Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ γιαούρτι: Συνταγή για πρωτεϊνούχο κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

Κέικ γιαούρτι: Συνταγή για πρωτεϊνούχο κέικ με γιαούρτι και λεμόνι

Κέικ γιαούρτι: Αν θέλετε μια συνταγή για απλό και νόστιμο κέικ χωρίς τύψεις, αυτή εδώ η γιαουρτόπιτα με λεμόνι και σκόνη πρωτεΐνης θα σας ενθουσιάσει.


Λατρεύετε τη γεύση λεμονιού και ιδιαίτερα στο κέικ; Πρόκειται για μια ξεχωριστή γεύση, που μπορεί να συνδυαστεί με κρέμα ή με παγωτό. Πολύ συχνά όμως τα επιδόρπια όπως αυτό κρίνονται ανθυγιεινά και αποφεύγονται. Ωστόσο, με μικρές προσαρμογές μπορείτε να απολαύσετε το κέικ λεμόνι μέσα σε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο. Χρησιμοποιήστε άπαχο ελληνικό γιαούρτι για αυτό το κέικ. Δεν είναι ούτε πολύ γλυκό ούτε πολύ λεμονάτο. Η ισορροπία της γεύσης είναι τέλεια. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για το βραδινό σας γλυκό γλυκό. Το ελληνικό γιαούρτι έχει προβιοτικές ιδιότητες μαζί με άφθονο ασβέστιο, πρωτεΐνη και βιταμίνη D. Προσθέστε σκόνη πρωτεΐνης για να γίνει πιο πλούσιο σε πρωτεΐνη.

Συνταγή για κέικ λεμονιού με γιαούρτι

Για το κέικ λεμονιού με γιαούρτι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής (ή λευκό) για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι, ελληνικό, απλό, χωρίς λιπαρά
  • 1 μεσαίο Αυγό, ολόκληρο, ωμό, φρέσκο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη ή άλλη γλυκαντική ουσία
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού, ωμός
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φλούδα λεμονιού, τριμμένη
  • 1 μεζούρα σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας

Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Ετοιμάστε το ταψί με λαδόκολλα με αντικολλητικό λάδι και πασπαλίστε με αλεύρι.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη πρωτεΐνης, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  • Πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί χυμό λεμονιού, ξύσμα λεμονιού, αυγό, ζάχαρη και γιαούρτι μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  • Τώρα προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατέψτε με τη μέθοδο κοπής και αναδίπλωσης μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Μεταφέρτε το καλύτερο στο ταψί και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί.
  • Όταν το κέικ είναι έτοιμο βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.
  • Όταν κρυώσει εντελώς το κέικ, κόψτε φέτες και σερβίρετε με βατόμουρα.

Είναι ένα πολύ ελαφρύ κέικ, αφράτο και γεμάτο γεύση και αρώματα από το λεμόνι και το γιαούρτι. Καλή σας απόλαυση!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

11 τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, έτσι απλά

Κινόα: Από τους Ίνκας στη σύγχρονη γαστρονομία

Banana split: Το εμβληματικό επιδόρπιο με μπανάνα και παγωτό

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη-Δαραμήλας : Το clawback απειλεί την διαθεσιμότητα των θεραπειών για διαβήτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon