Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κάστανα μαγειρική: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε κάστανα;

Κάστανα μαγειρική: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε κάστανα;

Κάστανα μαγειρική: Το μαγείρεμα των κάστανων αναδεικνύει τη φυσική τους γλυκύτητα και τη γεύση ξηρών καρπών, καθιστώντας τα μια απολαυστική απόλαυση, ειδικά τους πιο κρύους μήνες.


Το μαγείρεμα των κάστανων αναδεικνύει τη φυσική τους γλυκύτητα και τη γεύση ξηρών καρπών, καθιστώντας τα μια απολαυστική απόλαυση, ειδικά τους πιο κρύους μήνες. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για να μαγειρέψετε κάστανα, η καθεμία με τα δικά της πλεονεκτήματα. Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να μαγειρέψετε κάστανα.

1. Ψήσιμο στο φούρνο

Το ψήσιμο είναι ίσως ο πιο δημοφιλής και παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος κάστανων.

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220°C.
Χτυπήστε τα κάστανα: Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε μια ρηχή τομή σε σχήμα Χ στην επίπεδη πλευρά κάθε κάστανου. Αυτό τους εμποδίζει να σκάσουν και το ξεφλουδίζουν ευκολότερα.
Τακτοποιούμε σε ταψί: Τοποθετούμε τα τρακαρισμένα κάστανα σε ένα ταψί σε μία στρώση.
Ψήνετε: Ψήνετε τα κάστανα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν τα κελύφη εκεί που κάνατε τα κοψίματα και οι ξηροί καρποί να είναι τρυφεροί.
Ξεφλουδίστε και σερβίρετε: Αφήστε τα κάστανα να κρυώσουν ελαφρώς και μετά ξεφλουδίστε το εξωτερικό κέλυφος και την εσωτερική φλούδα όσο είναι ακόμα ζεστά.

2. Βράσιμο

Το βράσιμο είναι μια ευκολότερη και πιο γρήγορη μέθοδος, ιδανική για την ενσωμάτωση των κάστανων στις συνταγές.

Οδηγίες:

Βάλτε τα κάστανα: Κάντε μια τομή σε σχήμα Χ στην επίπεδη πλευρά κάθε κάστανου.
Βράζουμε: Βάζουμε τα κάστανα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Βράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα.
Καθαρίζουμε και σερβίρουμε: Στραγγίζουμε τα κάστανα και τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστά.

3. Φούρνος μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι η πιο γρήγορη μέθοδος, ιδανική για όταν χρειάζεστε κάστανα βιαστικά.

Οδηγίες:

Βάλτε τα κάστανα: Κάντε μια τομή σε σχήμα Χ στην επίπεδη πλευρά κάθε κάστανου.
Φούρνος μικροκυμάτων: Βάλτε 6-8 κάστανα σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, καλύψτε με ένα υγρό χαρτί κουζίνας και ψήστε τα σε υψηλή θερμοκρασία για 2-3 λεπτά.
Ξεφλουδίστε και σερβίρετε: Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα ξεφλουδίσετε.

4. Ψήσιμο στο τηγάνι

Το ψήσιμο στο τηγάνι δίνει στα κάστανα μια βαθιά, ψημένη γεύση χωρίς να χρειάζονται φούρνο.

Οδηγίες:

Βάλτε τα κάστανα: Κάντε μια τομή σε σχήμα Χ στην επίπεδη πλευρά κάθε κάστανου.
Ψητό σε τηγάνι: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κάστανα και σκεπάζουμε. Ανακινείτε το τηγάνι περιστασιακά για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
Μαγειρέψτε: Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν τα κοχύλια.
Ξεφλουδίστε και σερβίρετε: Αφήστε να κρυώσει ελαφρά και μετά ξεφλουδίστε.

Κάθε μία από αυτές τις μεθόδους αναδεικνύει τις φυσικές γεύσεις των κάστανων, καθιστώντας τα μια νόστιμη προσθήκη σε γιορτές, ζεστά χειμωνιάτικα σνακ ή ως συστατικό σε διάφορα πιάτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χειμερινά σνακ: Τροφές με λίγες θερμίδες για τον χειμώνα

Τα πέντε μυστικά για τέλεια κάστανα

Vegan στιφάδο με κάστανα και μανιτάρια

Κάστανο: Ένα σνακ με πολλά οφέλη για τον οργανισμό σας

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μπανάνα αποτρέπει την χειμερινή κατάθλιψη;

Μπανάνες: Μπορούμε να τις εντάξουμε στη διατροφή μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, για να βελτιώσουμε τη διάθεση και να αποτρέψουμε την κατάθλιψη. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά του, βιταμίνη Β6, τρυπτοφάνη και αντιοξειδωτική δράση.

Δίαιτα iDip: Τι είναι και πώς βοηθάει στην απώλεια βάρους. 

Δίαιτα iDip: Αυτός ο τρόπος διατροφής έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και προάγει την καύση λίπους, διότι επιτρέπει στο σώμα να χρησιμοποιεί τα αποθέματα λίπους ως κύρια πηγή ενέργειας.

Ζυμαρικά φούρνου σε μόλις 30 λεπτά

Ζυμαρικά φούρνου: Η συνταγή για ζυμαρικά φούρνου με μπέικον είναι μια υπέροχη και γευστική παραλλαγή του παραδοσιακού πιάτου, που συνδυάζει την κρεμώδη μπεσαμέλ με την αλμυρή γεύση του μπέικον και τα ζυμαρικά. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα

Γιατί να εντάξετε ξηρούς καρπούς στη διατροφή σας

Ξηροί καρποί: Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι εξαιρετικές τροφές για την υγεία μας, γεμάτες θρεπτικά συστατικά και με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Εδώ είναι τρεις λόγοι για τους οποίους αξίζει να προσθέσετε ξηρούς καρπούς

Πατατοσαλάτα για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας 

Η νηστίσιμη πατατοσαλάτα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύσεις και υγιεινά συστατικά, ιδανικό για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αποτελεί μια δροσιστική και χορταστική επιλογή, που θα ικανοποιήσει τους καλεσμένους σας και θα αναδείξει την παράδοση της ημέρας.

Λαχταριστή συνταγή για ταραμοσαλάτα με 4 υλικά 

Ταραμοσαλάτα: Η ταραμοσαλάτα είναι μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή που έχει αγαπηθεί από πολλούς για τη γεύση και την υφή της. Με τη σωστή προετοιμασία, μπορεί να γίνει κρεμώδης και απολαυστική, ιδανική για να συνοδεύσει το ψωμί ή τα λαχανικά σας.

Close Icon