Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ χουρμά: Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Μια εξαιρετική επιλογή χωρίς πολλή ζάχαρη

Κέικ χουρμά: Αυτό το κέικ χουρμάς είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς πολλή ζάχαρη. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί και είναι γεμάτο με γεύση και θρεπτικά συστατικά.


Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο, υγιεινό και απολαυστικό κέικ, τότε αυτή η συνταγή για κέικ με χουρμάδες είναι ό,τι πρέπει! Οι χουρμάδες δίνουν φυσική γλυκύτητα, ενώ η υφή του κέικ είναι αφράτη και ζουμερή. Είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό σνακ ή ακόμα και ως συνοδευτικό του καφέ σας.

Υλικά και Προετοιμασία

Υλικά και Προετοιμασία

Για αυτήν τη συνταγή θα χρειαστείτε:

  • 200 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

 

Ξεκινήστε βάζοντας τους χουρμάδες σε ένα μπολ με το ζεστό νερό και προσθέστε τη μαγειρική σόδα. Αφήστε τους για 10 λεπτά να μαλακώσουν και στη συνέχεια λιώστε τους με ένα πιρούνι ή μπλέντερ.

 

Εκτέλεση της Συνταγής

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το ελαιόλαδο, τη βανίλια και τον πολτό των χουρμάδων, ανακατεύοντας καλά. Σε άλλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε τα στερεά υλικά στο μείγμα των υγρών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Ρίξτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 35-40 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψετε.Εκτέλεση της Συνταγής

 

Αυτό το κέικ με χουρμάδες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα φυσικά γλυκά χωρίς υπερβολική ζάχαρη. Είναι πανεύκολο στην παρασκευή, γεμάτο αρώματα και θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε το και απολαύστε το με μια κούπα καφέ ή τσάι!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Υπέροχες συνταγές με cottage cheese για γλυκές απολαύσεις

Πώς να φτιάξετε σιρόπι καραμέλας εύκολα στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φυσική θεραπεία για τον παιδικό βήχα

Γάλα με μέλι: Εκτός από την άνεση που παρέχει, προάγει τη γενική υγεία των παιδιών και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Close Icon