Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλαμπόκι σαλάτα: Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο

Καλαμπόκι σαλάτα: Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο

Καλαμπόκι σαλάτα: Αυτή η πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, πικνίκ ή ως υγιεινή προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας.



Αυτή η πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, πικνίκ ή ως υγιεινή προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας. Τα ζωηρά χρώματα και οι τολμηρές γεύσεις της είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσουν!


Συστατικά:

  • 4 φρέσκα ​​καλαμπόκια, ξεφλουδισμένα
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • Χυμός από 2 λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

 

Οδηγίες:

  • Ψήστε το καλαμπόκι: Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφουμε τα στάχυα με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε σχάρα. Ψήστε το καλαμπόκι στη σχάρα για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά μέχρι να απανθρακωθούν όλες οι πλευρές. Βγάζουμε το καλαμπόκι από τη σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάστε τα λαχανικά: Όσο κρυώνει το καλαμπόκι, ετοιμάστε τα άλλα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τα αβοκάντο, την πιπεριά και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιαντρο και το jalapeño. Τοποθετήστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  • Κόψτε το καλαμπόκι: Μόλις το καλαμπόκι κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τους πυρήνες από το στάχυ. Προσθέστε τα κουκούτσια του καλαμποκιού στο μπολ με τα λαχανικά.
  • Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλεσμένο κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε: Περιχύνουμε με το dressing το μείγμα καλαμποκιού και λαχανικών. Ανακατέψτε απαλά τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσέξτε να μην πολτοποιήσετε τα αβοκάντο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
  • Ψύξτε και απολαύστε: Για την καλύτερη γεύση, σκεπάστε τη σαλάτα και αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα ως δροσιστικό συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το καλαμπόκι μας προστατεύει από την αναιμία;

Viva Mexico: Κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα 

Φτιάχνοντας πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon