Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καρδιακές παθήσεις : Tρόφιμα που συμβάλουν στην αντιμετώπιση τους

Καρδιακές παθήσεις : Tρόφιμα που συμβάλουν στην αντιμετώπιση τους

Καρδιακές παθήσεις : Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή και χωρίς ασθένειες, ένα από αυτά είναι να καταναλώνεται τροφές που βοηθάνε στην αντιμετώπιση τους

Οι καρδιακές παθήσεις εξακολουθούν να είναι ο νούμερο ένα δολοφόνος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το Spotlight, περιγράφουμε τρόφιμα που, όταν καταναλώνονται ως μέρος μιας στρογγυλής διατροφής, μπορεί να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σας.

Μπορείτε να προγραμματίσετε έναν ετήσιο έλεγχο, να ασκείτε καθημερινά, να σταματήσετε το κάπνισμα ή να λάβετε μέτρα για να μειώσετε το επίπεδο άγχους στη ζωή σας. Όλα αυτά μπορούν να έχουν θετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς. Αλλά, μία από τις πιο απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα ωφελήσει την καρδιά σας είναι να παρακολουθείτε τι τρώτε.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια  άνθρωποι ζουν επί του παρόντος με καρδιακή ανεπάρκεια και περίπου τα μισά από αυτά θα πεθάνουν εντός 5 ετών από τη διάγνωση.

  • Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προειδοποιούν ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, χοληστερόλη ή νάτριο μπορεί να είναι πολύ κακή για την καρδιά. Έτσι, όταν λαμβάνετε μέτρα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων , η διατροφή είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα για να διασφαλίσουμε ότι διατηρείτε μια ισχυρή και υγιή καρδιά.

Σπαράγγι
  • Το σπαράγγι είναι μια φυσική πηγή φυλλικού οξέος , το οποίο βοηθά στην αποτροπή της συσσώρευσης ενός αμινοξέος που ονομάζεται ομοκυστεΐνη στο σώμα. Υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης ήταν συνδεδεμένος με ένα αυξημένο κίνδυνο καρδιακών καταστάσεων που σχετίζονται με, όπως νόσος της στεφανιαίας αρτηρίας και εγκεφαλικό επεισόδιο .

Μούρα

Τα μούρα είναι επίσης γεμάτα αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν μείωση της καρδιακής νόσουΑξιόπιστη πηγή κίνδυνος. Τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, φυλλικού οξέος, σιδήρου, ασβεστίου , βιταμίνης Α και βιταμίνης C και είναι χαμηλά σε λιπαρά.

Μπρόκολο

Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση μπρόκολου στον ατμό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και αποτρέψει καρδιακή ασθένεια.

Ακολουθεί βίντεο με πληροφορίες για τις καρδιακές παθήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβήτης : Πως επηρεάζει την σεξουαλική ζωή ανδρών και γυναικών

Πώς το συναίσθημα του έρωτα έχει τη δυνατότητα πραγματικά να αναγεννήσει την ψυχή του ανθρώπου

Tips που θα απογειώσουν τη μαγειρική σας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon