Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Katsu Sando: Ένα σάντουιτς από την Ιαπωνία που θα σας ξετρελάνει

Katsu Sando: Ένα σάντουιτς από την Ιαπωνία που θα σας ξετρελάνει

Katsu Sando: Δοκιμάστε ένα ζουμερό σάντουιτς από την Ιαπωνία και απολαύστε τις γεύσεις που πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο με κάθε μπουκιά!



Τραγανές ζουμερές χοιρινές κοτολέτες ανάμεσα σε μαλακό ψωμί. Αυτό το ιαπωνικό Katsu Sando είναι ένα σπιτικό είδος σάντουιτς, αλλά απόλυτα ικανοποιητικό! Ξεπεράστε το αγαπημένο σας σάντουιτς με αυτή τη νέα αγαπημένη συνταγή.


Συστατικά

  • 25 γρ λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 150 γρ τριμμένη φρυγανιά panko
  • 80 γραμμάρια χοιρινές κοτολέτες ή 3-4 μίνι φιλέτα κοτόπουλου, λιωμένα
  • 6 μεγάλες αποφλοιωμένες ωμές γαρίδες, κομμένες στη μέση για να δώσουν 2 λεπτές φέτες η καθεμία
  • κραμβέλαιο ψυχρής έκθλιψης, για τηγάνισμα
  • 2-4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 4 φέτες άσπρο ψωμί

Για τη σάλτσα 

  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα (κίτρινη ή Ντιζόν)
  • ½ κουταλάκι λευκό ξύδι

ΒΗΜΑ 1

Βάλτε τα λάχανα σε δύο ξεχωριστά μικρά μπολ, πασπαλίστε το καθένα με ½ κουταλιά της σούπας ξύδι και αφήστε τα να μαριναριστούν. Σε χωριστά πιάτα βάζουμε το αλεύρι, το αυγό και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα τονκάτσου σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2

Πασπαλίζουμε το χοιρινό ή το κοτόπουλο σε αλεύρι, βουτάμε το αυγό και από τις δύο πλευρές και μετά στη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Ζεσταίνουμε 1 εκ. λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά μόλις πέσει μέσα. Τηγανίζουμε το χοιρινό ή το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη της ψίχας. Ανασηκώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Διατηρούμαι ζεστός.

ΒΗΜΑ 3

Πασπαλίζουμε, βουτάμε και καλύπτουμε τις γαρίδες με τον ίδιο τρόπο. Προσθέστε λίγο ακόμη λάδι στο τηγάνι αν χρειάζεται και τηγανίστε τις γαρίδες.

ΒΗΜΑ 4

Απλώστε μαγιονέζα πάνω στις φέτες ψωμιού και απλώστε τις σε μια σανίδα και στη συνέχεια περιχύστε λίγη σάλτσα τονκάτσου σε δύο από τις φέτες. Βάλτε το χοιρινό ή το κοτόπουλο σε μια φέτα με τονκάτσου και απλώστε τις γαρίδες σε μια στρώση στην άλλη. Ρίξτε με κουτάλι λίγο πράσινο λάχανο τουρσί πάνω στις γαρίδες και το τουρσί κόκκινο λάχανο στο χοιρινό ή το κοτόπουλο. Πιέστε άλλη μια φέτα ψωμί, με τη μαγιονέζα προς τα κάτω για να φτιάξετε ένα σάντουιτς. Κόψτε τις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι και κόψτε κάθε μία στα τέσσερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Γρήγορες και εύκολες συνταγές για μεσημεριανό γεύμα vegan

Δημιουργήστε το δικό σας ψωμί με απλά βήματα

Πόσο συχνά μπορείτε να τρώτε fast food;

Μαγειρέψτε ενώ εργάζεστε στο σπίτι

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon