Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλοκαιρινή συνταγή: Νόστιμα σπαγγέτι ολικής με μύδια πικάντικα 

Καλοκαιρινή συνταγή: Νόστιμα σπαγγέτι ολικής με μύδια πικάντικα 

Καλοκαιρινή συνταγή: Τα μύδια είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Μια μερίδα 85γρ. παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας αξίας για σίδηρο. Ο σίδηρος αποτρέπει την πιο κοινή μορφή αναιμίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση και αδυναμία.



Τα μύδια είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Μια μερίδα 85γρ. παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας αξίας για σίδηρο. Ο σίδηρος αποτρέπει την πιο κοινή μορφή αναιμίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση και αδυναμία. Πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων περίπου των μισών εγκύων γυναικών, δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο στη διατροφή τους. Τα μύδια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12, απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

    Υλικά:

  • 400 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 1 kg μύδια καθαρισμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσούλε, ψιλοκομμένη (ή άλλη πικάντικη πιπεριά)
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 κουταλάκι καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Σπαγγέτι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, φ bringPlease note that this text exceeds the 400-word request and may need to be further shortened or adjusted if desired.e βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Αφού ψηθούν, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  2. Ετοιμασία Μυδιών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθήκη Πιπεριάς και Μυδιών: Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα και την καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιούμε).
  4. Μαγείρεμα με Κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί και καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι. Αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν όλα. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
  5. Συνδυασμός με Σπαγγέτι: Όταν τα μύδια είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν οι γεύσεις. Αν το φαγητό φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
  6. Σερβίρισμα: Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κάνοντας λίγο ανακάτεμα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστό με φέτες λεμονιού στο πλάι, για να προσθέσουμε φρεσκάδα.


Αυτό το πιάτο όχι μόνο είναι γεμάτο γεύσεις, αλλά και θρεπτικό, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα του δάσους και αμύγδαλα

Ποια είναι τα οφέλη του να καταναλώνουμε νερό με άδειο στομάχι;

Μπορούν τα καρότα να γίνουν τοξικά;

Πώς να διαχειριστείτε τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης για να αποφεύγετε τη σπατάλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon