Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρμπονάρα: Δημιουργήστε αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα για όλη την οικογένεια

Καρμπονάρα: Δημιουργήστε αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα για όλη την οικογένεια

Καρμπονάρα: Δημιουργήστε μία αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα χρησιμοποιώντας απλά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας.


Δημιουργήστε μία αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα χρησιμοποιώντας απλά υλικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σας. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ωμά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται ουσιαστικά ρίχνοντας ζεστά ζυμαρικά. Δεν είναι όμως μαγειρεμένα σε σημείο ομελέτας, ίσα ίσα να πήξουν τα αυγά σε σάλτσα. Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Συνήθως δεν περιλαμβάνεται στα ζυμαρικά καρμπονάρα, αλλά έχει υπέροχη γεύση, οπότε το έχουμε συμπεριλάβει.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κιλό πανσέτα ή χοντρό κομμένο μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού (προαιρετικά)
  • 3 με 4 ολόκληρα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 κιλό σπαγγέτι (ή μπουκατίνι ή φετουτσίνι)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Μέθοδος παρασκευής

  • Ζεσταίνουμε το νερό των ζυμαρικών: Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει (1 κουταλιά της σούπας αλάτι για κάθε 2 λίτρα νερού.)
  • Σοτάρουμε την πανσέτα ή το μπέικον και το σκόρδο: Όσο το νερό βράζει, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον ή την πανσέτα και μαγειρεύουμε σιγά σιγά μέχρι να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και βάζουμε την πανσέτα και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Χτυπάμε τα αυγά και το μισό τυρί: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε περίπου το μισό τυρί.
  • Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά: Μόλις το νερό πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ξηρά ζυμαρικά και μαγειρεύουμε, ακάλυπτα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με πανσέτα ή μπέικον: Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente (ακόμα λίγο σφιχτά, όχι μαλακά), χρησιμοποιούμε λαβίδες για να τα μετακινήσουμε στο μπολ με το μπέικον και το σκόρδο. Αφήνουμε το να στάζει υγρό. Κρατάμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

  • Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα στο μπολ γρήγορα, καθώς θέλουμε τα ζυμαρικά να είναι ζεστά. Είναι η θερμότητα των ζυμαρικών που θα ζεστάνει αρκετά τα αυγά για να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε τα πάντα για να συνδυαστούν, αφήνοντας τα ζυμαρικά να κρυώσουν αρκετά, ώστε να μην πήξουν τα αυγά όταν τα ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των χτυπημένων αυγών: Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με το τυρί και ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν για άλλη μια φορά. Προσθέτουμε αλάτι για γεύση. Προσθέτουμε λίγο νερό ζυμαρικών πίσω στα ζυμαρικά για να μην στεγνώσουν.
  • Σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάξτε μία σαλάτα Ceasar's με ζυμαρικά

Εύκολη και γρήγορη σπαγγέτι μπολονέζ

Τα κατεψυγμένα ή τα φρέσκα λαχανικά είναι καλύτερα για την υγεία;

Ποιες τροφές δυναμώνουν την καρδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το κέικ μπανάνας με κανέλα είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά που συνδυάζει τη γεύση της μπανάνας με το άρωμα της κανέλας. Είναι ιδανικό για πρωινό, σνακ ή και επιδόρπιο

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Close Icon