Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρκίνος ήπατος στάδια: ο καφές και η μείωση κινδύνου θανάτου

Καρκίνος ήπατος στάδια: ο καφές και η μείωση κινδύνου θανάτου

Καρκίνος ήπατος στάδια: Δύο κούπες καφέ την ημέρα θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του ήπατος σε ποσοστό 46%, βάσει των ευρημάτων μελέτης που υπογράφει επιστημονική ομάδα από ερευνητικά ιδρύματα της Αυστραλίας. Η κατανάλωση δύο ή τριών φλιτζανιών καφέ σε καθημερινή βάσει δύναται επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου σε ποσοστό 38%, σύμφωνα πάντα με τη σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στο Aliment Pharmacology & Therapeutics.

Προγενέστερες μελέτες έχουν ήδη καταδείξει πως η κατανάλωση δύο φλιτζανιών καφέ λειτουργεί προστατευτικά ως προς τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από εγκεφαλικό επεισόδιο ή νόσο του ήπατος. Οι ερευνητές άντλησαν και εξέτασαν στοιχεία από παγκόσμια βάση δεδομένων για το έτος 2016. Οι ίδιοι φίλτραραν τα στοιχεία αναζητώντας αποτελέσματα για θανάτους σχετιζόμενους με καρκίνο του ήπατος, οι οποίοι και αριθμούσαν 1,2 εκατομμύριο για το συγκεκριμένο έτος.

karkinos.jpg

 

Εν συνεχεία άντλησαν δεδομένα σχετικά με την κατανάλωση καφέ και χρησιμοποίησαν μοντέλο έρευνας για τη σύγκριση της τάσης κατανάλωσης με τους θανάτους για να προκύψει τελικώς ότι εάν κάθε άτομο είχε καταναλώσει δύο κούπες καφές την ημέρα το 2016, τότε θα υπήρχαν 452.861 λιγότεροι θάνατοι από καρκίνο του ήπατος. Προέκυψε επίσης βάσει του μοντέλου έρευνας ότι εάν όλοι έπιναν τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα, οι θάνατοι θα ήταν κατά 723.287 λιγότεροι.

Εάν ένα άτομο αυξήσει την κατανάλωσή του σε τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα, η μείωση του κινδύνου θανάτου από καρκίνο του ήπατος είναι 41%. Οι ερευνητές, ωστόσο, τόνισαν ότι παρόλο που το μοντέλο έρευνας προβλέπει ότι θα σώζονταν περισσότερες από 450.000 ζωές κάθε χρόνο, το ποσοστό αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να κυμαίνεται μεταξύ 169.000 και 630.000 λόγω της ανάλυσης ευαισθησίας. Οι ίδιοι υπολόγισαν ότι οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα, όπως και όσοι ζουν σε Νότιο Αμερική, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Στη Βόρεια και Κεντρική Αμερική καταναλώνεται κατά μέσο όρο ένα φλιτζάνι την ημέρα, ενώ στις σκανδιναβικές χώρες τέσσερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Πόσο υγιεινό είναι το έλαιο καρύδας για την μαγειρική;

Έλαιο καρύδας: Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές λάδι που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ιδιαίτερα σε χώρες με τροπικό κλίμα. Παρά τις αντιφάσεις γύρω από τη χρήση του, το λάδι καρύδας έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Close Icon