Καλοκαιρινά σνακ: Ποιες είναι οι ιδανικές επιλογές σε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για το καλοκαίρι;
Οι ξηροί καρποί είναι ένα αγαπημένο σνακ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους νερού και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι επίσης γνωστά για τις ιδιότητες κορεσμού, βοηθώντας μας να νιώθουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι όλη την ημέρα.
Αν και πιστεύεται κοινώς ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική θερμαντική επίδραση στον οργανισμό, είναι ακόμα δυνατό να καταναλωθούν με ευεργετικό τρόπο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που το σώμα χρειάζεται επιπλέον ζεστασιά. Με το μέτρο και την κατανάλωση ξηρών φρούτων σε κατάλληλες μερίδες, μπορεί κανείς να αποκομίσει τα πολλά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σνακ.
Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι ωφέλιμοι το καλοκαίρι
- Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ενώ τα καρύδια είναι γνωστό ότι έχουν θερμαντική επίδραση στο σώμα, το μούλιαμά τους σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κατανάλωσή τους το πρωί μπορεί να βοηθήσει να δροσίσει το σώμα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Με την ενσωμάτωση μουλιασμένων καρυδιών στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να βιώσουν τα πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με αυτήν την υπερτροφή.
- Σύκα: Τα σύκα είναι γνωστό ότι έχουν θερμαντική επίδραση στο σώμα, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή τροφίμων κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, δεν παύει να απολαμβάνουμε τα σύκα το καλοκαίρι, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Οι ειδικοί συνιστούν τον περιορισμό της κατανάλωσης σύκων σε όχι περισσότερα από δύο σύκα την ημέρα για να αποφευχθεί η υπερβολική θέρμανση του σώματος.
- Αμύγδαλα: Τα καλοκαίρια, συνιστάται να μουλιάζετε τα αμύγδαλα σε νερό όλη τη νύχτα πριν τα καταναλώσετε για να αποτρέψετε την υπερβολική θερμότητα του σώματος. Η κατανάλωση αμύγδαλων χωρίς μούσκεμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Για να αποφευχθούν δυσμενείς επιπτώσεις, συνιστάται να καταναλώνετε όχι περισσότερα από τέσσερα έως πέντε μουσκεμένα αμύγδαλα την ημέρα. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι απίθανο να προκαλέσουν σπυράκια. Ενσωματώνοντας τα μουσκεμένα αμύγδαλα στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να απολαύσουν τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που παρέχουν αυτοί οι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά ξηροί καρποί.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube