Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του.

Το κέικ αμυγδάλου με μέλι είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και το βάθος της γεύσης που μπορεί να φέρει το μέλι στα αρτοσκευάσματα. Σε συνδυασμό με τη γεύση των αμυγδάλων, αυτό το κέικ είναι τέλειο για απογευματινό τσάι ή ως γλυκό τέλος σε οποιοδήποτε γεύμα.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλου
  • Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  • Χτυπήστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, βεβαιώνοντας ότι το καθένα έχει ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, εναλλάξ με ελληνικό γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξτε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ. Πασπαλίζουμε από πάνω φέτες αμύγδαλου. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.

 

Συμβουλές για επιτυχία:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι: Για καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι υψηλής ποιότητας.
  • Αλεύρι αμυγδάλου: Προσθέτει υπέροχη υφή και γεύση. Εάν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να αλέσετε ολόκληρα αμύγδαλα σε ένα καλό γεύμα.

Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του. Απολαύστε αυτό το κέικ με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ και αναδείξτε την φυσική γλυκύτητα του μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Κέικ παντζαριού: Ένας δημιουργικός τρόπος να φάτε λαχανικά

Η απόλυτη απόλαυση σε μία τούρτα snickers

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 λάθη που κάνουμε με το φυτικό γάλα 

Φυτικό γάλα: Πολλά φυτικά γάλατα περιέχουν πρόσθετες γλυκαντικές ουσίες ή αρωματικές ουσίες. Αυτές οι προσθήκες μπορούν να αυξήσουν την περιεκτικότητα σε ζάχαρη, γεγονός που δεν είναι επιθυμητό για όλους.

Κοτόπουλο με μελιτζάνες, πιπεριές, σάλτσα ντομάτας και φέτα 

Αυτή η κλασική συνταγή συνδυάζει υπέροχες γεύσεις και είναι ιδανική για ένα πλούσιο, θρεπτικό γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Eίναι ιδανική για παρέα και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με τη μοναδική της γεύση. Καλή όρεξη!

Πώς να πάρετε βιταμίνη d3 από φυτικές τροφές

Χορτοφαγική διατροφή: Η βιταμίνη D3, γνωστή και ως χοληκαλσιφερόλη, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της υγείας των οστών, στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προώθηση της γενικής ευημερίας.

Βγάλτε αυτά τα τρόφιμα από το διαιτολόγιό σας για να μη νοσήσετε με διαβήτη τύπου 2

Τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, αλλά ο κίνδυνος αυτός μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση λιγότερων τέτοιων τροφίμων, όπως διαπιστώνει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «The Lancet Regional Health- Europe».

Μαγειρική σόδα: Μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Μαγειρική σόδα: Η τάση χρήσης της μαγειρικής σόδας για απώλεια βάρους έχει κερδίσει δημοτικότητα τελευταία, με πολλές αναφορές που ισχυρίζονται ότι αυτό το κοινό οικιακό προϊόν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους.

Υγιεινά σνακ για το σχολείο που τα παιδιά θα λατρέψουν

Παιδική Διατροφή: Η επιλογή υγιεινών σνακ για το σχολείο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία και την απόδοση των παιδιών. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν νέες επιλογές και να ετοιμάσουν μαζί σας υγιεινά σνακ.

Close Icon