Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλαμπόκι σαλάτα: Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο

Καλαμπόκι σαλάτα: Πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο

Καλαμπόκι σαλάτα: Αυτή η πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, πικνίκ ή ως υγιεινή προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας.

Αυτή η πικάντικη σαλάτα με καλαμπόκι και αβοκάντο είναι ιδανική για καλοκαιρινά μπάρμπεκιου, πικνίκ ή ως υγιεινή προσθήκη στα γεύματα της εβδομάδας. Τα ζωηρά χρώματα και οι τολμηρές γεύσεις της είναι βέβαιο ότι θα σας ενθουσιάσουν!

Συστατικά:

  • 4 φρέσκα ​​καλαμπόκια, ξεφλουδισμένα
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά jalapeño, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
  • Χυμός από 2 λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

 

Οδηγίες:

  • Ψήστε το καλαμπόκι: Προθερμάνετε το γκριλ σας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφουμε τα στάχυα με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε σχάρα. Ψήστε το καλαμπόκι στη σχάρα για περίπου 10-15 λεπτά, γυρίζοντας περιστασιακά μέχρι να απανθρακωθούν όλες οι πλευρές. Βγάζουμε το καλαμπόκι από τη σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ετοιμάστε τα λαχανικά: Όσο κρυώνει το καλαμπόκι, ετοιμάστε τα άλλα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τα αβοκάντο, την πιπεριά και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι, τον κόλιαντρο και το jalapeño. Τοποθετήστε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  • Κόψτε το καλαμπόκι: Μόλις το καλαμπόκι κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τους πυρήνες από το στάχυ. Προσθέστε τα κουκούτσια του καλαμποκιού στο μπολ με τα λαχανικά.
  • Φτιάξτε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλεσμένο κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσαρμόστε το καρύκευμα στη γεύση.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε: Περιχύνουμε με το dressing το μείγμα καλαμποκιού και λαχανικών. Ανακατέψτε απαλά τα πάντα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσέξτε να μην πολτοποιήσετε τα αβοκάντο. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα αν χρειάζεται.
  • Ψύξτε και απολαύστε: Για την καλύτερη γεύση, σκεπάστε τη σαλάτα και αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να ενωθούν. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα ως δροσιστικό συνοδευτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το καλαμπόκι μας προστατεύει από την αναιμία;

Viva Mexico: Κρύα μεξικάνικη σαλάτα με κινόα 

Φτιάχνοντας πεντανόστιμο τηγανητό ρύζι με λαχανικά

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon