Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλοκαιρινή συνταγή: Νόστιμα σπαγγέτι ολικής με μύδια πικάντικα 

Καλοκαιρινή συνταγή: Νόστιμα σπαγγέτι ολικής με μύδια πικάντικα 

Καλοκαιρινή συνταγή: Τα μύδια είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Μια μερίδα 85γρ. παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας αξίας για σίδηρο. Ο σίδηρος αποτρέπει την πιο κοινή μορφή αναιμίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση και αδυναμία.

Τα μύδια είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Μια μερίδα 85γρ. παρέχει περίπου το ένα τρίτο της ημερήσιας αξίας για σίδηρο. Ο σίδηρος αποτρέπει την πιο κοινή μορφή αναιμίας, η οποία μπορεί να προκαλέσει κόπωση και αδυναμία. Πολλές γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων περίπου των μισών εγκύων γυναικών, δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο στη διατροφή τους. Τα μύδια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β12, απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

    Υλικά:

  • 400 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
  • 1 kg μύδια καθαρισμένα
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσούλε, ψιλοκομμένη (ή άλλη πικάντικη πιπεριά)
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
  • 1/4 κουταλάκι καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 300 ml λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Σπαγγέτι: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, φ bringPlease note that this text exceeds the 400-word request and may need to be further shortened or adjusted if desired.e βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Αφού ψηθούν, στραγγίζουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  2. Ετοιμασία Μυδιών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  3. Προσθήκη Πιπεριάς και Μυδιών: Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μύδια στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την πάπρικα και την καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιούμε).
  4. Μαγείρεμα με Κρασί: Ρίχνουμε το λευκό κρασί και καλύπτουμε το τηγάνι με καπάκι. Αφήνουμε τα μύδια να μαγειρευτούν για 5-7 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν όλα. Πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.
  5. Συνδυασμός με Σπαγγέτι: Όταν τα μύδια είναι έτοιμα, προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να συνδυαστούν οι γεύσεις. Αν το φαγητό φαίνεται στεγνό, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά.
  6. Σερβίρισμα: Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Κάνοντας λίγο ανακάτεμα, ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστό με φέτες λεμονιού στο πλάι, για να προσθέσουμε φρεσκάδα.

Αυτό το πιάτο όχι μόνο είναι γεμάτο γεύσεις, αλλά και θρεπτικό, ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα του δάσους και αμύγδαλα

Ποια είναι τα οφέλη του να καταναλώνουμε νερό με άδειο στομάχι;

Μπορούν τα καρότα να γίνουν τοξικά;

Πώς να διαχειριστείτε τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης για να αποφεύγετε τη σπατάλη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απόλαυστικό σπιτικό burger με αγνά υλικά

Σπιτικό Burger: Τα σπιτικά μπέργκερ είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Close Icon