Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ζουμερό σιρόπι

Κέικ αμύγδαλο: Αν θέλετε ένα εύκολο και γρήγορο γλυκό με σιρόπι που μπορείτε να το φάτε στο χέρι, τότε αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Δοκιμάστε την!


Aν θέλετε μια απολαυστική χειμωνιάτικη συνταγή που δεν είναι πολύ γλυκιά και δεν θα σας λιγώσει, τότε δοκιμάστε το παρακάτω επιδόρπιο. Πρόκειται για μια γλυκιά συνταγή που αναφέρεται σε μικρά κέικ εσπεριδοειδών με αμύγδαλο βουτηγμένα σε ένα ζουμερό σιρόπι. Είναι μια φρέσκια εύκολη συνταγή που εμπνεύστηκαν ζαχαροπλάστες για να δώσουν την δυνατότητα ακόμα και στους πιο ανίδεους να δημιουργήσουν ένα γλυκό που όμοιό τους δεν έχει φάει κανείς. Έχει σχετικά λίγα συστατικά και δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να παρασκευαστεί. Συγκεκριμένα περιέχει δεκατρία συστατικά και ακολουθούνται μόνο τέσσερα βήματα για την παρασκευή της συνταγής.

Υλικά συνταγής

  • 6 ασπράδια αυγών (προτιμάμε ελεύθερης βοσκής)
  • 185gr βούτυρο λιωμένο (σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπρίκι)
  • 1 1/2 φλιτζάνι (240gr) μείγμα ζάχαρης άχνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι (180gr) αμύγδαλο
  • 1/2 φλιτζάνι (75gr) απλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φλούδα λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • Σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής για σερβίρισμα
  • Ξύσμα λεμονιού ψιλοτριμμένο για σερβίρισμα

Για την παρασκευή του σιροπιού:

  • 1/2 φλιτζάνι (125ml) χυμό πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζάνι (75γρ) ζάχαρη άχνη
  • 1 ολόκληρο αστεροειδή γλυκάνισο

Τα τέσσερα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι πολύ εύκολα και είναι τα εξής:

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (εξαρτάται από την δύναμη του φούρνου σας). Λαδώνουμε ένα ταψί με μετρίου μεγέθους ή ταψί με 12 έως 15 θέσεις για μάφιν. Πρώτα χτυπάμε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ελαφρώς αφράτα. Συνεχίζεται χτυπώντας με σύρμα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο, το αλεύρι και τις φλούδες μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίξτε ομοιόμορφα το μείγμα με κουτάλι στο έτοιμο και βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 2

Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπορούμε να βυθίζουμε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνουμε στον κλειστό φούρνο για 5 λεπτά να κρυώσει πριν το αναποδογυρίσουμε σε δίσκο. Πρέπει να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3

Για να φτιάξετε το σιρόπι, τοποθετήστε το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και 1/3 φλιτζάνι (80 ml) νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε, για 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα αυξήστε τη θερμότητα σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να βράσει. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει το σιρόπι (είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε ακόμα και αν δεν ξέρετε τίποτα από μαγειρική).

Βήμα 4

Περιχύνουμε και διακοσμούμε τα κέικ με κρέμα γάλακτος, σιρόπι και ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα μείνετε άναυδοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Τάρτα Βourdaloue: Γαλλική συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι ενώ ψήνετε

Αμύγδαλο Pão de rala: Το πιο νόστιμο γλυκό ψωμί του κόσμου!

Γιαούρτι αμυγδάλου με πλούσια γεύση και άρωμα

Ετοιμάστε μαντολάτο στο σπίτι με αγνά υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon