Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Πόσο επηρεάζει τις ερωτικές επιδόσεις η κατανάλωσή της

Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Πόσο επηρεάζει τις ερωτικές επιδόσεις η κατανάλωσή της

Οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα.


Καυτερή πιπεριά λίμπιντο: Οι κόκκινες καυτερές πιπεριές (τσίλι), αγαπημένο συμπλήρωμα του μεξικάνικου φαγητού και όχι μόνο, φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάζουν την λίμπιντο των ανδρών. Στο πλαίσιο έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Grenoble οι συμμετέχοντες (114 άνδρες 18-44 ετών) κλήθηκαν να καταναλώσουν ένα πιάτο πουρέ πατάτας με ένα μπουκάλι τσίλι σάλτσα. Στην συνέχεια μετρήθηκε η ποσότητα σάλτσας που πρόσθεσαν στο φαγητό τους καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης των ανδρών. Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνδρες που είχαν καταναλώσει την περισσότερη καυτερή σος είχαν και τα υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, την κυριότερης ανδρικής ορμόνης που εμπλέκεται και στην λίμπιντο.

Ωστόσο, οι ερευνητές δεν είναι απολύτως σίγουροι εάν η τεστοστερόνη οδηγεί σε κατανάλωση πικάντικης τροφής ή αντιστρόφως. «Είναι επίσης πιθανό ότι η τακτική κατανάλωση πικάντικων τροφών συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης» σύμφωνα με τους επιστήμονες αν και προσθέτουν ότι μέχρι στιγμής ένας τέτοιος συσχετισμός έχει φανεί μόνο σε έρευνες με τρωκτικά. Πάντως οι πιπεριές τσίλι συμβάλλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος ως εκ τούτου και στην πρόκληση αγγειοδιαστολής στο γεννητικό σύστημα. Επίσης η έξαψη και η εφίδρωση που προκαλεί η κατανάλωσή τους μοιάζει με τις σωματικές αντιδράσεις που παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Πρόκειται για μερικές από τις ερμηνείες που προσπαθούν να εξηγήσουν τον αφροδισιακό τους ρόλο μια και όπως φαίνεται τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία είναι προς το παρόν φτωχά.

Πιπεριές Φλωρίνης με πικάντικη σαλάτα

Με 2-3 απλά υλικά χωρίς ιδιαίτερο κόπο και δυσκολία και με λίγο φαντασία Πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία πολύ ωραία σαλάτα συνοδευτική για όλα μας τα φαγητά #κόκκινο

περισσότερα

45 λεπτά

Υλικά

3.4 ατομα

5 πιπεριές Φλωρίνης

1 μπολάκι σαλάτα λάχανο (πικάντικη)

Λάδι ξύδι λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και μία ελιά για το στόλισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις σκουπίζουμε καλά να μην έχουν νερά και τις τρυπάμε με το πιρούνι.

Τις βάζουμε μέσα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.

Όταν είναι έτοιμες και δούμε ότι έχει φουσκώσει η φλούδα τις βάζουμε σε μία πλαστική σακούλα για ένα τέταρτο περίπου τις κλείνουμε και τις αφήνουμε να ιδρώσουν έτσι ώστε όταν τις βγάλουμε να είναι έτοιμες να ξεφλουδιστούν.

Αφού τις ξεφλουδίσουμε τις βάζουμε γύρω-γύρω και δημιουργούμε ένα αστέρι σε ακτίνες και ανάμεσα στις πιπεριές βάζουμε την σαλάτα λάχανο στο κέντρο δημιουργούμε με λωρίδες πιπεριάς ένα τριαντάφυλλο όπως βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία και πάνω τοποθετούμε μία ελιά ψιλοκόβουμε λίγο σκόρδο λίγο μαϊντανό βάζουμε λαδάκι και αρκετό ξυδάκι αλατάκι και σερβίρουμε καλή σας απόλαυση καλές γιορτές.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καυτερή πιπεριά έρευνα: Συμβάλλει στην μακροζωία

Οι τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Η καυτερή πιπεριά μειώνει κινδύνους κατά της υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon