Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Συνδυάστε τα κεφτεδάκια με πατάτες στον ατμό και πράσινη σαλάτα για ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο γεύμα από την Ισπανία.


Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά κοινά με την ισπανική και πολλά από τα συστατικά που έχουμε καθημερινά σπίτι μας τα έχουν και η Ισπανοί και τα φαγητά τους δεν είναι μακριά από τις γεύσεις μας. Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και τα κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σαφράν. Αυτό το καταλανικό πιάτο σερβίρεται συχνά και ως κύριο πιάτο απλά με την προσθήκη μερικών πατατών στον ατμό και μιας πράσινης σαλάτας. Οι διάφορες εκδοχές αυτού του πιάτου με κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη την Ισπανία και είναι ένα πιάτο που φτιάχνετε αρκετά συχνά. Φτιάξτε τα με μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ακόμα και με κιμά κοτόπουλου αν προτιμάτε και το αποτέλεσμα θα είναι πέραν τον προσδοκιών σας.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ συνηθισμένα: 

  • 750 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 80 γρ φρεσκοτριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 60 ml (¼ του φλιτζανιού) ελαιόλαδο
  • χοντροκομμένος μαϊντανός πλατύφυλλος, για το σερβίρισμα

Για την σάλτσα σαφράν με αμύγδαλο θα χρειαστείτε:

  • 80 ml (⅓ του φλιτζανιού) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) λευκό κρασί
  • 625 ml (2 ½ φλιτζάνια) ζωμός κοτόπουλου
  • 55 g (⅓ του φλιτζανιού) σκόνη αμυγδάλου
  • 25 g (⅓ του φλιτζανιού) φρέσκια τριμμένη φρυγανιά

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σαφράν και την πάπρικα και στη συνέχεια ανακατεύετε, για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει και προσθέστε το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να σιγοβράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια ποσότητα ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς το κρασί και μετά προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια ανακατεύουμε την ψίχα και το αμύγδαλο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ενώστε τον κιμά, την ψίχα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό σε ένα μπολ.

 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μισές κουταλιές της σούπας από το μείγμα και το τυλίγουμε σε μπαλάκια. Πασπαλίζουμε τις μπάλες σε αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια μαγειρεύουμε, γυρίζοντας τα συχνά, για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει ξανά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, με διάσπαρτο μαϊντανό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon