Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ και μοσχομυριστό κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ και μοσχομυριστό κέικ με μήλο και αμύγδαλα

Κέικ μήλο αμύγδαλο: Το κέικ αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους προσπαθούν να κόψουν τα πολλά και βαριά γλυκά, αφού θα κατευνάσει τις λιγούρες, χωρίς όμως να έχουμε καταναλώσει ένα βαρύ γλυκό με πολλές ζάχαρες και άλλα βλαβερά συστατικά.



Η συνταγή μας σήμερα έχει ένα μοναδικό κέικ, αρκετά ελαφρύ και υπέροχα μυρωδάτο. Είναι η καλύτερη λύση, που μπορεί να συνοδεύσει ευχάριστα τον απογευματινό μας καφέ, ή να δώσει ακόμα και μια νότα γλυκάδας στο πρωϊνό μας. Ιδιαίτερα ωφέλιμο είναι για όσους προσπαθούν να κόψουν τα πολλά και βαριά γλυκά, αφού θα κατευνάσει τις λιγούρες, χωρίς όμως να έχουμε καταναλώσει ένα βαρύ γλυκό με πολλές ζάχαρες και άλλα βλαβερά συστατικά. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα υλικά και τον τρόπο για τα φτιάξετε το κέικ με μήλο και αμύγδαλα.


Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 250 γρ. Βούτυρο
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα
  • 200 γρ. Γιαούρτι
  • 250 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 βανίλια

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε λίγο πιο μικρή ταχύτητα.
  • Έπειτα, ρίχνουμε στο μείγμα, το αλεύρι, το μπεικιν, την κανέλα, τα κομματάκια μήλου και την βανίλια. Εδώ θα συνεχίσουμε το ανακάτεμα, αλλά τώρα στο χέρι με ένα σύρμα.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε και πάλι ελαφρώς.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  • Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα, και με μια σπάτουλα, το απλώνουμε ομοιόμορφα μέσα στο σκεύος.
  • Το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Αναλόγως τον φούρνο μας, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο.
  • Μόλις ψηθεί, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει αρκετά, για τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά και έπειτα το ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
  • Το σερβίρουμε σκέτο ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Έτοιμο το γλυκάκι μας! Αρκετά πρωτότυπο και ξεφεύγει λιγάκι από το κλασικό κεικ! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά vegan μπισκότα με βρώμη, σταφίδες και αμύγδαλα

Ετοιμάστε παραδοσιακή, κλασική και γιορτινή τούρτα αμυγδάλου

Φτιάχνουμε χαλβά σιμιγδαλένιο με αμύγδαλα

Θρεπτική και πεντανόστιμη αμυγδαλόπιτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon