Khichdi: Η συνταγή που ακολουθεί είναι ένα πιάτο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που θα σας βοηθήσει στην πρόσληψη ενός πλούσιου θρεπτικού γεύματος που θα ανλεβει στις πρώτες θέσεις των διατροφικών σας προτιμήσεων.
Υπάρχουν ορισμένοι που μιλούν για χαμηλής περιεκτικότητας πρωτεΐνη στα ινδικά φαγητά. Αυτό είναι όμως κάτι που δεν ισχύει. Η ινδική χορτοφαγική τροφή μπορεί να μην έχει ζωική πρωτεΐνη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά χορτοφαγικά πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που εάν χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση θα σας βοηθήσουν να φτάσετε τον στόχο σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν την πλούσια σε πρωτεΐνες χορτοφαγική τροφή που βρίσκεται σε πολλά πιάτα στην Ινδία. Αν βρίσκεστε σε διαδικασία που ψάχνετε για χορτοφαγικές πηγές πρωτεΐνης, θα πρέπει να θυμάστε ότι η κατανάλωση μιας πηγής φυτού δεν αρκεί. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αντίθεση με τις ζωικές πρωτεΐνες, οι φυτικές πρωτεΐνες δεν έχουν και τα εννέα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για το ανθρώπινο σώμα. Η συνταγή που ακολουθεί είναι ένα πιάτο με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που θα σας βοηθήσει στην πρόσληψη ενός πλούσιου θρεπτικού γεύματος που θα ανλεβει στις πρώτες θέσεις των διατροφικών σας προτιμήσεων. Αυτό το πιάτο ονομάζεται Khichdi.
Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι:
- 100% βρώμη ολικής αλέσεως της επιλογής σας
- Κρεμμύδια
- Λάχανο
- Τσίλι
- Ντομάτα
- Πιπεριές
- Καρότο
- Κουνουπίδι
- Μπιζέλια
- Πράσινα φασόλια
- Κουρκουμάς
- Αλάτι
- Μαύρο πιπέρι
- Τζίντζερ
- Σκόρδο
- Λεμόνι
- Νερό
- Σπόροι μουστάρδας
Οδηγίες παρασκευής
Ο τρόπος μαγειρέματος είναι απλός και πρώτα πρέπει να κόψουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια και να τα αφήσουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα τηγάνι και βάζουμε 1 με 1,5 κουταλιά της σούπας λάδι. Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε τους σπόρους μουστάρδας, το ψιλοκομμένο τσίλι, το τζίντζερ και το σκόρδο σε θερμαντικό λάδι. Προσθέστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο τηγάνι και συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε αλάτι και μια πρέζα κουρκουμά στο τηγάνι. Συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν καλά όλα τα λαχανικά. Μόλις ψηθούν όλα τα λαχανικά, προσθέστε νερό περίπου 400 με 500 ml. Συνεχίστε να ανακατεύετε σωστά όλα τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέστε 2 έως 3 κουταλιές της σούπας βρώμη ολικής αλέσεως σε λαχανικά που βράζουν. Μόλις ψηθούν όλα τα λαχανικά και η βρώμη, προσθέστε μια πρέζα μαύρο πιπέρι και μερικές σταγόνες λεμόνι στο τηγάνι και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube