Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρμπονάρα light: Πώς να απολαύσετε την καρμπονάρα σας χωρίς τύψεις

Καρμπονάρα light: Πώς να απολαύσετε την καρμπονάρα σας χωρίς τύψεις

Καρμπονάρα light: Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, γνωστό για την πλούσια και κρεμώδη γεύση του. Αυτή η ελαφριά εκδοχή διατηρεί τη γεύση της κλασικής καρμπονάρα,


Η καρμπονάρα είναι ένα αγαπημένο πιάτο της ιταλικής κουζίνας, γνωστό για την πλούσια και κρεμώδη γεύση του. Αυτή η ελαφριά εκδοχή διατηρεί τη γεύση της κλασικής καρμπονάρα, ενώ παράλληλα μειώνει τις θερμίδες και τα λιπαρά, κάνοντάς την πιο υγιεινή επιλογή.

Υλικά:

  • 200 γρ. ζυμαρικά (π.χ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως)
  • 100 γρ. μπέικον ή πανσέτα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γαλοπούλα)
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Μαγείρεμα Ζυμαρικών: Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  2. Μαγείρεμα Μπέικον: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε το μπέικον ή την πανσέτα κομμένα σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο σκόρδο για επιπλέον γεύση.
  3. Προετοιμασία Σάλτσας: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε λίγο φρέσκο πιπέρι.
  4. Συνδυασμός: Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίξτε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι με το μπέικον. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών για να πετύχετε την επιθυμητή κρεμώδη υφή.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και λίγο επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε.

Αυτή η ελαφριά καρμπονάρα διατηρεί όλες τις γεύσεις του κλασικού πιάτου, ενώ προσφέρει μια πιο υγιεινή επιλογή!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Αυθεντική ιταλική πεντανόστιμη συνταγή για καρμπονάρα

Ποια φαγητά μπορούν να συνοδευτούν από λευκό κρασί;

Carbonara: Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα

Κάνει να τρώμε ζυμαρικά το βράδυ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Ποιο είναι πιο υγιεινό;

Eλαιόλαδο vs Λάδι καρύδας: Όταν συγκρίνουμε το ελαιόλαδο με το λάδι καρύδας, και τα δύο έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ενδείξεις για χρήση. Ας εξετάσουμε τις βασικές διαφορές τους

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε ταχίνι 

Ταχίνι: Το ταχίνι είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Αυτά τα λιπαρά είναι σημαντικά για την καρδιοαγγειακή υγεία, καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL).

Πώς βοηθά την υγεία το μαρούλι

Από θρεπτική άποψη, το μαρούλι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχει βιταμίνη A, η οποία είναι σημαντική για την υγεία των ματιών και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπάπκα με κρέμα αμυγδάλου και μύρτιλα 

Γλυκό ψωμί: Η μπάπκα είναι ένα παραδοσιακό γλυκό ψωμί που προέρχεται από την Πολωνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Γιατί ο καφές μου προκαλεί ναυτία;

Καφές Ναυτία: Η καφεΐνη είναι μια ουσία που πολλοί από εμάς καταναλώνουμε καθημερινά, κυρίως μέσω του καφέ, για να ενισχύσουμε την ενέργεια και την εγρήγορση. Ωστόσο, σε κάποιους ανθρώπους, η κατανάλωση καφέ

Πώς να φτιάξετε το διάσημο ιαπωνικό ράμεν;

Ράμεν: Η προετοιμασία του στο σπίτι μπορεί να γίνει μια δημιουργική διαδικασία που σας φέρνει πιο κοντά στην ιαπωνική κουλτούρα. Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μπολ ράμεν και απολαύστε το με φίλους ή οικογένεια!

Ποια συσκευασία ελαιολάδου είναι η καλύτερη; 

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές συσκευασίες είναι οι γυάλινες φιάλες, οι οποίες προσφέρουν προστασία από το φως. Οι σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες, όπως οι πράσινες ή οι καφέ, είναι ιδανικές καθώς εμποδίζουν την είσοδο του φωτός, το οποίο μπορεί να προκαλέσει οξείδωση του ελαιολάδου

Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού πολτού

Βασιλικός πολτός: Περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (όπως οι βιταμίνες B, C και E), μέταλλα (όπως το σίδηρο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο) και αντιοξειδωτικά. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, να βελτιώσουν την ενέργεια και να προάγουν τη γενική ευεξία.

Close Icon