Καρμπονάρα light: Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, γνωστό για την πλούσια και κρεμώδη γεύση του. Αυτή η ελαφριά εκδοχή διατηρεί τη γεύση της κλασικής καρμπονάρα,
Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, γνωστό για την πλούσια και κρεμώδη γεύση του. Αυτή η ελαφριά εκδοχή διατηρεί τη γεύση της κλασικής καρμπονάρα, ενώ παράλληλα μειώνει τις θερμίδες και τα λιπαρά, κάνοντάς την πιο υγιεινή επιλογή.
Υλικά:
- 200 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως)
- 100 γρ. μπέικον ή πανσέτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γαλοπούλα)
- 2 αυγά
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Μαγείρεμα Ζυμαρικών: Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
- Μαγείρεμα Μπέικον: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το μπέικον ή την πανσέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο για επιπλέον γεύση.
- Προετοιμασία Σάλτσας: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγο φρέσκο πιπέρι.
- Συνδυασμός: Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι με το μπέικον. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να πετύχετε την επιθυμητή κρεμώδη υφή.
- Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και λίγο επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε.
Αυτή η ελαφριά καρμπονάρα διατηρεί όλες τις γεύσεις του κλασικού πιάτου, ενώ προσφέρει μια πιο υγιεινή επιλογή!
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube