Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.



Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.


Υλικά:

  • 1,5 kg κατσικάκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη (για να ισορροπήσει τη οξύτητα των ντοματίνων)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κατσικιού: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κομμάτια του κατσικιού και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσουν τους χυμούς τους και να αποκτήσουν ωραία γεύση.
  2. Προσθήκη αρωμάτων: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσετε). Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Κρασί και μπαχαρικά: Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Ντοματίνια: Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κομμένα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-1.5 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμιχθεί.
  5. Σερβίρισμα: Όταν το κατσικάκι είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη δάφνη και το θυμάρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι, πλιγούρι ή φρέσκο ψωμί για να κάνετε βουτιές στη νοστιμιά της σάλτσας.

Αυτή η συνταγή για κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια θα σας γεμίσει αναμνήσεις και γεύσεις, κάνοντάς σας να απολαύσετε τη Κυριακή σας στο τραπέζι με τους αγαπημένους σας. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Mπορεί η δίαιτα κετο να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων;

Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Το γρήγορο φαγητό αυξάνει τις τροφικές αλλεργίες;

4 τροφές που πρέπει να τρώτε το βράδυ για να ξυπνάτε το πρωί με επίπεδη κοιλιά 

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Close Icon