Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με μύρτιλα: Το κέικ με μύρτιλα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του κέικ με τη δροσιά και την ιδιαίτερη γεύση των μύρτιλων.


Το κέικ με μύρτιλα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του κέικ με τη δροσιά και την ιδιαίτερη γεύση των μύρτιλων. Το κέικ αυτό είναι αγαπητό για την υγρή και αφράτη υφή του, καθώς και για την έκρηξη γεύσης από τα φρέσκα μύρτιλα σε κάθε μπουκιά. Απολαμβάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το καλοκαίρι, όταν τα μύρτιλα είναι στην εποχή τους και προσφέρουν την καλύτερη γεύση και φρεσκάδα.

Η βάση ενός κλασικού κέικ με μύρτιλα είναι μια απλή αλλά γευστική ζύμη κέικ. Συνήθως περιλαμβάνει βασικά υλικά ζαχαροπλαστικής όπως αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, αυγά, μπέικιν πάουντερ και γάλα ή βουτυρόγαλα. Το μυστικό για ένα επιτυχημένο κέικ με μύρτιλα είναι η ποιότητα των μύρτιλων. Τα φρέσκα μύρτιλα προτιμώνται για την ζουμερή και φυσική τους γλυκύτητα, αλλά τα κατεψυγμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν υπάρχουν φρέσκα. Όταν χρησιμοποιούνται κατεψυγμένα μύρτιλα, είναι σημαντικό να προστεθούν απευθείας στη ζύμη χωρίς να αποψυχθούν, για να μην κάνουν τη ζύμη υπερβολικά υγρή.

Ένα από τα πιο ευχάριστα χαρακτηριστικά του κέικ με μύρτιλα είναι η ποικιλία του. Μπορεί να ψηθεί ως απλό ταψί κέικ, στρογγυλό κέικ ή ακόμα και ως μικρά καπκέικ ή μάφιν. Ορισμένες συνταγές προτείνουν μια επικάλυψη από στρέιζελ, φτιαγμένη από βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι, που προσθέτει μια τραγανή και γλυκιά υφή. Άλλες συνταγές προτείνουν ένα γλάσο λεμονιού ή επικάλυψη με κρέμα τυριού για να συμπληρωθεί η ξινή γεύση των μύρτιλων.

Για να ετοιμάσετε ένα κέικ με μύρτιλα, τα μύρτιλα ανακατεύονται απαλά στη ζύμη στο τέλος για να μην σπάσουν και να μην χρωματίσουν τη ζύμη μοβ. Είναι επίσης σύνηθες να πασπαλίζονται με λίγο αλεύρι πριν προστεθούν στη ζύμη, για να αποτραπεί η καθίζησή τους στον πάτο του κέικ κατά το ψήσιμο, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.

Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του κέικ, αλλά γενικά, το κέικ ψήνεται στους 175°C μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που θα τοποθετήσετε στο κέντρο του. Αφού ψηθεί, πρέπει να αφεθεί να κρυώσει ελαφρά πριν το σερβίρετε για να δέσουν οι γεύσεις και να διευκολυνθεί το κόψιμο.

Το κέικ με μύρτιλα είναι μια λιχουδιά που μπορεί να απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Είναι ένα υπέροχο πρωινό κέικ, που συνοδεύεται ιδανικά με καφέ ή τσάι, ή ένα απολαυστικό επιδόρπιο με μια κουταλιά σαντιγί ή μια μπάλα παγωτού βανίλια. Ο συνδυασμός της τρυφερής ζύμης και των ζουμερών μύρτιλων το κάνει αγαπημένο τόσο για τους ερασιτέχνες αρτοποιούς όσο και για τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, γιορτάζοντας την απλή χαρά των φρέσκων, εποχιακών φρούτων σε ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Κέικ παντζαριού: Ένας δημιουργικός τρόπος να φάτε λαχανικά

Λικέρ μύρτιλο: Η ζωντανή γεύση του καλοκαιριού σε ένα ποτό

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Close Icon