Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Αν θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με σιρόπι που μπορείτε να το φάτε στο χέρι, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Δοκιμάστε την!


Aν θέλετε μια απολαυστική χειμωνιάτικη συνταγή που δεν είναι πολύ γλυκιά και δεν θα σας λιγώσει, τότε δοκιμάστε το παρακάτω επιδόρπιο. Πρόκειται για μια γλυκιά συνταγή που αναφέρεται σε μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ένα ζουμερό σιρόπι. Είναι μια φρέσκια εύκολη συνταγή που εμπνεύστηκαν ζαχαροπλάστες για να δώσουν την δυνατότητα ακόμα και στους πιο ανίδεους να δημιουργήσουν ένα γλυκό που όμοιό τους δεν έχει φάει κανείς. Έχει σχετικά λίγα συστατικά και δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να παρασκευαστεί. Συγκεκριμένα περιέχει δεκατρία συστατικά και ακολουθούνται μόνο τέσσερα βήματα για την παρασκευή της συνταγής.

Υλικά συνταγής

  • 6 ασπράδια αυγών (προτιμάμε ελεύθερης βοσκής)
  • 185gr βούτυρο λιωμένο (σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπρίκι)
  • 1 1/2 φλιτζάνι (240gr) μείγμα ζάχαρης άχνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180gr) αμύγδαλο
  • 1/2 φλιτζάνι (75gr) απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού ψιλοτριμμένο για σερβίρισμα

Για την παρασκευή του σιροπιού:

  • 1/2 φλιτζάνι (125ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνι (75γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο

Τα τέσσερα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι πολύ εύκολα και είναι τα εξής:

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας). Λαδώνουμε ένα ταψί με μετρίου μεγέθους ή ταψί με 12 έως 15 θέσεις για μάφιν. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ελαφρώς αφράτα. Συνεχίζεται χτυπώντας με σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και τις φλούδες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα με κουτάλι στο έτοιμο και βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 2

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπορούμε να βυθίζουμε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσουμε σε δίσκο. Πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε το σιρόπι, τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 1/3 φλιτζάνι (80 ml) νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε, για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι (είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε ακόμα και αν δεν ξέρετε τίποτα από μαγειρική).

Βήμα 4

Περιχύνουμε και διακοσμούμε τα κέικ με κρέμα γάλακτος, σιρόπι και ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα μείνετε άναυδοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon