Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Η προσθήκη 25 γρ. στη διατροφή έχει οφέλη για όλη την οικογένεια

Καρύδια: Μια χούφτα στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για την υγεία.


Νέα έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη μόλις 25-30 γραμμαρίων καρυδιών στην διατροφή είναι μια απλή αλλαγή που παρέχει πολλά διατροφικά οφέλη σε όλα τα στάδια της ζωής. Μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα Σχολή Δημόσιας Υγείας-Bloomington1 αποκάλυψε ότι η προσθήκη 25-30 γραμμαρίων (ή μια χούφτα) καρυδιών στη διατροφή των παιδιών και των ενηλίκων που συνήθως δεν τρώνε ξηρούς καρπούς βελτιώνει την ποιότητα της διατροφής και την πρόσληψη μερικών θρεπτικών συστατικών που είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία.

Στοιχεία δείχνουν ότι τα καρύδια μπορούν να προσφέρουν καλή διατροφή ως σνακ ή σε γεύμα και μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας δια βίου υγιεινής διατροφής. Αν και η κατανάλωση ξηρών καρπών προωθείται επί του παρόντος ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής στις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές για τους Αμερικανούς, οι καταναλωτές συχνά δεν καταναλώνουν αρκετά δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, καθώς και ξηρούς καρπούς. Η ανεπαρκής κατανάλωση θρεπτικών τροφών όπως τα καρύδια ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις και όταν προστεθούν στη διατροφή, τα καρύδια θα οδηγήσουν σε θρεπτικά οφέλη για όλη την οικογένεια.

Γενικές πληροφορίες για τη μελέτη

Χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες τεχνικές στατιστικής μοντελοποίησης για να δούμε τι θα συνέβαινε όταν 8.000-25 γραμμάρια καρύδια προστέθηκαν στην τυπική καθημερινή διατροφή περίπου 30 Αμερικανών που επί του παρόντος δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς. Οι πληροφορίες για την υγεία και τη διατροφή των συμμετεχόντων ελήφθησαν από την National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES), μια συγχρονική έρευνα ατόμων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες αυτές αναλύθηκαν ανά ηλικιακή ομάδα (4-8 ετών, 9-13 ετών, 14-18 ετών, 19-50 ετών, 51-70 ετών, 71 ετών και άνω) και φύλου.

Ποιες αλλαγές παρατηρήθηκαν από τα καρύδια;

  • Βελτίωσαν σημαντικά την ποιότητα της διατροφής για όλες τις ηλικίες και τα φύλα.
  • Βελτιώσεις παρατηρήθηκαν στην κατηγορία των θαλασσινών και φυτικών πρωτεϊνών (για παράδειγμα, περισσότερα θαλασσινά και φυτικές πρωτεΐνες) και στην αναλογία ακόρεστων προς κορεσμένα λιπαρά (για παράδειγμα, λιγότερα κορεσμένα λιπαρά).
  • Σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη δημόσια υγεία από τις Διατροφικές Κατευθυντήριες Γραμμές του 2020 για Αμερικανούς

  • Βελτίωσαν σημαντικά την πρόσληψη φυτικών ινών σε όλες τις κατηγορίες ηλικίας και φύλου.
  • Το ποσοστό των ενηλίκων που υπερέβαιναν τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη καλίου αυξήθηκε. Παρόμοια τάση παρατηρήθηκε σε παιδιά και εφήβους (4-18 ετών).
  • Μείωσαν το ποσοστό των ενηλίκων, των παιδιών και των εφήβων που λάμβαναν υποημερήσια πρόσληψη μαγνησίου και φυλλικού οξέος.
  • Μείωσαν τις ελλείψεις σε χαλκό και ψευδάργυρο για τις περισσότερες ομάδες ηλικίας και φύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5 τροφές που αξίζει να εντάξετε στη νηστεία σας

Γιατί πρέπει να εντάξουμε τα αμύγδαλα στη διατροφή μας;

Tροφές που ανεβάζουν την ευτυχία και τροφές που την κλέβουν

Τα κορυφαία 5 οφέλη για την υγεία των ξηρών καρπών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon