Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Αν θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με σιρόπι που μπορείτε να το φάτε στο χέρι, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Δοκιμάστε την!



Aν θέλετε μια απολαυστική χειμωνιάτικη συνταγή που δεν είναι πολύ γλυκιά και δεν θα σας λιγώσει, τότε δοκιμάστε το παρακάτω επιδόρπιο. Πρόκειται για μια γλυκιά συνταγή που αναφέρεται σε μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ένα ζουμερό σιρόπι. Είναι μια φρέσκια εύκολη συνταγή που εμπνεύστηκαν ζαχαροπλάστες για να δώσουν την δυνατότητα ακόμα και στους πιο ανίδεους να δημιουργήσουν ένα γλυκό που όμοιό τους δεν έχει φάει κανείς. Έχει σχετικά λίγα συστατικά και δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να παρασκευαστεί. Συγκεκριμένα περιέχει δεκατρία συστατικά και ακολουθούνται μόνο τέσσερα βήματα για την παρασκευή της συνταγής.


Υλικά συνταγής

  • 6 ασπράδια αυγών (προτιμάμε ελεύθερης βοσκής)
  • 185gr βούτυρο λιωμένο (σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπρίκι)
  • 1 1/2 φλιτζάνι (240gr) μείγμα ζάχαρης άχνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180gr) αμύγδαλο
  • 1/2 φλιτζάνι (75gr) απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού ψιλοτριμμένο για σερβίρισμα

Για την παρασκευή του σιροπιού:

  • 1/2 φλιτζάνι (125ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνι (75γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο

Τα τέσσερα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι πολύ εύκολα και είναι τα εξής:

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας). Λαδώνουμε ένα ταψί με μετρίου μεγέθους ή ταψί με 12 έως 15 θέσεις για μάφιν. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ελαφρώς αφράτα. Συνεχίζεται χτυπώντας με σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και τις φλούδες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα με κουτάλι στο έτοιμο και βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 2

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπορούμε να βυθίζουμε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσουμε σε δίσκο. Πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε το σιρόπι, τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 1/3 φλιτζάνι (80 ml) νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε, για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι (είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε ακόμα και αν δεν ξέρετε τίποτα από μαγειρική).

Βήμα 4

Περιχύνουμε και διακοσμούμε τα κέικ με κρέμα γάλακτος, σιρόπι και ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα μείνετε άναυδοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon