Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ: Εύκολο κέικ με ξηρούς καρπούς για κάθε εποχή

Κέικ: Εύκολο κέικ με ξηρούς καρπούς για κάθε εποχή

Κέικ: Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.


Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό και πλούσιο επιδόρπιο που είναι αγαπητό σε πολλούς για την καλοσύνη του με ξηρούς καρπούς και τη γλυκιά, απολαυστική γεύση του. Αυτό το κέικ είναι ευέλικτο και μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους, ενσωματώνοντας διαφορετικούς τύπους ξηρών καρπών για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απολαυστική περιγραφή του κέικ με ξηρούς καρπούς και πώς φτιάχνεται:

Κέικ με ξηρούς καρπούς

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια, πεκάν, αμύγδαλα και φουντούκια)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Προαιρετικά: 1/4 φλιτζάνι κομματάκια ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας (για μια επιπλέον στρώση απόλαυσης)

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών ή την στρώνουμε με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση.
  • Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς: Κόβουμε τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μαχαίρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κρατήστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς για να στολίσετε την κορυφή του κέικ.
  • Κοσκινίζουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το κοσκίνισμα βοηθά στη διασφάλιση ομοιόμορφης ανάμειξης.
  • Κρέμα Βούτυρο και Ζάχαρη: Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμίξτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό μπορεί να γίνει με μίξερ χειρός ή μίξερ βάσης.
  • Προσθέστε αυγά και βανίλια: Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε με το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
  • Ενσωματώνουμε Ξηρά Υλικά: Προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
  • Διπλώστε σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς: Διπλώστε απαλά τους ψιλοκομμένους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στο κουρκούτι. Εάν προσθέτετε κομματάκια σοκολάτας, διπλώστε τα σε αυτό το στάδιο.
  • Ψήσιμο: Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ, απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Πασπαλίστε από πάνω τους κρατημένους ξηρούς καρπούς για διακόσμηση. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
  • Ψύξτε και σερβίρετε: Βγάζετε το κέικ με ξηρούς καρπούς από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κέικ, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το περιχύσετε με ένα απλό γλάσο για πρόσθετη γλυκύτητα.

Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η ξηρή, πλούσια γεύση και η τρυφερή, εύθρυπτη υφή του το καθιστούν τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση. Είτε το σερβίρετε σε μια ειδική γιορτή είτε το απολαμβάνετε ως καθημερινή απόλαυση, το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα πιο ευχάριστο πλήθος που θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για γλυκό με κάθε νόστιμη μπουκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Πώς τα όξινα τρόφιμα μπορούν να γλυκάνουν την υγεία σας;

Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Δημιουργήστε το δικό σας σπιτικό κέικ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Τα τηγανητά αβγά γίνονται καλύτερα αν μπορείς να τα συνδυάσεις 

Ένας άλλος δημοφιλής συνδυασμός είναι τα τηγανητά αυγά με ντομάτα και φέτα. Η φρεσκάδα της ντομάτας και η αλμυρή γεύση της φέτας δίνουν μια μεσογειακή αίσθηση στο πιάτο. Μπορείτε να κόψετε ντομάτες σε φέτες και να τις τηγανίσετε ελαφρώς πριν προσθέσετε τα αυγά, προσθέτοντας έτσι χρώμα και γεύση.

Close Icon