Κέικ Αμυγδάλου: Το κέικ αμυγδάλου είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό της ελληνικής κουζίνας, γνωστό για την ελαφριά υφή του και τη γλυκιά, αρωματική γεύση του αμυγδάλου. Πρόκειται για μια απλή αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή
Υλικά:
- 200γρ αλεύρι αμυγδάλου (ή αλεσμένα αμύγδαλα)
- 150γρ ζάχαρη (ή 100γρ μέλι για πιο φυσική γλυκύτητα)
- 4 μεγάλα αυγά
- 100γρ Ιντέο (γλυκό λικέρ πορτοκαλιού για μια γεύση εσπεριδοειδών)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Μια πρέζα αλάτι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 100γρ λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προθέρμανση Φούρνου: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C (350°F). Λιπάνετε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ 23 εκ.
- Ανακάτεμα Ξηρών Υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
- Ανακάτεμα Υγρών Υλικών: Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη (ή το μέλι) μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (ή ελαιόλαδο), το Ιντέο και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατέψτε καλά.
- Συνδυασμός Υλικών: Προσθέστε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και ελαφριά.
- Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίσετε στο κέντρο του κέικ.
- Αφήστε το να Κρυώσει: Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά μεταφέρετέ το σε μια σχάρα να κρυώσει τελείως.
- Πασπάλισμα και Σερβίρισμα: Αν θέλετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε. Απολαύστε το με ένα φλιτζάνι καφέ ή τσάι!
Αυτό το κέικ αμυγδάλου με Ιντέο συνδυάζει την ελαφρότητα των αμυγδάλων με την ελαφριά γεύση πορτοκαλιού από το Ιντέο, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά νόστιμο και αρωματικό γλυκό.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube