Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Καλαμπόκι: Γλυκό και δροσερό προάγει την εντερική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες [vid]

Καλαμπόκι: Γλυκό και δροσερό προάγει την εντερική υγεία και μειώνει τον κίνδυνο για ορισμένες ασθένειες [vid]

Καλαμπόκι: Βοηθά την υγεία του εντέρου και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης τύπου 2.


Μην αφήσετε τη γλυκιά γεύση να σας ξεγελάσει. Η επιλογή καλαμποκιού και προϊόντων καλαμποκιού ολικής αλέσεως-αντί για τρόφιμα λευκού αλευριού που έχουν υποστεί επεξεργασία – μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη υγεία του εντέρου και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών όπως καρκίνος, καρδιακές παθήσεις και διαβήτης τύπου 2.

Οι φυτικές ίνες στο καλαμπόκι σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα μεταξύ των γευμάτων. Τρέφει επίσης υγιή βακτήρια στο πεπτικό σας σύστημα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το ποπ κορν μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της εκκολπωματίτιδας, μια κατάσταση που προκαλεί θήκες στα τοιχώματα του παχέος εντέρου. Σε μια μεγάλη μελέτη, οι άνδρες που έτρωγαν περισσότερο ποπ κορν είχαν μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν εκκολπωματική νόσο.

Το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρά σας από βλάβες και προφυλάσσει από ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις. Το κίτρινο καλαμπόκι είναι μια καλή πηγή καροτενοειδών λουτεΐνης και ζεαξανθίνης, τα οποία είναι καλά για την υγεία των ματιών και βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης που οδηγεί σε καταρράκτη. Το καλαμπόκι έχει επίσης μικρότερες ποσότητες βιταμινών Β, Ε και Κ, μαζί με μέταλλα όπως μαγνήσιο και κάλιο.

Όταν πρόκειται για θρεπτικά συστατικά, το χρώμα έχει σημασία. Οι χρωστικές των φυτών είναι εκεί όπου θα βρείτε φυσικές χημικές ουσίες που ονομάζονται φυτοθρεπτικά συστατικά, οι οποίες μεταφέρουν τα αντιοξειδωτικά. Γι’ αυτό το λευκό ή κίτρινο καλαμπόκι έχει λιγότερα αντιοξειδωτικά από το μπλε ή μοβ καλαμπόκι.

Κίνδυνοι της κατανάλωσης καλαμποκιού

Το καλαμπόκι είναι ένα αμυλούχο λαχανικό, όπως οι πατάτες και τα μπιζέλια. Αυτό σημαίνει ότι έχει ζάχαρη και υδατάνθρακες που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μπορεί ακόμα να είναι ένα υγιές μέρος της διατροφής σας αν δεν το παρακάνετε. Εάν έχετε διαβήτη, δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποφύγετε το καλαμπόκι, αλλά προσέξτε τα μεγέθη των μερίδων σας.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Οι σπόροι chia είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών, μετάλλων και ισχυρών αντιοξειδωτικών

Λαχανικά που μας απομακρύνουν από την απώλεια βάρους

Ποια λαχανικά έχουν τους περισσότερους υδατάνθρακες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon