Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλαμπόκι: Γλυκό και δροσερό προάγει την εντερική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες [vid]

Καλαμπόκι: Γλυκό και δροσερό προάγει την εντερική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες [vid]

Καλαμπόκι: Βοηθά την υγεία του εντέρου και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης τύπου 2.


Μην αφήσετε τη γλυκιά γεύση να σας ξεγελάσει. Η επιλογή καλαμποκιού και προϊόντων καλαμποκιού ολικής αλέσεως-αντί για τρόφιμα λευκού αλευριού που έχουν υποστεί επεξεργασία – μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία του εντέρου και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης τύπου 2.

Οι φυτικές ίνες στο καλαμπόκι σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Τρέφει επίσης υγιή βακτήρια στο πεπτικό σας σύστημα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το ποπ κορν μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της εκκολπωματίτιδας, μια κατάσταση που προκαλεί θήκες στα τοιχώματα του παχέος εντέρου. Σε μια μεγάλη μελέτη, οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερο ποπ κορν είχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν εκκολπωματική νόσο.

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρά σας από βλάβες και προφυλάσσει από ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Το κίτρινο καλαμπόκι είναι μια καλή πηγή καροτενοειδών λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, τα οποία είναι καλά για την υγεία των ματιών και βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης που οδηγεί σε καταρράκτη. Το καλαμπόκι έχει επίσης μικρότερες ποσότητες βιταμινών Β, Ε και Κ, μαζί με μέταλλα όπως μαγνήσιο και κάλιο.

Όταν πρόκειται για θρεπτικά συστατικά, το χρώμα έχει σημασία. Οι χρωστικές των φυτών είναι εκεί όπου θα βρείτε φυσικές χημικές ουσίες που ονομάζονται φυτοθρεπτικά συστατικά, οι οποίες μεταφέρουν τα αντιοξειδωτικά. Γι’ αυτό το λευκό ή κίτρινο καλαμπόκι έχει λιγότερα αντιοξειδωτικά από το μπλε ή μοβ καλαμπόκι.

Κίνδυνοι της κατανάλωσης καλαμποκιού

Το καλαμπόκι είναι ένα αμυλούχο λαχανικό, όπως οι πατάτες και τα μπιζέλια. Αυτό σημαίνει ότι έχει ζάχαρη και υδατάνθρακες που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μπορεί ακόμα να είναι ένα υγιές μέρος της διατροφής σας αν δεν το παρακάνετε. Εάν έχετε διαβήτη, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποφύγετε το καλαμπόκι, αλλά προσέξτε τα μεγέθη των μερίδων σας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι σπόροι chia είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ισχυρών αντιοξειδωτικών

Λαχανικά που μας απομακρύνουν από την απώλεια βάρους

Ποια λαχανικά έχουν τους περισσότερους υδατάνθρακες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon