Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Μια χούφτα στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για την υγεία.


Νέα έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη μόλις 25-30 γραμμαρίων καρυδιών στην διατροφή είναι μια απλή αλλαγή που παρέχει πολλά διατροφικά οφέλη σε όλα τα στάδια της ζωής. Μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Σχολή Δημόσιας Υγείας-Bloomington1 αποκάλυψε ότι η προσθήκη 25-30 γραμμαρίων (ή μια χούφτα) καρυδιών στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία.

Στοιχεία δείχνουν ότι τα καρύδια μπορούν να προσφέρουν καλή διατροφή ως σνακ ή σε γεύμα και μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας δια βίου υγιεινής διατροφής. Αν και η κατανάλωση ξηρών καρπών προωθείται επί του παρόντος ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής στις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς, οι καταναλωτές συχνά δεν καταναλώνουν αρκετά δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, καθώς και ξηρούς καρπούς. Η ανεπαρκής κατανάλωση θρεπτικών τροφών όπως τα καρύδια ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις και όταν προστεθούν στη διατροφή, τα καρύδια θα οδηγήσουν σε θρεπτικά οφέλη για όλη την οικογένεια.

Γενικές πληροφορίες για τη μελέτη

Χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες τεχνικές στατιστικής μοντελοποίησης για να δούμε τι θα συνέβαινε όταν 8.000-25 γραμμάρια καρύδια προστέθηκαν στην τυπική καθημερινή διατροφή περίπου 30 Αμερικανών που επί του παρόντος δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς. Οι πληροφορίες για την υγεία και τη διατροφή των συμμετεχόντων ελήφθησαν από την National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), μια συγχρονική έρευνα ατόμων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες αυτές αναλύθηκαν ανά ηλικιακή ομάδα (4-8 ετών, 9-13 ετών, 14-18 ετών, 19-50 ετών, 51-70 ετών, 71 ετών και άνω) και φύλου.

Ποιες αλλαγές παρατηρήθηκαν από τα καρύδια;

  • Βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα της διατροφής για όλες τις ηλικίες και τα φύλα.
  • Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν στην κατηγορία των θαλασσινών και φυτικών πρωτεϊνών (για παράδειγμα, περισσότερα θαλασσινά και φυτικές πρωτεΐνες) και στην αναλογία ακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά (για παράδειγμα, λιγότερα κορεσμένα λιπαρά).
  • Σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη δημόσια υγεία από τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές του 2020 για Αμερικανούς

  • Βελτίωσαν σημαντικά την πρόσληψη φυτικών ινών σε όλες τις κατηγορίες ηλικίας και φύλου.
  • Το ποσοστό των ενηλίκων που υπερέβαιναν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη καλίου αυξήθηκε. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε σε παιδιά και εφήβους (4-18 ετών).
  • Μείωσαν το ποσοστό των ενηλίκων, των παιδιών και των εφήβων που λάμβαναν υποημερήσια πρόσληψη μαγνησίου και φυλλικού οξέος.
  • Μείωσαν τις ελλείψεις σε χαλκό και ψευδάργυρο για τις περισσότερες ομάδες ηλικίας και φύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που αξίζει να εντάξετε στη νηστεία σας

Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα αμύγδαλα στη διατροφή μας;

Tροφές που ανεβάζουν την ευτυχία και τροφές που την κλέβουν

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon