Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.


Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά:

  • 1,5 kg κατσικάκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη (για να ισορροπήσει τη οξύτητα των ντοματίνων)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κατσικιού: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κομμάτια του κατσικιού και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσουν τους χυμούς τους και να αποκτήσουν ωραία γεύση.
  2. Προσθήκη αρωμάτων: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσετε). Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Κρασί και μπαχαρικά: Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Ντοματίνια: Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κομμένα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-1.5 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμιχθεί.
  5. Σερβίρισμα: Όταν το κατσικάκι είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη δάφνη και το θυμάρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι, πλιγούρι ή φρέσκο ψωμί για να κάνετε βουτιές στη νοστιμιά της σάλτσας.

Αυτή η συνταγή για κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια θα σας γεμίσει αναμνήσεις και γεύσεις, κάνοντάς σας να απολαύσετε τη Κυριακή σας στο τραπέζι με τους αγαπημένους σας. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Mπορεί η δίαιτα κετο να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων;

Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Το γρήγορο φαγητό αυξάνει τις τροφικές αλλεργίες;

4 τροφές που πρέπει να τρώτε το βράδυ για να ξυπνάτε το πρωί με επίπεδη κοιλιά 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon