Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με μύρτιλα: Το κέικ με μύρτιλα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του κέικ με τη δροσιά και την ιδιαίτερη γεύση των μύρτιλων.


Το κέικ με μύρτιλα είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που συνδυάζει τη γλυκύτητα του κέικ με τη δροσιά και την ιδιαίτερη γεύση των μύρτιλων. Το κέικ αυτό είναι αγαπητό για την υγρή και αφράτη υφή του, καθώς και για την έκρηξη γεύσης από τα φρέσκα μύρτιλα σε κάθε μπουκιά. Απολαμβάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές το καλοκαίρι, όταν τα μύρτιλα είναι στην εποχή τους και προσφέρουν την καλύτερη γεύση και φρεσκάδα.

Η βάση ενός κλασικού κέικ με μύρτιλα είναι μια απλή αλλά γευστική ζύμη κέικ. Συνήθως περιλαμβάνει βασικά υλικά ζαχαροπλαστικής όπως αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, αυγά, μπέικιν πάουντερ και γάλα ή βουτυρόγαλα. Το μυστικό για ένα επιτυχημένο κέικ με μύρτιλα είναι η ποιότητα των μύρτιλων. Τα φρέσκα μύρτιλα προτιμώνται για την ζουμερή και φυσική τους γλυκύτητα, αλλά τα κατεψυγμένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν υπάρχουν φρέσκα. Όταν χρησιμοποιούνται κατεψυγμένα μύρτιλα, είναι σημαντικό να προστεθούν απευθείας στη ζύμη χωρίς να αποψυχθούν, για να μην κάνουν τη ζύμη υπερβολικά υγρή.

Ένα από τα πιο ευχάριστα χαρακτηριστικά του κέικ με μύρτιλα είναι η ποικιλία του. Μπορεί να ψηθεί ως απλό ταψί κέικ, στρογγυλό κέικ ή ακόμα και ως μικρά καπκέικ ή μάφιν. Ορισμένες συνταγές προτείνουν μια επικάλυψη από στρέιζελ, φτιαγμένη από βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι, που προσθέτει μια τραγανή και γλυκιά υφή. Άλλες συνταγές προτείνουν ένα γλάσο λεμονιού ή επικάλυψη με κρέμα τυριού για να συμπληρωθεί η ξινή γεύση των μύρτιλων.

Για να ετοιμάσετε ένα κέικ με μύρτιλα, τα μύρτιλα ανακατεύονται απαλά στη ζύμη στο τέλος για να μην σπάσουν και να μην χρωματίσουν τη ζύμη μοβ. Είναι επίσης σύνηθες να πασπαλίζονται με λίγο αλεύρι πριν προστεθούν στη ζύμη, για να αποτραπεί η καθίζησή τους στον πάτο του κέικ κατά το ψήσιμο, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή.

Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του κέικ, αλλά γενικά, το κέικ ψήνεται στους 175°C μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που θα τοποθετήσετε στο κέντρο του. Αφού ψηθεί, πρέπει να αφεθεί να κρυώσει ελαφρά πριν το σερβίρετε για να δέσουν οι γεύσεις και να διευκολυνθεί το κόψιμο.

Το κέικ με μύρτιλα είναι μια λιχουδιά που μπορεί να απολαύσετε με πολλούς τρόπους. Είναι ένα υπέροχο πρωινό κέικ, που συνοδεύεται ιδανικά με καφέ ή τσάι, ή ένα απολαυστικό επιδόρπιο με μια κουταλιά σαντιγί ή μια μπάλα παγωτού βανίλια. Ο συνδυασμός της τρυφερής ζύμης και των ζουμερών μύρτιλων το κάνει αγαπημένο τόσο για τους ερασιτέχνες αρτοποιούς όσο και για τους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, γιορτάζοντας την απλή χαρά των φρέσκων, εποχιακών φρούτων σε ένα απολαυστικό επιδόρπιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Κέικ παντζαριού: Ένας δημιουργικός τρόπος να φάτε λαχανικά

Λικέρ μύρτιλο: Η ζωντανή γεύση του καλοκαιριού σε ένα ποτό

Συνταγή για πεντανόστιμο κέικ με φράουλες και ελαιόλαδο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης μανιταριών

Μανιτάρια:Τα μανιτάρια είναι ένας κόσμος γεμάτος νόστιμες και δημιουργικές δυνατότητες, από την κουζίνα μέχρι τα ποτά, εξερευνήστε τις ευκαιρίες που προσφέρουν και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σας οδηγήσει σε νέες και μοναδικές εμπειρίες.

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Τα μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι μια γλυκιά και απολαυστική επιλογή για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και του φυστικοβούτυρου. Αυτή η συνταγή δημιουργεί μπισκότα με μια υπέροχα μαλακή και τραγανή υφή.

Πώς να εντάξετε τη βρώμη στην διατροφή σας

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό που μπορεί να προστεθεί σε διάφορες μορφές στη διατροφή μας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα, προσφέροντας πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Πώς να φτιάξετε τζατζίκι στο σπίτι με λίγα υλικά

Τζατζίκι: Το τζατζίκι είναι μια παραδοσιακή ελληνική σάλτσα που συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την έντονη γεύση του σκόρδου και τη φρεσκάδα του αγγουριού. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για σουβλάκι,

Οι must τροφές για δυνατά νύχια 

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες A και C. Αυτές οι βιταμίνες και μέταλλα είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των νυχιών και την πρόληψη της ξηρότητας.

Ιπποφαές - Ο θησαυρός της φύσης

Ιπποφαές: Το ιπποφαές είναι ένα υπερτροφή με εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά, γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες τόσο στη διατροφή όσο και στην περιποίηση της επιδερμίδας. Περιέχει πάνω από 190 βιοενεργά συστατικά,

Close Icon