Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Αν θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με σιρόπι που μπορείτε να το φάτε στο χέρι, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Δοκιμάστε την!


Aν θέλετε μια απολαυστική χειμωνιάτικη συνταγή που δεν είναι πολύ γλυκιά και δεν θα σας λιγώσει, τότε δοκιμάστε το παρακάτω επιδόρπιο. Πρόκειται για μια γλυκιά συνταγή που αναφέρεται σε μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ένα ζουμερό σιρόπι. Είναι μια φρέσκια εύκολη συνταγή που εμπνεύστηκαν ζαχαροπλάστες για να δώσουν την δυνατότητα ακόμα και στους πιο ανίδεους να δημιουργήσουν ένα γλυκό που όμοιό τους δεν έχει φάει κανείς. Έχει σχετικά λίγα συστατικά και δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να παρασκευαστεί. Συγκεκριμένα περιέχει δεκατρία συστατικά και ακολουθούνται μόνο τέσσερα βήματα για την παρασκευή της συνταγής.

Υλικά συνταγής

  • 6 ασπράδια αυγών (προτιμάμε ελεύθερης βοσκής)
  • 185gr βούτυρο λιωμένο (σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπρίκι)
  • 1 1/2 φλιτζάνι (240gr) μείγμα ζάχαρης άχνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180gr) αμύγδαλο
  • 1/2 φλιτζάνι (75gr) απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού ψιλοτριμμένο για σερβίρισμα

Για την παρασκευή του σιροπιού:

  • 1/2 φλιτζάνι (125ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνι (75γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο

Τα τέσσερα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι πολύ εύκολα και είναι τα εξής:

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας). Λαδώνουμε ένα ταψί με μετρίου μεγέθους ή ταψί με 12 έως 15 θέσεις για μάφιν. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ελαφρώς αφράτα. Συνεχίζεται χτυπώντας με σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και τις φλούδες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα με κουτάλι στο έτοιμο και βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 2

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπορούμε να βυθίζουμε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσουμε σε δίσκο. Πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε το σιρόπι, τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 1/3 φλιτζάνι (80 ml) νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε, για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι (είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε ακόμα και αν δεν ξέρετε τίποτα από μαγειρική).

Βήμα 4

Περιχύνουμε και διακοσμούμε τα κέικ με κρέμα γάλακτος, σιρόπι και ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα μείνετε άναυδοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon