Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κανέλα και γαρίφαλο

Κανέλα και γαρίφαλο

 

Η κανέλα και το γαρίφαλο, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άνετα οι «Διόσκουροι» των μπαχαρικών, καθώς δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ το ένα χωρίς το άλλο, τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική.

Ο συνδυασμός τους μας δίνει ένα μοναδικό αποτέλεσμα γεύσης και αρώματος. Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά μπαχαρικά έχουν και θεραπευτικές ιδιότητες. Ειδικότερα, η κανέλα, η οποία θεωρείται από τα αρχαιότερα μπαχαρικά, ανακουφίζει τους καταπονημένους μυς, ενώ χρησιμοποιείται και σε περιπτώσεις ατονίας.

Είναι θερμαντική, εφιδρωτική, βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών και θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, των κολικών και της διάρροιας. Επίσης, τη σκόνη της κανέλας, η οποία έχει αντισηπτική και επουλωτική δράση, μπορούμε να την βάλουμε σε πληγές.

Όσον αφορά στη χρήση της στη μαγειρική, μπαίνει σχεδόν σε όλα τα αφροδισιακά πιάτα, καθώς ανεβάζει την θερμοκρασία και τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.  Το γαρίφαλο ή μοσχοκάρφι από την άλλη, με το αιθέριο έλαιο που περιέχει μας ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τη ναυτία, ενώ έχει και ήπια αντισηπτική δράση.

Επίσης, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την ακμή, τον έρπητα και το «κριθαράκι». Όπως και η κανέλα έτσι και το γαρίφαλο τονώνει και την ερωτική μας διάθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κανελένιο Κέικ με μπανάνα: Το ιδανικό χειμωνιάτικο πρωινό

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Ποια επιλογή κρασιού είναι καλύτερη;

Κόκκινο vs Λευκό κρασί: Το κόκκινο και το λευκό κρασί είναι δύο δημοφιλή ποτά, τα οποία έχουν διαφορετικές γεύσεις, αρώματα και επιπτώσεις στην υγεία, ειδικά όσον αφορά την επίδρασή τους στα δόντια. Παρακάτω θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ του κόκκινου

Close Icon