Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σάλτσα σαφράν με γεύση Καταλονίας

Καταλονική συνταγή: Συνδυάστε τα κεφτεδάκια με πατάτες στον ατμό και πράσινη σαλάτα για ένα ελαφρύ και πεντανόστιμο γεύμα από την Ισπανία.


Η ελληνική κουζίνα έχει πολλά κοινά με την ισπανική και πολλά από τα συστατικά που έχουμε καθημερινά σπίτι μας τα έχουν και η Ισπανοί και τα φαγητά τους δεν είναι μακριά από τις γεύσεις μας. Ένα από αυτά τα πιάτα είναι και τα κεφτεδάκια με αμύγδαλο και σαφράν. Αυτό το καταλανικό πιάτο σερβίρεται συχνά και ως κύριο πιάτο απλά με την προσθήκη μερικών πατατών στον ατμό και μιας πράσινης σαλάτας. Οι διάφορες εκδοχές αυτού του πιάτου με κεφτεδάκια είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη την Ισπανία και είναι ένα πιάτο που φτιάχνετε αρκετά συχνά. Φτιάξτε τα με μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ακόμα και με κιμά κοτόπουλου αν προτιμάτε και το αποτέλεσμα θα είναι πέραν τον προσδοκιών σας.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ συνηθισμένα: 

  • 750 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 80 γρ φρεσκοτριμμένη φρυγανιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 60 ml (¼ του φλιτζανιού) ελαιόλαδο
  • χοντροκομμένος μαϊντανός πλατύφυλλος, για το σερβίρισμα

Για την σάλτσα σαφράν με αμύγδαλο θα χρειαστείτε:

  • 80 ml (⅓ του φλιτζανιού) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 250 ml (1 φλιτζάνι) λευκό κρασί
  • 625 ml (2 ½ φλιτζάνια) ζωμός κοτόπουλου
  • 55 g (⅓ του φλιτζανιού) σκόνη αμυγδάλου
  • 25 g (⅓ του φλιτζανιού) φρέσκια τριμμένη φρυγανιά

Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά για 7-8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Προσθέστε το σαφράν και την πάπρικα και στη συνέχεια ανακατεύετε, για 2 λεπτά ή μέχρι να μυρίσει και προσθέστε το κρασί. Αφήνουμε το κρασί να σιγοβράσει και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια ποσότητα ή μέχρι να μειωθεί ελαφρώς το κρασί και μετά προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια ανακατεύουμε την ψίχα και το αμύγδαλο και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ενώστε τον κιμά, την ψίχα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο και το αυγό σε ένα μπολ.

 

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μισές κουταλιές της σούπας από το μείγμα και το τυλίγουμε σε μπαλάκια. Πασπαλίζουμε τις μπάλες σε αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια μαγειρεύουμε, γυρίζοντας τα συχνά, για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα για να στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι, μεταφέρετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και ανακατεύετε απαλά να ενωθούν καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει ξανά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, με διάσπαρτο μαϊντανό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δοκιμάστε Badam halwa με αλεύρι αμυγδάλου αντί για σιμιγδάλι

Λαχταριστή συνταγή για τραγανό κοτόπουλο με αμύγδαλο

Φτιάξτε σπιτική granola και απολαύστε ένα υπέροχο πρωινό με γάλα ή γιαούρτι

Ετοιμάστε αρκετή σκόνη αμυγδάλου για τις μελλοντικές σας συνταγές

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon