νευροδιαβιβαστή που επηρεάζει θετικά τη διάθεση. Έτσι, η κατανάλωση κακάο μπορεί να βελτιώσει το πώς νιώθουμε, καθώς επίσης να μας δώσει αρκετή ποσότητα αντιοξειδωτικών (φλαβονοειδών), που περιέχονται στον εν λόγω καρπό. Οι Ινδιάνοι Κούνα, που ζουν στα νησιά Σαν Μπλας του Παναμά, εμφανίζουν σπανίως υπέρταση και οι ειδικοί αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στο γεγονός ότι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 5 φλιτζάνια κακάο (με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή), που μεταξύ άλλων βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Τώρα η έρευνα έχει επικεντρωθεί στο πώς μπορεί να βοηθήσει στην υγεία της καρδιάς και να μειώσει τον δείκτη φλεγμονής.

Πόσο σούπερ ήρωας είναι

Έχει αξιοσημείωτες ιδιότητες, αλλά θα πρέπει να θυμόμαστε ότι χρειάζεται να καταναλώνεται με σύνεση, γιατί μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση. Είναι σε κάθε περίπτωση μία πολύ καλή ιδέα για να φτιάχνουμε γλυκά και επιδόρπια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon