Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ Αμυγδάλου: Το γλυκό που θα λατρέψετε

Κέικ Αμυγδάλου: Το γλυκό που θα λατρέψετε

Κέικ Αμυγδάλου: Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή


Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή, που συνδυάζει τα αμύγδαλα με λίγα μόνο υλικά, δημιουργώντας ένα κέικ που είναι ταυτόχρονα πλούσιο και αφράτo.

Υλικά:

  • 200γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεσμένα αμύγδαλα)
  • 150γρ ζάχαρη (ή 100γρ μέλι για πιο φυσική γλυκύτητα)
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 100γρ Ιντέο (γλυκό λικέρ πορτοκαλιού για μια γεύση εσπεριδοειδών)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100γρ λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Λιπάνετε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 23 εκ.
  2. Ανακάτεμα Ξηρών Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
  3. Ανακάτεμα Υγρών Υλικών: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη (ή το μέλι) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το Ιντέο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε καλά.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και ελαφριά.
  5. Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
  6. Αφήστε το να Κρυώσει: Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετέ το σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
  7. Πασπάλισμα και Σερβίρισμα: Αν θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!

Αυτό το κέικ αμυγδάλου με Ιντέο συνδυάζει την ελαφρότητα των αμυγδάλων με την ελαφριά γεύση πορτοκαλιού από το Ιντέο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά νόστιμο και αρωματικό γλυκό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Υπέροχες συνταγές με cottage cheese για γλυκές απολαύσεις

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Ζαχαρούχα ροφήματα: Γιατί είναι επικίνδυνα για την καρδιά και ποιες είναι οι υγιεινές εναλλακτικές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι ο προβιοτικός καφές

Προβιοτικός καφές: Αν και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν θρεπτική αξία, η ικανότητα κατανάλωσης προβιοτικών χωρίς λακτόζη και λίπος κάνει τον προβιοτικό καφέ μια ενδιαφέρουσα επιλογή.

Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές

Συνταγή ψάρι: Ο μπακαλιάρος με ντομάτα και ελιές είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του ψαριού με την οξύτητα της ντομάτας και την αλμυρή γεύση των ελιών.

Μανιταρόσουπα βελουτέ με τυρί κρέμα 

Η μανιταρόσουπα βελουτέ είναι μια νόστιμη και κρεμώδης σούπα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Η προσθήκη τυριού κρέμα προσφέρει επιπλέον γεύση και απαλότητα.

Γιατί γίνεται τόσο εθιστικός ο καφές;

Καφές: Ο καφές μπορεί να γίνει εθιστικός λόγω της καφεΐνης, μιας φυσικής διεγερτικής ουσίας που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η καφεΐνη δρα αποκλείοντας τους υποδοχείς της αδενοσίνης, ενός νευροδιαβιβαστή

Δημιουργικοί τρόποι χρήσης μανιταριών

Μανιτάρια:Τα μανιτάρια είναι ένας κόσμος γεμάτος νόστιμες και δημιουργικές δυνατότητες, από την κουζίνα μέχρι τα ποτά, εξερευνήστε τις ευκαιρίες που προσφέρουν και αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σας οδηγήσει σε νέες και μοναδικές εμπειρίες.

Μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Τα μαλακά μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα είναι μια γλυκιά και απολαυστική επιλογή για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας και του φυστικοβούτυρου. Αυτή η συνταγή δημιουργεί μπισκότα με μια υπέροχα μαλακή και τραγανή υφή.

Πώς να εντάξετε τη βρώμη στην διατροφή σας

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό που μπορεί να προστεθεί σε διάφορες μορφές στη διατροφή μας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα, προσφέροντας πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία.

Πώς να φτιάξετε τζατζίκι στο σπίτι με λίγα υλικά

Τζατζίκι: Το τζατζίκι είναι μια παραδοσιακή ελληνική σάλτσα που συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την έντονη γεύση του σκόρδου και τη φρεσκάδα του αγγουριού. Είναι ιδανικό συνοδευτικό για σουβλάκι,

Close Icon