Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κανέλα: Είναι πηγή πρεβιοτικών και μαγγανίου, μειώνει την πίεση και έχει αντι-ιικές δράσεις [vid]

Κανέλα: Είναι πηγή πρεβιοτικών και μαγγανίου, μειώνει την πίεση και έχει αντι-ιικές δράσεις [vid]

Κανέλα: Η κανέλα περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών πολυφαινόλης. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από ασθένειες και βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.



Η κανέλα είναι ένα αγαπημένο μπαχαρικό και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε όλο τον κόσμο. Έχει μια ευχάριστη γεύση και ζεστή μυρωδιά που την κάνουν δημοφιλή στη μαγειρική, ιδιαίτερα στο ψήσιμο και στα κάρυ.


Το μπαχαρικό προέρχεται από τον εσωτερικό φλοιό ενός μικρού αειθαλούς δέντρου. Ο φλοιός ξεφλουδίζεται και τοποθετείται στον ήλιο για να στεγνώσει, όπου τυλίγεται σε ρολά γνωστά ως ξυλάκια κανέλας. Η κανέλα διατίθεται επίσης σε μορφή σκόνης.

Εδώ είναι τέσσερα οφέλη της κανέλας για την υγεία

  • Έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

Η κανέλα πιστεύεται ότι έχει πολλές φαρμακευτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά στην κινεζική βοτανική ιατρική. Η ξεχωριστή μυρωδιά και γεύση της κανέλας προέρχονται από τα αιθέρια έλαια που περιέχονται στον φλοιό, που ονομάζεται Cinnamaldehyd και έχει αντι-ιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

  • Περιέχει αντιοξειδωτικά με αντιφλεγμονώδεις δράσεις

Η κανέλα περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες αντιοξειδωτικών πολυφαινόλης. Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του σώματος από ασθένειες και βρίσκονται σε φρούτα, λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Τα αντιοξειδωτικά στην κανέλα έχουν βρεθεί ότι έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

  • Οι πρεβιοτικές της ιδιότητες μπορεί να βελτιώσουν την υγεία του εντέρου

Ορισμένα μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένης της κανέλας, έχουν πρεβιοτικές ιδιότητες που προάγουν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων και βοηθούν στην καταστολή της ανάπτυξης παθογόνων βακτηρίων στο εντερικό μας σύστημα. Επομένως, η τακτική εισαγωγή μπαχαρικών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας του εντέρου.

Η κανέλα είναι επίσης μια χρήσιμη πηγή μαγγανίου και περιέχει μικρές ποσότητες ασβεστίου και φυτικών ινών.

  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση κανέλας σχετίζεται με βραχυπρόθεσμη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Παρόλο που τα στοιχεία είναι ελπιδοφόρα, θα ήταν πρόωρο να προταθεί η κανέλα για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης έως ότου διεξαχθεί μια ολοκληρωμένη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή (RCT) που περιελάμβανε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Πιο πρόσφατες μελέτες, δείχνουν λιγότερο ελπιδοφόρα ευρήματα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βότανα μπαχαρικά : Αυτά πρέπει να τρώτε για υγιή οργανισμό

Ο σύνδεσμος μεταξύ εντερικής μικροχλωρίδας και κατάθλιψης

Μοσχοκάρυδο : Υποκατάστατα για να το αντικαταστήσετε

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon