Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ και μοσχομυριστό κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ και μοσχομυριστό κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Το κέικ αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους προσπαθούν να κόψουν τα πολλά και βαριά γλυκά, αφού θα κατευνάσει τις λιγούρες, χωρίς όμως να έχουμε καταναλώσει ένα βαρύ γλυκό με πολλές ζάχαρες και άλλα βλαβερά συστατικά.


Η συνταγή μας σήμερα έχει ένα μοναδικό κέικ, αρκετά ελαφρύ και υπέροχα μυρωδάτο. Είναι η καλύτερη λύση, που μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα τον απογευματινό μας καφέ, ή να δώσει ακόμα και μια νότα γλυκάδας στο πρωϊνό μας. Ιδιαίτερα ωφέλιμο είναι για όσους προσπαθούν να κόψουν τα πολλά και βαριά γλυκά, αφού θα κατευνάσει τις λιγούρες, χωρίς όμως να έχουμε καταναλώσει ένα βαρύ γλυκό με πολλές ζάχαρες και άλλα βλαβερά συστατικά. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα υλικά και τον τρόπο για τα φτιάξετε το κέικ με μήλο και αμύγδαλα.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 200 γρ. Γιαούρτι
  • 250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 βανίλια

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε λίγο πιο μικρή ταχύτητα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε στο μείγμα, το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα, τα κομματάκια μήλου και την βανίλια. Εδώ θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα, αλλά τώρα στο χέρι με ένα σύρμα.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρώς.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, και με μια σπάτουλα, το απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
  • Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Αναλόγως τον φούρνο μας, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
  • Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  • Το σερβίρουμε σκέτο ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Έτοιμο το γλυκάκι μας! Αρκετά πρωτότυπο και ξεφεύγει λιγάκι από το κλασικό κεικ! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά vegan μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αμύγδαλα

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Φτιάχνουμε χαλβά σιμιγδαλένιο με αμύγδαλα

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φακές: Οι φακές ως μια υπερτροφή για τα οστά

Φακές: Εντάσσοντας τις φακές στην εβδομαδιαία διατροφή μας, μπορούμε να παρέχουμε στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη δομή και τη λειτουργία των οστών.

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Close Icon