Κέιτ συνταγή: Σε μια συνέντευξη στο BBC, ρωτήθηκε ποιο ήταν το αγαπημένο της φαγητό και απάντησε «Κάρι, σίγουρα».
Η αγάπη της Πριγκίπισσας Κέιτ Μίντλετον από την Βρετανική Βασιλική Οικογένεια για το κάρυ είναι τόσο έντονη που αυτή και η πενταμελής οικογένειά της «δοκιμάζουν κρυφά πολλές τέτοιες συνταγές σε όλη τη χώρα» και η Κέιτ πρόσθεσε ότι τα τρία παιδιά τους ο Πρίγκιπας Τζορτζ, η Πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο Πρίγκιπας Λούις αγαπούν «απολύτως» το ινδικό φαγητό. Σε μια συνέντευξη στο BBC, ρωτήθηκε ποιο ήταν το αγαπημένο της φαγητό και απάντησε «Κάρυ, σίγουρα».
Ο William και η Kate δοκίμασαν να μαγειρέψουν ινδικό φαγητό σε έναν βασιλικό αρραβώνα, αλλά, από την εμπειρία, ο William παραδέχτηκε «Ω! Αυτό δεν πήγε και τόσο καλά!» Αν θέλετε να φάτε σαν την Κέιτ απόψε, σκεφτείτε ότι μπορείτε πολύ εύκολα να το καταφέρετε και στο σπίτι!
Συστατικά
- Δύο κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- Δύο φρέσκες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- Ένα μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Δύο 1/2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κάρυ
- Δύο κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- Ένα κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
- Ένα κιλό στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
- Ένα 1/2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
- Ένα φλιτζάνι γάλα καρύδας
- Δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- Ένα φλιτζάνι ζεστό νερό (προαιρετικό)
Οδηγίες
- Σε ένα γουόκ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για έξι έως οκτώ λεπτά ή μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα με δύο λεπτά ακόμη.
- Προσθέστε κύμινο, κουρκουμά, ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Σε μια σακούλα, ρίξτε κομμάτια κοτόπουλου στην υπόλοιπη σκόνη κάρυ. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε το στο γουόκ και μαγειρέψτε για περίπου πέντε έως έξι λεπτά μέχρι να ροδίσει το εξωτερικό του.
- Ρίξτε το γάλα καρύδας στο γουόκ. Εάν το γάλα καρύδας έχει διαχωριστεί από το λίπος, ρίξτε το υγρό και προσθέστε μια κουταλιά της σούπας περίπου λίπος μέχρι να έχετε την κρεμώδη υφή που επιθυμείτε. Σιγοβράζουμε, ακάλυπτα, ανακατεύοντας περιστασιακά για επτά λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Προσθέστε ζεστό νερό αν δεν υπάρχουν αρκετά υγρά, γιατί έχει ψηθεί.
- Σερβίρουμε ζεστό με λευκό ρύζι αν θέλουμε. Πασπαλίζουμε με κόλιανδρο και λίγο λάιμ αν θέλουμε.
Καλή όρεξη!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube