Καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά: Η χωρίς γαλακτοκομικά καρμπονάρα είναι μια υπέροχη εκδοχή του παραδοσιακού ιταλικού πιάτου, που προσφέρει όλη τη γεύση και την κρεμώδη υφή της κλασικής καρμπονάρα, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων.
Η χωρίς γαλακτοκομικά καρμπονάρα είναι μια υπέροχη εκδοχή του παραδοσιακού ιταλικού πιάτου, που προσφέρει όλη τη γεύση και την κρεμώδη υφή της κλασικής καρμπονάρα, χωρίς τη χρήση γαλακτοκομικών προϊόντων. Ιδανική για όσους ακολουθούν δίαιτες χωρίς γαλακτοκομικά ή έχουν δυσανεξία, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί φυτικά γάλατα και θρεπτική μαγιά για να αναπαράγει την αυθεντική γεύση.

Υλικά (για 4 μερίδες):
- 400 γρ. ζυμαρικά (σπαγγέτι ή άλλη επιλογή της αρεσκείας σας)
- 150 γρ. πανσέτα ή μπέικον, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 3 αυγά
- 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας (ή άλλη εναλλακτική φυτικού γάλακτος)
- 2 κ.σ. θρεπτική μαγιά (για γεύση τυριού)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- 1/2 κ.γ. καπνιστό πάπρικα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Μαγείρεμα ζυμαρικών: Βράστε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Στη συνέχεια, κρατήστε 1/2 φλ. από το νερό των ζυμαρικών και στραγγίστε τα.
- Τηγάνισμα πανσέτας: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πανσέτα ή το μπέικον και τηγανίστε για 5-7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Αν χρησιμοποιείτε μπέικον, μπορείτε να το κόψετε σε μικρά κομμάτια πριν το τηγανίσετε.
- Ανακατεύοντας τα αυγά: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα), τη θρεπτική μαγιά, την σκόνη σκόρδου (αν χρησιμοποιείτε) και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης υφή.
- Συνδυασμός: Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, προσθέστε τα στο τηγάνι με την πανσέτα και ανακατέψτε καλά. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αμέσως προσθέστε το μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε γρήγορα για να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα που καλύπτει τα ζυμαρικά χωρίς να μαγειρευτούν τα αυγά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πυκνή, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε για να τη χαλαρώσετε.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας λίγο επιπλέον πιπέρι και καπνιστή πάπρικα, αν θέλετε, για έξτρα γεύση.

Καλή απόλαυση! Αυτή η χωρίς γαλακτοκομικά καρμπονάρα είναι ιδανική για όσους θέλουν να απολαύσουν μια κρεμώδη και πεντανόστιμη καρμπονάρα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube
Διαβάστε Eπίσης: