Κέικ γιαούρτι: Αν θέλετε μια συνταγή για απλό και νόστιμο κέικ χωρίς τύψεις, αυτή εδώ η γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σκόνη πρωτεΐνης θα σας ενθουσιάσει.
Λατρεύετε τη γεύση λεμονιού και ιδιαίτερα στο κέικ; Πρόκειται για μια ξεχωριστή γεύση, που μπορεί να συνδυαστεί με κρέμα ή με παγωτό. Πολύ συχνά όμως τα επιδόρπια όπως αυτό κρίνονται ανθυγιεινά και αποφεύγονται. Ωστόσο, με μικρές προσαρμογές μπορείτε να απολαύσετε το κέικ λεμόνι μέσα σε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο. Χρησιμοποιήστε άπαχο ελληνικό γιαούρτι για αυτό το κέικ. Δεν είναι ούτε πολύ γλυκό ούτε πολύ λεμονάτο. Η ισορροπία της γεύσης είναι τέλεια. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το βραδινό σας γλυκό γλυκό. Το ελληνικό γιαούρτι έχει προβιοτικές ιδιότητες μαζί με άφθονο ασβέστιο, πρωτεΐνη και βιταμίνη D. Προσθέστε σκόνη πρωτεΐνης για να γίνει πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη.
Συνταγή για κέικ λεμονιού με γιαούρτι
Για το κέικ λεμονιού με γιαούρτι θα χρειαστείτε:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής (ή λευκό) για όλες τις χρήσεις
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι, ελληνικό, απλό, χωρίς λιπαρά
- 1 μεσαίο Αυγό, ολόκληρο, ωμό, φρέσκο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη ή άλλη γλυκαντική ουσία
- 50 γρ. χυμός λεμονιού, ωμός
- 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα λεμονιού, τριμμένη
- 1 μεζούρα σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας
Οδηγίες παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Ετοιμάστε το ταψί με λαδόκολλα με αντικολλητικό λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
- Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη πρωτεΐνης, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
- Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, αυγό, ζάχαρη και γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Τώρα προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατέψτε με τη μέθοδο κοπής και αναδίπλωσης μέχρι να ενσωματωθεί.
- Μεταφέρτε το καλύτερο στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί.
- Όταν το κέικ είναι έτοιμο βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.
- Όταν κρυώσει εντελώς το κέικ, κόψτε φέτες και σερβίρετε με βατόμουρα.
Είναι ένα πολύ ελαφρύ κέικ, αφράτο και γεμάτο γεύση και αρώματα από το λεμόνι και το γιαούρτι. Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube