Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Πόσο επηρεάζει τις ερωτικές επιδόσεις η κατανάλωσή της

Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Πόσο επηρεάζει τις ερωτικές επιδόσεις η κατανάλωσή της

Οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα.



Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Οι κόκκινες καυτερές πιπεριές (τσίλι), αγαπημένο συμπλήρωμα του μεξικάνικου φαγητού και όχι μόνο, φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάζουν την λίμπιντο των ανδρών. Στο πλαίσιο έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Grenoble οι συμμετέχοντες (114 άνδρες 18-44 ετών) κλήθηκαν να καταναλώσουν ένα πιάτο πουρέ πατάτας με ένα μπουκάλι τσίλι σάλτσα. Στην συνέχεια μετρήθηκε η ποσότητα σάλτσας που πρόσθεσαν στο φαγητό τους καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης των ανδρών. Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνδρες που είχαν καταναλώσει την περισσότερη καυτερή σος είχαν και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, την κυριότερης ανδρικής ορμόνης που εμπλέκεται και στην λίμπιντο.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι απολύτως σίγουροι εάν η τεστοστερόνη οδηγεί σε κατανάλωση πικάντικης τροφής ή αντιστρόφως. «Είναι επίσης πιθανό ότι η τακτική κατανάλωση πικάντικων τροφών συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης» σύμφωνα με τους επιστήμονες αν και προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής ένας τέτοιος συσχετισμός έχει φανεί μόνο σε έρευνες με τρωκτικά. Πάντως οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα. Επίσης η έξαψη και η εφίδρωση που προκαλεί η κατανάλωσή τους μοιάζει με τις σωματικές αντιδράσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Πρόκειται για μερικές από τις ερμηνείες που προσπαθούν να εξηγήσουν τον αφροδισιακό τους ρόλο μια και όπως φαίνεται τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία είναι προς το παρόν φτωχά.


Πιπεριές Φλωρίνης με πικάντικη σαλάτα

Με 2-3 απλά υλικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δυσκολία και με λίγο φαντασία Πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία πολύ ωραία σαλάτα συνοδευτική για όλα μας τα φαγητά #κόκκινο

περισσότερα

45 λεπτά

Υλικά

3.4 ατομα

5 πιπεριές Φλωρίνης

1 μπολάκι σαλάτα λάχανο (πικάντικη)

Λάδι ξύδι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μία ελιά για το στόλισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις σκουπίζουμε καλά να μην έχουν νερά και τις τρυπάμε με το πιρούνι.

Τις βάζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Όταν είναι έτοιμες και δούμε ότι έχει φουσκώσει η φλούδα τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα για ένα τέταρτο περίπου τις κλείνουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν έτσι ώστε όταν τις βγάλουμε να είναι έτοιμες να ξεφλουδιστούν.

Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε γύρω-γύρω και δημιουργούμε ένα αστέρι σε ακτίνες και ανάμεσα στις πιπεριές βάζουμε την σαλάτα λάχανο στο κέντρο δημιουργούμε με λωρίδες πιπεριάς ένα τριαντάφυλλο όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία και πάνω τοποθετούμε μία ελιά ψιλοκόβουμε λίγο σκόρδο λίγο μαϊντανό βάζουμε λαδάκι και αρκετό ξυδάκι αλατάκι και σερβίρουμε καλή σας απόλαυση καλές γιορτές.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καυτερή πιπεριά έρευνα: Συμβάλλει στην μακροζωία

Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Η καυτερή πιπεριά μειώνει κινδύνους κατά της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Οι απαραίτητες τροφές σε περιόδους νηστείας 

Νηστεία διατροφή: Κατά τη διάρκεια της νηστείας, αποφεύγονται συγκεκριμένες τροφές, γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό μιας ισορροπημένης διατροφής για να διασφαλιστεί τόσο η υγεία όσο και η ευεξία.

Βραδινά γεύματα: Πώς επηρεάζουν τη γλυκόζη και αυξάνουν τους κινδύνους διαβήτη

Βραδινά γεύματα: Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι η κατανάλωση περισσότερου από 45% των ημερήσιων θερμίδων μετά τις 5 το απόγευμα μπορεί να διαταράξει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης, προκαλώντας σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Close Icon