Κεφτεδάκια με σάλτσα τεριγιάκι: Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και αφήστε τις εξωτικές γεύσεις να σας ταξιδέψουν!
Αν θέλετε να δοκιμάσετε μια μοναδική συνταγή που συνδυάζει τις κλασικές γεύσεις των κεφτέδων με την πλούσια και γλυκόξινη σάλτσα τεριγιάκι, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Για τα κεφτεδάκια, θα χρειαστείτε 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο, 1 αυγό, ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, 2 κουταλιές της σούπας γάλα, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε τα υλικά και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. Για τη σάλτσα τεριγιάκι, θα χρειαστείτε ½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, ¼ φλιτζανιού μέλι ή καστανή ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι ρυζιού, 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό και 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι.
Μαγείρεμα και Εκτέλεση
Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, τα αφαιρείτε από το τηγάνι και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε τα υλικά της σάλτσας. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στη συνέχεια προσθέτετε ξανά τα κεφτεδάκια. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τη σάλτσα και να γίνουν ζουμερά και γευστικά.
Σερβίρισμα και Συνοδευτικά
Αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια μπορείτε να τα σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι, ρύζι για σούσι ή ακόμα και με λαχανικά στον ατμό. Προαιρετικά, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με φρέσκο κρεμμυδάκι ή λίγο ακόμα σουσάμι για επιπλέον άρωμα.
Τα κεφτεδάκια με σάλτσα τεριγιάκι είναι ένας φανταστικός τρόπος να απολαύσετε μια ιαπωνική πινελιά στο τραπέζι σας. Είναι εύκολα, γευστικά και ιδανικά για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και αφήστε τις εξωτικές γεύσεις να σας ταξιδέψουν!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube