Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ: Εύκολο κέικ με ξηρούς καρπούς για κάθε εποχή

Κέικ: Εύκολο κέικ με ξηρούς καρπούς για κάθε εποχή

Κέικ: Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό και πλούσιο επιδόρπιο που είναι αγαπητό σε πολλούς για την καλοσύνη του με ξηρούς καρπούς και τη γλυκιά, απολαυστική γεύση του. Αυτό το κέικ είναι ευέλικτο και μπορεί να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους, ενσωματώνοντας διαφορετικούς τύπους ξηρών καρπών για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Ακολουθεί μια απολαυστική περιγραφή του κέικ με ξηρούς καρπούς και πώς φτιάχνεται:


Κέικ με ξηρούς καρπούς

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (όπως καρύδια, πεκάν, αμύγδαλα και φουντούκια)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (1 ξυλάκι) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • Προαιρετικά: 1/4 φλιτζάνι κομματάκια ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας (για μια επιπλέον στρώση απόλαυσης)

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών ή την στρώνουμε με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση.
  • Ετοιμάζουμε τους ξηρούς καρπούς: Κόβουμε τους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μαχαίρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κρατήστε μια χούφτα ξηρούς καρπούς για να στολίσετε την κορυφή του κέικ.
  • Κοσκινίζουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Το κοσκίνισμα βοηθά στη διασφάλιση ομοιόμορφης ανάμειξης.
  • Κρέμα Βούτυρο και Ζάχαρη: Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ αναμίξτε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και την κρυσταλλική ζάχαρη μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό μπορεί να γίνει με μίξερ χειρός ή μίξερ βάσης.
  • Προσθέστε αυγά και βανίλια: Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε με το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα καλά.
  • Ενσωματώνουμε Ξηρά Υλικά: Προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα, εναλλάξ με το γάλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
  • Διπλώστε σε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς: Διπλώστε απαλά τους ψιλοκομμένους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς στο κουρκούτι. Εάν προσθέτετε κομματάκια σοκολάτας, διπλώστε τα σε αυτό το στάδιο.
  • Ψήσιμο: Ρίξτε τη ζύμη στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ, απλώνοντάς την ομοιόμορφα. Πασπαλίστε από πάνω τους κρατημένους ξηρούς καρπούς για διακόσμηση. Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ.
  • Ψύξτε και σερβίρετε: Βγάζετε το κέικ με ξηρούς καρπούς από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει στο ταψί για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει το κέικ, μπορείτε να το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να το περιχύσετε με ένα απλό γλάσο για πρόσθετη γλυκύτητα.

Το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα απολαυστικό επιδόρπιο που μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια. Η ξηρή, πλούσια γεύση και η τρυφερή, εύθρυπτη υφή του το καθιστούν τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση. Είτε το σερβίρετε σε μια ειδική γιορτή είτε το απολαμβάνετε ως καθημερινή απόλαυση, το κέικ με ξηρούς καρπούς είναι ένα πιο ευχάριστο πλήθος που θα ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας για γλυκό με κάθε νόστιμη μπουκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη

Πώς τα όξινα τρόφιμα μπορούν να γλυκάνουν την υγεία σας;

Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Δημιουργήστε το δικό σας σπιτικό κέικ

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Η σούπα που θα σώσει το ανοσοποιητικό σας

Σούπα τζίντζερ καρότο: Η σούπα καρότου με τζίντζερ είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το τζίντζερ προσφέρει μια υπέροχη γεύση και ζεστασιά στη σούπα, ενώ τα καρότα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Μήπως τρώτε πολύ κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας;

Η υπερβολική κατανάλωση ενός μόνο τύπου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε διατροφική ανισορροπία. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος B, οι οποίες είναι σημαντικές για την παραγωγή ενέργειας, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και την υγεία του αίματος.

Γουακαμόλε: Η αυθεντική συνταγή για μια μεξικάνικη φιέστα

Γουακαμόλε: Το γουακαμόλε είναι μια παραδοσιακή μεξικάνικη συνταγή που βασίζεται στο αβοκάντο και έχει γίνει αγαπημένο συνοδευτικό σε πολλά τραπέζια. Είτε για να συνοδεύσει nachos, tacos ή ακόμα και σαν ντιπ

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Το πιο comfort φαγητό

Ζυμαρικά με μπρόκολο και cheddar: Τα ζυμαρικά με μπρόκολο και τυρί τσένταρ είναι ένα γευστικό και θρεπτικό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι. Συνδυάζοντας την κρεμώδη γεύση του τυριού με τα θρεπτικά συστατικά του μπρόκολου,

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Η απόλυτη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας

Brownies με τριπλή σοκολάτα: Τα brownies με τριπλή σοκολάτα είναι μια από τις πιο απολαυστικές και σοκολατένιες λιχουδιές που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε γλυκατζή. Η συνταγή αυτή συνδυάζει τρεις διαφορετικούς τύπους σοκολάτας

Pescatarian: Μια ισορροπημένη προσέγγιση διατροφής

Pescatarian: Μια δίαιτα ψαρέματος προσφέρει έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής που συνδυάζει τα οφέλη των φυτικών τροφών, των πρωτεϊνών και των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βρίσκονται στα ψάρια.

Σκαρτοτσέτα: Κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού, γεμιστά με τυρί και μυρωδικά

Σκαρτοτσέτα: Στο κυριακάτικο τραπέζι μας συχνά φιλοξενούμε πιάτα που συνδυάζουν την παράδοση με τη γεύση, και ένα από τα πιο αγαπημένα μας είναι η «Σκαρτοτσέτα», δηλαδή κοκκινιστά ρολάκια μοσχαριού γεμιστά με τυρί και μυρωδικά.

Close Icon