Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Μια χούφτα στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για την υγεία.



Νέα έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη μόλις 25-30 γραμμαρίων καρυδιών στην διατροφή είναι μια απλή αλλαγή που παρέχει πολλά διατροφικά οφέλη σε όλα τα στάδια της ζωής. Μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Σχολή Δημόσιας Υγείας-Bloomington1 αποκάλυψε ότι η προσθήκη 25-30 γραμμαρίων (ή μια χούφτα) καρυδιών στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία.


Στοιχεία δείχνουν ότι τα καρύδια μπορούν να προσφέρουν καλή διατροφή ως σνακ ή σε γεύμα και μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας δια βίου υγιεινής διατροφής. Αν και η κατανάλωση ξηρών καρπών προωθείται επί του παρόντος ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής στις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς, οι καταναλωτές συχνά δεν καταναλώνουν αρκετά δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, καθώς και ξηρούς καρπούς. Η ανεπαρκής κατανάλωση θρεπτικών τροφών όπως τα καρύδια ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις και όταν προστεθούν στη διατροφή, τα καρύδια θα οδηγήσουν σε θρεπτικά οφέλη για όλη την οικογένεια.

Γενικές πληροφορίες για τη μελέτη

Χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες τεχνικές στατιστικής μοντελοποίησης για να δούμε τι θα συνέβαινε όταν 8.000-25 γραμμάρια καρύδια προστέθηκαν στην τυπική καθημερινή διατροφή περίπου 30 Αμερικανών που επί του παρόντος δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς. Οι πληροφορίες για την υγεία και τη διατροφή των συμμετεχόντων ελήφθησαν από την National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), μια συγχρονική έρευνα ατόμων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες αυτές αναλύθηκαν ανά ηλικιακή ομάδα (4-8 ετών, 9-13 ετών, 14-18 ετών, 19-50 ετών, 51-70 ετών, 71 ετών και άνω) και φύλου.

Ποιες αλλαγές παρατηρήθηκαν από τα καρύδια;

  • Βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα της διατροφής για όλες τις ηλικίες και τα φύλα.
  • Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν στην κατηγορία των θαλασσινών και φυτικών πρωτεϊνών (για παράδειγμα, περισσότερα θαλασσινά και φυτικές πρωτεΐνες) και στην αναλογία ακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά (για παράδειγμα, λιγότερα κορεσμένα λιπαρά).
  • Σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη δημόσια υγεία από τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές του 2020 για Αμερικανούς

  • Βελτίωσαν σημαντικά την πρόσληψη φυτικών ινών σε όλες τις κατηγορίες ηλικίας και φύλου.
  • Το ποσοστό των ενηλίκων που υπερέβαιναν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη καλίου αυξήθηκε. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε σε παιδιά και εφήβους (4-18 ετών).
  • Μείωσαν το ποσοστό των ενηλίκων, των παιδιών και των εφήβων που λάμβαναν υποημερήσια πρόσληψη μαγνησίου και φυλλικού οξέος.
  • Μείωσαν τις ελλείψεις σε χαλκό και ψευδάργυρο για τις περισσότερες ομάδες ηλικίας και φύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που αξίζει να εντάξετε στη νηστεία σας

Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα αμύγδαλα στη διατροφή μας;

Tροφές που ανεβάζουν την ευτυχία και τροφές που την κλέβουν

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon