Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Μια θρεπτική συνταγή με μέλι και αμύγδαλα

Κέικ αμυγδάλου με μέλι: Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του.


Το κέικ αμυγδάλου με μέλι είναι ένα απλό αλλά κομψό επιδόρπιο που αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητα και το βάθος της γεύσης που μπορεί να φέρει το μέλι στα αρτοσκευάσματα. Σε συνδυασμό με τη γεύση των αμυγδάλων, αυτό το κέικ είναι τέλειο για απογευματινό τσάι ή ως γλυκό τέλος σε οποιοδήποτε γεύμα.

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλου
  • Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 9 ιντσών και στρώνουμε τον πάτο με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 2-3 ​​λεπτά.
  • Χτυπήστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, βεβαιώνοντας ότι το καθένα έχει ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, εναλλάξ με ελληνικό γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
  • Ρίξτε το κουρκούτι στην προετοιμασμένη φόρμα του κέικ. Πασπαλίζουμε από πάνω φέτες αμύγδαλου. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά πριν το μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε, αν θέλετε.

 

Συμβουλές για επιτυχία:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι: Για καλύτερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μέλι υψηλής ποιότητας.
  • Αλεύρι αμυγδάλου: Προσθέτει υπέροχη υφή και γεύση. Εάν δεν έχετε αλεύρι αμυγδάλου, μπορείτε να αλέσετε ολόκληρα αμύγδαλα σε ένα καλό γεύμα.

Αυτό το κέικ μελιού με αμύγδαλα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με την υγρή του υφή και την πλούσια, γλυκιά γεύση του. Απολαύστε αυτό το κέικ με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ και αναδείξτε την φυσική γλυκύτητα του μελιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κέικ με μύρτιλα: Απόλαυση σε κάθε κομμάτι

Κέικ με χαρούπι και ελαιόλαδο: Μια γευστική και υγιεινή επιλογή

Κέικ παντζαριού: Ένας δημιουργικός τρόπος να φάτε λαχανικά

Η απόλυτη απόλαυση σε μία τούρτα snickers

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon