Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρπούζι συνταγή: Φρέσκια σαλάτα καρπούζι με ψητό καλαμάρι και χαλούμι

Καρπούζι συνταγή: Φρέσκια σαλάτα καρπούζι με ψητό καλαμάρι και χαλούμι

Καρπούζι συνταγή: Ακόμη και αν σας φαντάζει λίγο περίεργη, δοκιμάστε την συνταγή και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!



Καλαμάρι ψητό σερβίρεται με φρέσκια καρπουζοσαλάτα, γεμάτη γεύση και από πάνω χαλούμι. Σας άνοιξε η όρεξη; Ακόμη και αν σας φαντάζει λίγο περίεργη, δοκιμάστε την συνταγή και θα εκπλαγείτε ευχάριστα!⁸


Συστατικά

Για την καρπουζοσαλάτα

  • 1 kg καρπούζι
  • 30g φρέσκο κόκκινο τσίλι, κομμένο σε φέτες
  • 230 g ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 10 γρ φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 13g φρέσκα φύλλα μέντας
  • 2 λάιμ, ξύσμα και χυμό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250g//9oz χαλλούμι

Για το καλαμάρι

  • 4 καλαμάρια με πλοκάμια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο τσίλι
  • 1 κουταλάκι μαραθόσπορο

Για το dressing

  • 15g  φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 20 g φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 20 g φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 2 λάιμ, μόνο χυμός
  • 2 φιλέτα γαύρου
  • 30g φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος

  • Για τη σαλάτα με καρπούζι, κόψτε το καρπούζι όπως σας ταιριάζει, τα τρίγωνα λειτουργούν καλά.
  • Προσθέστε τα κομμένα ντοματίνια και το φρέσκο τσίλι σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα. Προσθέστε το καρπούζι και ανακατέψτε για να επιτρέψετε στην αλμυρή ντομάτα και τον τσίλι χυμό να καλύψουν τις φέτες καρπουζιού. Προσθέστε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο. Αφήστε τη σαλάτα να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά, όσο περισσότερο η σαλάτα καθίσει τόσο καλύτερα γίνεται.
  • Για το καλαμάρι, κόψτε το φαρδύ άκρο ώστε να είναι ίσιο. Αν κοιτάξετε στο σωλήνα του καλαμαριού, θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένα μικρό άλσος όπου κάθεται το πτερύγιο του (το κομμάτι πλαστικό που επιτρέπει στο καλαμάρι να στέκεται σωστά) κυλήστε το καλαμάρι έτσι ώστε το άλσος να είναι στραμμένο μακριά σας και με μια ομαλή κίνηση βάλε το μαχαίρι σου πάνω του. Το καλαμάρι θα εξατμιστεί και το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν ακόμα μερικά κομμάτια γκαζόν, ξύστε τα gunky κομμάτια με ένα μαχαίρι βουτύρου και ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση.
  • Μόλις ξεβγάλετε όλα τα καλαμάρια σας και καθαρίστε τα στεγνώστε τα με μια καθαρή χαρτοπετσέτα.
  • Χτυπήστε το καλαμάρι με το ίδιο μαχαίρι βουτύρου σε γωνία 45 μοιρών, σκοράροντας σε αντίθετες κατευθύνσεις, σε ένα σχέδιο διαμαντιού.
  • Μαρινάρετε τα καλαμάρια και τα πλοκάμια σε ένα μπολ με το τριμμένο σκόρδο, τον μαραθόσπορο και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για μια ώρα.
  • Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, βάζετε τα φιλέτα του γαύρου σε γουδοχέρι και τα σπάζετε σε πάστα. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά σας και λίγη ποσότητα αλατιού. Τρίψτε τα βότανα σε μια λεπτή πάστα.
  • Προσθέστε το χυμό λάιμ, το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και προσθέστε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει την πάστα. Το ντρέσινγκ πρέπει να έχει σύσταση κουταλιού, να μην πνίγεται στο λάδι, απλά θέλουμε το ελαιόλαδο να τα ενώνει όλα.
  • Για να φτιάξουμε τις ντομάτες αλατοπιπερώνουμε και λίγο ελαιόλαδο. Τα τοποθετούμε σε μεγάλη μεταλλική σήτα. Βάλτε τις ντομάτες σε φωτιά και μαγειρέψτε αργά μέχρι να πάρουν φουσκάλες.
  • Τοποθετήστε ένα τηγάνι στη σχάρα στις φλόγες του μπάρμπεκιου και αφήστε το να ζεσταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί. Βγάζουμε τα καλαμάρια από το ψυγείο και ανακατεύουμε να χαλαρώσει το ελαιόλαδο (θα έχει στερεοποιηθεί στις χαμηλές θερμοκρασίες). Αλατίστε κάθε κομμάτι καλαμαριού και πλοκάμια ξεχωριστά για να εξασφαλίσετε ότι κάθε κομμάτι είναι καλά καρυκευμένο.
  • Προσθέστε τα πλοκάμια πρώτα στο ζεστό τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα καλαμάρια και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι τα πλοκάμια να γίνουν τραγανά, η σάρκα του καλαμαριού να είναι αδιαφανής. Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Κόβουμε το καλαμάρι σε μικρά δαχτυλίδια και τα πλοκάμια στη μέση. Βάλτε τα ψημένα καλαμάρια σε ένα μεταλλικό μπολ, προσθέστε τις ντομάτες σε φουσκάλες και το dressing. Ανακατεύουμε μαζί και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  • Σερβίρετε τα καλαμάρια μαζί με τη σαλάτα καρπούζι με τις φέτες χαλούμι και μια γενναιόδωρη πρέζα τσίλι.

 

Για μια εναλλακτική σαλάτα καλαμάρι, δείτε παρακάτω:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Είναι τα σύκα vegan; Η απάντηση δεν είναι τόσο απλή!

Μια χούφτα καρύδια πεκάν προωθεί την απώλεια βάρους

Πώς οι φυτικές στερόλες και στανόλες βελτιώνουν την υγεία;

5 εύκολες detox συνταγές για να διώξετε τις τοξίνες

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon