Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κανέλα: Είναι πηγή πρεβιοτικών και μαγγανίου, μειώνει την πίεση και έχει αντι-ιικές δράσεις [vid]

Κανέλα: Είναι πηγή πρεβιοτικών και μαγγανίου, μειώνει την πίεση και έχει αντι-ιικές δράσεις [vid]

Κανέλα: Η κανέλα περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών πολυφαινόλης. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από ασθένειες και βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.


Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε όλο τον κόσμο. Έχει μια ευχάριστη γεύση και ζεστή μυρωδιά που την κάνουν δημοφιλή στη μαγειρική, ιδιαίτερα στο ψήσιμο και στα κάρυ.

Το μπαχαρικό προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό ενός μικρού αειθαλούς δέντρου. Ο φλοιός ξεφλουδίζεται και τοποθετείται στον ήλιο για να στεγνώσει, όπου τυλίγεται σε ρολά γνωστά ως ξυλάκια κανέλας. Η κανέλα διατίθεται επίσης σε μορφή σκόνης.

Εδώ είναι τέσσερα οφέλη της κανέλας για την υγεία

  • Έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Η κανέλα πιστεύεται ότι έχει πολλές φαρμακευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά στην κινεζική βοτανική ιατρική. Η ξεχωριστή μυρωδιά και γεύση της κανέλας προέρχονται από τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στον φλοιό, που ονομάζεται Cinnamaldehyd και έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

  • Περιέχει αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις δράσεις

Η κανέλα περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών πολυφαινόλης. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από ασθένειες και βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

  • Οι πρεβιοτικές της ιδιότητες μπορεί να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου

Ορισμένα μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένης της κανέλας, έχουν πρεβιοτικές ιδιότητες που προάγουν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων και βοηθούν στην καταστολή της ανάπτυξης παθογόνων βακτηρίων στο εντερικό μας σύστημα. Επομένως, η τακτική εισαγωγή μπαχαρικών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου.

Η κανέλα είναι επίσης μια χρήσιμη πηγή μαγγανίου και περιέχει μικρές ποσότητες ασβεστίου και φυτικών ινών.

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση κανέλας σχετίζεται με βραχυπρόθεσμη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Παρόλο που τα στοιχεία είναι ελπιδοφόρα, θα ήταν πρόωρο να προταθεί η κανέλα για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης έως ότου διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή (RCT) που περιελάμβανε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Πιο πρόσφατες μελέτες, δείχνουν λιγότερο ελπιδοφόρα ευρήματα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βότανα μπαχαρικά : Αυτά πρέπει να τρώτε για υγιή οργανισμό

Ο σύνδεσμος μεταξύ εντερικής μικροχλωρίδας και κατάθλιψης

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon