Κεφτεδάκια φακής: Αν αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή που να είναι ταυτόχρονα γευστική και θρεπτική, οι κεφτέδες φακής είναι η τέλεια επιλογή. Πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική
Αν αναζητάς μια νηστίσιμη συνταγή που να είναι ταυτόχρονα γευστική και θρεπτική, οι κεφτέδες φακής είναι η τέλεια επιλογή. Πλούσιοι σε φυτική πρωτεΐνη, σίδηρο και φυτικές ίνες, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική για όσους αποφεύγουν το κρέας, αλλά δεν θέλουν να θυσιάσουν τη νοστιμιά.
Υλικά:
-
1 φλιτζάνι φακές (πράσινες ή καφέ)
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη
-
2 κουταλιές ελαιόλαδο
-
2 κουταλιές μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
-
1 κουταλάκι κύμινο
-
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
-
Αλάτι και πιπέρι
-
2 κουταλιές αλεύρι (αν χρειαστεί για δέσιμο)
Εκτέλεση:
-
Βράζεις τις φακές μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζεις καλά.
-
Τις λιώνεις ελαφρώς με πιρούνι ή πολτοποιητή, χωρίς να τις κάνεις τελείως πουρέ.
-
Προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνεις καλά.
-
Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό, προσθέτεις λίγο ακόμη φρυγανιά, βρώμη ή αλεύρι.
-
Πλάθεις σε μικρά κεφτεδάκια.
-
Ψήνεις σε ταψί με λαδόκολλα στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
-
Εναλλακτικά, μπορείς να τα τηγανίσεις σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι.
Σερβίρονται με σαλάτα, πίτα, ή σως ταχινιού και είναι ιδανικοί για νηστεία, vegan διατροφή ή απλά ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube