Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κεχρί μητέρες: Ποια τα οφέλη για την υγεία που μας δίνει το κεχρί όσο διάστημα θηλάζουμε;

Κεχρί μητέρες: Ποια τα οφέλη για την υγεία που μας δίνει το κεχρί όσο διάστημα θηλάζουμε;

Κεχρί μητέρες: Το κεχρί είναι μια καλή επιλογή για τη διαχείριση του βάρους κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και της αργής πέψης, βοηθώντας τις γυναίκες να αισθάνονται χορτάτες και ικανοποιημένες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Είστε νέα θηλάζουσα μητέρα και θέλετε να έχετε μια δίαιτα που όχι μόνο ικανοποιεί τις διατροφικές σας ανάγκες αλλά και σας κρατά σε φόρμα και υγιή; Τo κεχρί χρησιμοποιούταν συνήθως για τη διατροφή των πτηνών και των ζώων, μέχρι που έγιναν γνωστά τα οφέλη για την υγεία αυτών των υπερτροφών. Αλλά σε πολλά μέρη της Ινδίας, τo κεχρί χρησιμοποιείται για μια ποικιλία πιάτων ειδικά, για την απίστευτη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σύνθεσή τους. Το κεχρί είναι μια καλή επιλογή για τη διαχείριση του βάρους κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και της αργής πέψης, βοηθώντας τις γυναίκες να αισθάνονται χορτάτες και ικανοποιημένες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο κεχρί μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τις έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες να παραμείνουν υγιείς κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Το κεχρί είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, καθιστώντας το μια ασφαλή και θρεπτική επιλογή για έγκυες γυναίκες με ευαισθησία στη γλουτένη ή αν έχουν κοιλιοκάκη. Το κεχρί έχει χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από άλλα δημητριακά, γεγονός που προκαλεί πιο αργή και σταδιακή αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Πιστεύεται ότι έχει γαλακτογονικές ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής μητρικού γάλακτος στις θηλάζουσες μητέρες.

Φολικό οξύ για την ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα

Η κατανάλωση σε κεχρί μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε φολικό οξύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το κεχρί είναι απαραίτητο κατά το τελευταίο τρίμηνο, όταν τα οστά του μωρού αναπτύσσονται γρήγορα. Πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και σύμπλεγμα βιταμινών Β. Επίσης περιέχει σημαντική ποσότητα σιδήρου, μειώνοντας τον κίνδυνο αναιμίας.

Το κεχρί είναι ένα δημητριακό «υψηλής ενέργειας» που περιέχει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπος, πλούσιο σε βιταμίνες Β και Α, υψηλό σε ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο και περιέχει επίσης κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό, και φυτικές ίνες. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση της γαλουχίας, είναι απαραίτητο τόσο για το μωρό όσο και για τη θηλάζουσα μητέρα. Τα κεχρί είναι χωρίς γλουτένη, επομένως διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη της ανοσίας του σώματος, βοηθώντας στην αποφυγή ασθενειών και λοιμώξεων. Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στους διαβητικούς, βοηθά επίσης στη μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης, του άσθματος ακόμη και του καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

7 υγιεινές επιλογές σνακ που πρέπει να επιλέξετε εάν κάνετε δίαιτα

Αυτές οι τροφές μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Υγιεινές συνταγές για την ενίσχυση της πέψης και της ανοσίας

Με τη διατροφή των Okinawans θα τα εκατοστήσεις στην κυριολεξία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon