Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Συνδυάστε τα κεφτεδάκια με πατάτες στον ατμό και πράσινη σαλάτα για ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο γεύμα από την Ισπανία.


Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά κοινά με την ισπανική και πολλά από τα συστατικά που έχουμε καθημερινά σπίτι μας τα έχουν και η Ισπανοί και τα φαγητά τους δεν είναι μακριά από τις γεύσεις μας. Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και τα κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σαφράν. Αυτό το καταλανικό πιάτο σερβίρεται συχνά και ως κύριο πιάτο απλά με την προσθήκη μερικών πατατών στον ατμό και μιας πράσινης σαλάτας. Οι διάφορες εκδοχές αυτού του πιάτου με κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη την Ισπανία και είναι ένα πιάτο που φτιάχνετε αρκετά συχνά. Φτιάξτε τα με μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ακόμα και με κιμά κοτόπουλου αν προτιμάτε και το αποτέλεσμα θα είναι πέραν τον προσδοκιών σας.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ συνηθισμένα: 

  • 750 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 80 γρ φρεσκοτριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 60 ml (¼ του φλιτζανιού) ελαιόλαδο
  • χοντροκομμένος μαϊντανός πλατύφυλλος, για το σερβίρισμα

Για την σάλτσα σαφράν με αμύγδαλο θα χρειαστείτε:

  • 80 ml (⅓ του φλιτζανιού) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) λευκό κρασί
  • 625 ml (2 ½ φλιτζάνια) ζωμός κοτόπουλου
  • 55 g (⅓ του φλιτζανιού) σκόνη αμυγδάλου
  • 25 g (⅓ του φλιτζανιού) φρέσκια τριμμένη φρυγανιά

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σαφράν και την πάπρικα και στη συνέχεια ανακατεύετε, για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει και προσθέστε το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να σιγοβράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια ποσότητα ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς το κρασί και μετά προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια ανακατεύουμε την ψίχα και το αμύγδαλο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ενώστε τον κιμά, την ψίχα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό σε ένα μπολ.

 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μισές κουταλιές της σούπας από το μείγμα και το τυλίγουμε σε μπαλάκια. Πασπαλίζουμε τις μπάλες σε αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια μαγειρεύουμε, γυρίζοντας τα συχνά, για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει ξανά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, με διάσπαρτο μαϊντανό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon