Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του.


Το κέικ αμυγδάλου με μέλι είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και το βάθος της γεύσης που μπορεί να φέρει το μέλι στα αρτοσκευάσματα. Σε συνδυασμό με τη γεύση των αμυγδάλων, αυτό το κέικ είναι τέλειο για απογευματινό τσάι ή ως γλυκό τέλος σε οποιοδήποτε γεύμα.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλου
  • Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  • Χτυπήστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, βεβαιώνοντας ότι το καθένα έχει ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, εναλλάξ με ελληνικό γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξτε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ. Πασπαλίζουμε από πάνω φέτες αμύγδαλου. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.

 

Συμβουλές για επιτυχία:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι: Για καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι υψηλής ποιότητας.
  • Αλεύρι αμυγδάλου: Προσθέτει υπέροχη υφή και γεύση. Εάν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να αλέσετε ολόκληρα αμύγδαλα σε ένα καλό γεύμα.

Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του. Απολαύστε αυτό το κέικ με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ και αναδείξτε την φυσική γλυκύτητα του μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Κέικ παντζαριού: Ένας δημιουργικός τρόπος να φάτε λαχανικά

Η απόλυτη απόλαυση σε μία τούρτα snickers

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon