Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλοκαιρινά σνακ: Ξηροί καρποί και φρούτα για το καλοκαίρι

Καλοκαιρινά σνακ: Ξηροί καρποί και φρούτα για το καλοκαίρι

Καλοκαιρινά σνακ: Ποιες είναι οι ιδανικές επιλογές σε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα για το καλοκαίρι;


Οι ξηροί καρποί είναι ένα αγαπημένο σνακ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Η τακτική κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους νερού και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι επίσης γνωστά για τις ιδιότητες κορεσμού, βοηθώντας μας να νιώθουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι όλη την ημέρα.

Αν και πιστεύεται κοινώς ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική θερμαντική επίδραση στον οργανισμό, είναι ακόμα δυνατό να καταναλωθούν με ευεργετικό τρόπο, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που το σώμα χρειάζεται επιπλέον ζεστασιά. Με το μέτρο και την κατανάλωση ξηρών φρούτων σε κατάλληλες μερίδες, μπορεί κανείς να αποκομίσει τα πολλά οφέλη για την υγεία που προσφέρουν αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σνακ.

Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι ωφέλιμοι το καλοκαίρι

  • Καρύδια: Τα καρύδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή που περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ενώ τα καρύδια είναι γνωστό ότι έχουν θερμαντική επίδραση στο σώμα, το μούλιαμά τους σε νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας και η κατανάλωσή τους το πρωί μπορεί να βοηθήσει να δροσίσει το σώμα κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Με την ενσωμάτωση μουλιασμένων καρυδιών στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να βιώσουν τα πολλά οφέλη για την υγεία που συνδέονται με αυτήν την υπερτροφή.
  • Σύκα: Τα σύκα είναι γνωστό ότι έχουν θερμαντική επίδραση στο σώμα, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή τροφίμων κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, δεν παύει να απολαμβάνουμε τα σύκα το καλοκαίρι, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο. Οι ειδικοί συνιστούν τον περιορισμό της κατανάλωσης σύκων σε όχι περισσότερα από δύο σύκα την ημέρα για να αποφευχθεί η υπερβολική θέρμανση του σώματος.

  • Αμύγδαλα: Τα καλοκαίρια, συνιστάται να μουλιάζετε τα αμύγδαλα σε νερό όλη τη νύχτα πριν τα καταναλώσετε για να αποτρέψετε την υπερβολική θερμότητα του σώματος. Η κατανάλωση αμύγδαλων χωρίς μούσκεμα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Για να αποφευχθούν δυσμενείς επιπτώσεις, συνιστάται να καταναλώνετε όχι περισσότερα από τέσσερα έως πέντε μουσκεμένα αμύγδαλα την ημέρα. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα μουλιασμένα αμύγδαλα είναι απίθανο να προκαλέσουν σπυράκια. Ενσωματώνοντας τα μουσκεμένα αμύγδαλα στη διατροφή κάποιου, τα άτομα μπορούν να απολαύσουν τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που παρέχουν αυτοί οι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά ξηροί καρποί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βρείτε ξανά τη χαρά στο να προετοιμάζετε τα γεύματά σας

Ποιες τροφές ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα;

6 τροφές που ενισχύουν φυσικά την ντοπαμίνη

Ποια είναι τα τρόφιμα με χαμηλούς υδατάνθρακες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για φάβα

Φάβα: Η φάβα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά όσπρια, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ιδιαίτερα δημοφιλής στη Σαντορίνη, ξεχωρίζει για τη βελούδινη υφή και τη γλυκιά, γεμάτη γεύση της.

Close Icon