Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρπούζι συνταγή: Φρέσκια σαλάτα καρπούζι με ψητό καλαμάρι και χαλούμι

Καρπούζι συνταγή: Φρέσκια σαλάτα καρπούζι με ψητό καλαμάρι και χαλούμι

Καρπούζι συνταγή: Ακόμη και αν σας φαντάζει λίγο περίεργη, δοκιμάστε την συνταγή και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!


Καλαμάρι ψητό σερβίρεται με φρέσκια καρπουζοσαλάτα, γεμάτη γεύση και από πάνω χαλούμι. Σας άνοιξε η όρεξη; Ακόμη και αν σας φαντάζει λίγο περίεργη, δοκιμάστε την συνταγή και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!⁸

Συστατικά

Για την καρπουζοσαλάτα

  • 1 kg καρπούζι
  • 30g φρέσκο κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες
  • 230 g ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 10 γρ φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 13g φρέσκα φύλλα μέντας
  • 2 λάιμ, ξύσμα και χυμό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250g//9oz χαλλούμι

Για το καλαμάρι

  • 4 καλαμάρια με πλοκάμια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο τσίλι
  • 1 κουταλάκι μαραθόσπορο

Για το dressing

  • 15g  φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 20 g φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 g φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 λάιμ, μόνο χυμός
  • 2 φιλέτα γαύρου
  • 30g φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος

  • Για τη σαλάτα με καρπούζι, κόψτε το καρπούζι όπως σας ταιριάζει, τα τρίγωνα λειτουργούν καλά.
  • Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια και το φρέσκο τσίλι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Προσθέστε το καρπούζι και ανακατέψτε για να επιτρέψετε στην αλμυρή ντομάτα και τον τσίλι χυμό να καλύψουν τις φέτες καρπουζιού. Προσθέστε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο. Αφήστε τη σαλάτα να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά, όσο περισσότερο η σαλάτα καθίσει τόσο καλύτερα γίνεται.
  • Για το καλαμάρι, κόψτε το φαρδύ άκρο ώστε να είναι ίσιο. Αν κοιτάξετε στο σωλήνα του καλαμαριού, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα μικρό άλσος όπου κάθεται το πτερύγιο του (το κομμάτι πλαστικό που επιτρέπει στο καλαμάρι να στέκεται σωστά) κυλήστε το καλαμάρι έτσι ώστε το άλσος να είναι στραμμένο μακριά σας και με μια ομαλή κίνηση βάλε το μαχαίρι σου πάνω του. Το καλαμάρι θα εξατμιστεί και το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν ακόμα μερικά κομμάτια γκαζόν, ξύστε τα gunky κομμάτια με ένα μαχαίρι βουτύρου και ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση.
  • Μόλις ξεβγάλετε όλα τα καλαμάρια σας και καθαρίστε τα στεγνώστε τα με μια καθαρή χαρτοπετσέτα.
  • Χτυπήστε το καλαμάρι με το ίδιο μαχαίρι βουτύρου σε γωνία 45 μοιρών, σκοράροντας σε αντίθετες κατευθύνσεις, σε ένα σχέδιο διαμαντιού.
  • Μαρινάρετε τα καλαμάρια και τα πλοκάμια σε ένα μπολ με το τριμμένο σκόρδο, τον μαραθόσπορο και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, βάζετε τα φιλέτα του γαύρου σε γουδοχέρι και τα σπάζετε σε πάστα. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά σας και λίγη ποσότητα αλατιού. Τρίψτε τα βότανα σε μια λεπτή πάστα.
  • Προσθέστε το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και προσθέστε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει την πάστα. Το ντρέσινγκ πρέπει να έχει σύσταση κουταλιού, να μην πνίγεται στο λάδι, απλά θέλουμε το ελαιόλαδο να τα ενώνει όλα.
  • Για να φτιάξουμε τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε και λίγο ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε σε μεγάλη μεταλλική σήτα. Βάλτε τις ντομάτες σε φωτιά και μαγειρέψτε αργά μέχρι να πάρουν φουσκάλες.
  • Τοποθετήστε ένα τηγάνι στη σχάρα στις φλόγες του μπάρμπεκιου και αφήστε το να ζεσταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί. Βγάζουμε τα καλαμάρια από το ψυγείο και ανακατεύουμε να χαλαρώσει το ελαιόλαδο (θα έχει στερεοποιηθεί στις χαμηλές θερμοκρασίες). Αλατίστε κάθε κομμάτι καλαμαριού και πλοκάμια ξεχωριστά για να εξασφαλίσετε ότι κάθε κομμάτι είναι καλά καρυκευμένο.
  • Προσθέστε τα πλοκάμια πρώτα στο ζεστό τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα καλαμάρια και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι τα πλοκάμια να γίνουν τραγανά, η σάρκα του καλαμαριού να είναι αδιαφανής. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Κόβουμε το καλαμάρι σε μικρά δαχτυλίδια και τα πλοκάμια στη μέση. Βάλτε τα ψημένα καλαμάρια σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέστε τις ντομάτες σε φουσκάλες και το dressing. Ανακατεύουμε μαζί και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Σερβίρετε τα καλαμάρια μαζί με τη σαλάτα καρπούζι με τις φέτες χαλούμι και μια γενναιόδωρη πρέζα τσίλι.

 

Για μια εναλλακτική σαλάτα καλαμάρι, δείτε παρακάτω:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα σύκα vegan; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή!

Μια χούφτα καρύδια πεκάν προωθεί την απώλεια βάρους

Πώς οι φυτικές στερόλες και στανόλες βελτιώνουν την υγεία;

5 εύκολες detox συνταγές για να διώξετε τις τοξίνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon