Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κάρδαμο πράσινο βοηθά στην μείωση των πανάδων

Κάρδαμο πράσινο βοηθά στην μείωση των πανάδων

 

Το Κάρδαμο πράσινο είναι μονοετές ποώδες φυτό, αυτοφυές αλλά και καλλιεργού­μενο σε όλο τον κόσμο, με χαρακτηριστική ο­σμή, λογχοειδή λεία φύλλα και λευκά μικρά λουλούδια (γνωστό από την αρχαιότητα και ως καρδάμωμα). Που χρησιμοποιείτε; . Ποιες είναι οι ιδιότητες του;.

Απαντήσεις μας δίνει ο Ευάγγελος Μπαλκόνης –Ερευνητής Βοτάνων.   

Χρησιμοποιείται πολύ στην Ινδική κουζίνα και ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας (τζίντζερ). Τα χρήσιμα μέρη του κάρδαμου είναι η ρίζα, τα ρι­ζώματα, οι μίσχοι και τα φύλλα.

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Το κάρδαμο είναι πλούσιο  σε βιταμίνη C, αποτοξινωτικό, ανθελμινθικό και διουρητικό βότανο, καταπραΰνει τους ρευ­ματικούς πόνους, ενώ βοηθά στην αντιμετώπιση της καταρροής.

Χρησιμοποιείται ακόμη για τη θεραπεία του διαβή­τη, ως καθαριστικό του αίματος και  τονώνει το συκώτι.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φυσώδη δυσπεψία και την ανακούφιση των κολικών πόνων. Διεγείρει την όρεξη και αυξάνει τη ροή σιέλου. Συχνά χρησιμοποιείται σαν άφυσο όταν χορηγούνται καθαρτικά.

Έχει θερμαντική δράση και ηρεμεί.

Βοηθάει την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων και μειώνει την παραγωγή βλέννας μετά από την κατανάλωσή τους.

Επίσης μειώνει την απότομη επίδραση που έχει ο καφές στο νευρικό σύστημα, είναι άριστο ορεκτικό και βοηθά στην μείωση των φακίδων και των πανάδων του δέρματος.

Χρήση: Χρησιμοποιείται στη μαγειρική συχνά φρέσκο αλλά και αποξηραμένο. Μπορεί να καταναλωθεί ως αφέψημα και προστίθεται αρκετά συχνά σε τσάι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ωμοφαγική δίαιτα: Τάση ή πραγματική λύση για την απώλεια βάρους;

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για το ήπαρ;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2;

Ελαιόλαδο: Βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη, μειώνοντας τη φλεγμονή και σταθεροποιώντας τα επίπεδα γλυκόζης, το ελαιόλαδο μπορεί να προάγει την υγεία και να βοηθήσει στην πρόληψη χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Δίαιτα με σαρδέλες: Η δίαιτα με σαρδέλες, μια διατροφική στρατηγική που επικεντρώνεται στην κατανάλωση σαρδελών σχεδόν σε κάθε γεύμα, κερδίζει ολοένα και περισσότερη δημοτικότητα λόγω των δυνητικών οφελών της για την υγεία.

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Δομή γεύματος: Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δώσει συναρπαστικές γνώσεις για το πώς ο εγκέφαλος επεξεργάζεται ένα γεύμα, αποκαλύπτοντας ότι η διατροφική εμπειρία χωρίζεται σε διακριτές φάσεις.

Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται στους παιδικούς σταθμούς

Στοιχεία για τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγονται, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης, αλλά και την τήρηση των συστάσεων το προηγούμενο διάστημα δίνει εγκύκλιος για τη διατροφή των παιδιών στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

5+1 συνήθειες που πρέπει να καθιερώσετε κάθε πρωί για ρυθμισμένο σάκχαρο

Στους υγιείς ενήλικες άνω των 19 ετών, φυσιολογικό θεωρείται το σάκχαρο νηστείας (δηλαδή, μετά το πρωινό ξύπνημα) όταν είναι κάτω από 100 mg/dl, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη (ADA).

Λίπος στο συκώτι: 5+1 τρόφιμα που το αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά

Λίπος στο συκώτι: Η λιπώδης διήθηση του ήπατος (λιπώδες ήπαρ) είναι μια κατάσταση κατά την οποία το λίπος συσσωρεύεται στο συκώτι, επηρεάζοντας τη λειτουργία του. Η σωστή διατροφή μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του λίπους

Close Icon