Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καθαρά Δευτέρα: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό χταπόδι για την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα: Φτιάξτε το πιο λαχταριστό χταπόδι για την Καθαρά Δευτέρα

Καθαρά Δευτέρα: Δημιουργήστε αυτό το εύκολο και λαχταριστό χταποδάκι, το οποίο θα συνοδεύει το γεύμα της Καθαράς Δευτέρας!



Ψάχνετε από τώρα συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας; Σας έχουμε την λύση! Δημιουργήστε αυτό το εύκολο και λαχταριστό χταποδάκι, το οποίο θα συνοδεύει το κυρίως γεύμα σας! Είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι καλεσμένοι σας θα το εκτιμήσουν!


Νηστίσιμο χταποδάκι για την Καθαρά Δευτέρα

Συστατικά συνταγής:

  • 1100 g χταπόδι, καθαρισμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 100–120 ml ξηρό λευκό κρασί (1/2 φλιτζάνι)
  • 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 3 λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες παρασκευής:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τα πλοκάμια του χταποδιού, μαζί με το ξύδι από κόκκινο κρασί, το κρασί και τα φύλλα δάφνης και αφήστε τα να βράσουν. Βράζουμε με το καπάκι, σε μέτρια χαμηλή φωτιά, για 40-60 λεπτά. Μην προσθέτουμε καθόλου νερό, γιατί το χταπόδι, θα συρρικνωθεί και θα βγάλει αρκετό νερό. Προσέχουμε να μην αλατίσουμε, γιατί το χταπόδι είναι αρκετά αλμυρό και να μην το παραβράσουμε, γιατί θα λερώσει. Όταν ψηθεί όμορφα, το χταπόδι πρέπει να είναι τραγανό.
  • Όταν τελειώσουμε, αφαιρέσουμε το χταπόδι από το τηγάνι και κρατήσουμε τους χυμούς σε ένα μπολ.
  • Σε πολύ ζεστό τηγάνι ρίχνουμε το χταπόδι, χωρίς τους χυμούς, και χρωματίζουμε όμορφα για 1 λεπτό. Αυτό θα επιτρέψει στο χταπόδι να γίνει τραγανό εξωτερικά.

  • Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια σε φέτες και τις ψιλοκομμένες ντομάτες, μαζί με 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο και ανακατέψουμε. Αφήνουμε το να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  • Σβήνουμε με το βαλσάμικο και περιμένουμε να εξατμιστεί. Ρίχνουμε μέσα τους χυμούς από το βράσιμο του χταποδιού, που κρατήσαμε στην άκρη, και 2 κουταλιές της σούπας μέλι. Αλατοπιπερώνουμε καλά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με λίγο ψωμί και ούζο ή τσίπουρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

7 συμβουλές για να αναζωπυρώσετε την απώλεια λίπους

5 τροφές που αξίζει να εντάξετε στη νηστεία σας

Συνταγή με γεμιστές πιπεριές για περιόδους νηστείας

Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα αμύγδαλα στη διατροφή μας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon