Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλαμπόκι: Τα εκπληκτικά οφέλη του καλαμποκιού για την υγεία

Καλαμπόκι: Τα εκπληκτικά οφέλη του καλαμποκιού για την υγεία

Καλαμπόκι: Εάν χρησιμοποιείτε το καλαμπόκι ως μία από τις πέντε μερίδες λαχανικών σας την ημέρα, ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε. 

Το καλαμπόκι είναι ένα βασικό καλοκαιρινό τρόφιμο. Δεν είναι μόνο νόστιμο – μπορεί επίσης να αποτελέσει μια υγιεινή προσθήκη στο πιάτο του δείπνου σας. Η Allison Kallberg, εγγεγραμμένη διαιτολόγος στο Hartford Hospital, εξηγεί τα οφέλη του καλαμποκιού για την υγεία και πώς μπορείτε να το ενσωματώσετε στο επόμενο γεύμα σας. Εάν χρησιμοποιείτε το καλαμπόκι ως μία από τις πέντε μερίδες λαχανικών σας την ημέρα, ίσως είναι καιρός να το ξανασκεφτείτε. «Ενώ συχνά σερβίρεται ως λαχανικό, το καλαμπόκι είναι στην πραγματικότητα ένα δημητριακό και μια καλή πηγή υδατανθράκων», λέει η Kallberg.

Αλλά οι υδατάνθρακες στο καλαμπόκι είναι καλοί για εσάς. Το καλαμπόκι είναι γεμάτο σύνθετους υδατάνθρακες που παρέχουν σταθερή ενέργεια στο σώμα σας. Περιέχει επίσης όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμπεριλαμβανομένου του φολικού οξέος, της νιασίνης και της Β6, οι οποίες είναι καλές για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Και επειδή είναι γεμάτο από αδιάλυτες φυτικές ίνες, το καλαμπόκι αφομοιώνεται αργά και δεν ανεβάζει το σάκχαρο στο αίμα σας. Οι φυτικές ίνες τροφοδοτούν επίσης καλά βακτήρια στο έντερο σας, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη.

5 τρόποι που μπορείτε να προσθέσετε το καλαμπόκι στη διατροφή σας

Παρόλο που λατρεύουμε το φρέσκο καλαμπόκι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσετε το καλαμπόκι στη διατροφή σας – σε κάθε εποχή. Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν:

  • Σπιτική σάλτσα με καλαμπόκι και μαύρα φασόλια για ένα νόστιμο σνακ με τσιπς τορτίγιας
  • Σαλάτα ψητό καλαμπόκι και αβοκάντο με ντοματίνια και ελαιόλαδο
  • Κρεμώδης σούπα καλαμποκιού
  • Ψωμί καλαμποκιού με τσίλι
  • Καλαμπόκι με τυρί τριμμένο και σκόνη τσίλι

Και αν είστε έτοιμοι για καλαμπόκι, δοκιμάστε διαφορετικούς τρόπους προετοιμασίας του. Μπορεί να ψηθεί στη σχάρα, να ψηθεί στο μάτι της κουζίνας ή ακόμα και σε φριτέζα αέρα. Αλλά θυμηθείτε – το φρέσκο είναι πάντα το καλύτερο. Το καλύτερο μέρος για το καλαμπόκι το καλοκαίρι είναι ότι μπορείτε να το αγοράσετε φρέσκο, το οποίο προσφέρει τα περισσότερα οφέλη για την υγεία. Αλλά αν είναι χειμώνας ή δεν έχετε διαθέσιμο φρέσκο καλαμπόκι, μην φοβάστε γιατί το κατεψυγμένο καλαμπόκι είναι εξίσου καλό.

“Ολόκληρο το καλαμπόκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Β και βιταμίνης C. Τα κίτρινα και λευκά χρώματα που βλέπουμε στην πραγματικότητα προέρχονται από αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς όρασης”, λέει η Kallberg. Το κονσερβοποιημένο καλαμπόκι μπορεί να είναι χρήσιμο – ειδικά για σούπες ή σάλτσες – αλλά φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα για πρόσθετο νάτριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υποφέρετε από τροφική δυσανεξία ή τροφική αλλεργία;

Δημιουργήστε εύκολα και γρήγορα γεύματα για το μεσημεριανό τραπέζι

Ποια τρόφιμα δεν περιέχουν γλουτένη;

Μετα-ανάλυση βρίσκει τις χορτοφαγικές δίαιτες αποτελεσματικές στη μείωση της χοληστερόλης, της γλυκόζης και του βάρους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon